tiistai 25. syyskuuta 2012

Juoksutreenit aloitettu -EDiT!!

...jälleen.
Mutta vasta tänä aamuna, sillä eilen illalla Tyypin muskarin jälkeen iski aivan kaamean tuntuinen päänsärky, joka lopulta sai lähtipassit vasta, kun puolilta öin heitin Panacodin nassuun. Taisi olla migreenin poikanen, toivottavasti emo ymmärtää pysyä kaukana.

Eilen aamulla aviokki pyysi tekemään omenapiirakan. Anoppi kun lahjoitti meille ison pussillisen oman puunsa omenoita. Piirakka valmistui tämän ohjeen mukaan ja oli muuten ensimmäinen, jonka itse tein. Herkullista, vaikka itse sanonkin. Itse leikkasin omenanpalat melko pieneksi ja tuo päälle murusina ripoteltava taikina kruunaa kaiken. Laitoin myös melko reippaalla kädellä kaneli-sokerisekoitusta, vaikka omenat makeahkoja olivatkin. Seuraksi sopii paremmin vaniljakastike, me syötiin vaniljajäätelön kanssa. Edullinen ohje myös. :)

Sitten tuohon juoksuharjoitukseen.
- aika: 38 min 2 sek
- matka: 4,03 km / ave-nop: 6,4 km/h
- lämmittely & jäähdyttely: 6,0 km/h
- palauttelu: 6,2 km/h / intervalli: 7,5 km/h
- ave-syke: 123 / max: 144
Kaloreita paloi 229. Juoksumatolla fiilis ei ollut mikään paras mahdollinen, johtuen ilmeisesti eilisillan päänsärystä. Tuntui jotenkin tosi tukkoisalta tuo meno. Mutta olihan tämä ensimmäinen juoksua muistuttava yritelmä viikkoihin, joten tyytyväinen täytyy olla.
Huomenna olisi sitten vuorossa intervallitreeni nro 2. :)

Tänään meillä syödään vasta illalla, kun aviokki kotiutuu sählymatsista. Ja ateriana on Parman kinkku-tomaattipasta, joka tehdään pääsääntöisesti tällä ohjeella. Päivittelen kuvan kera illalla!

EDiT!! 
Ohessa nyt sitten tuunaamani ohje tämäniltaiseen ateriaan. Tästä tuli 2 reilua aikuisen annosta ja pastaa riitti myös Tyypille sormiruokailuun.

- 100 g ilmakuivattua Parman kinkkua (Prisma 3,95 €)
 - 1 iso sipuli
- 12 kirsikkatomaattia (Prisma 1,55 € / rasia)
- oliiviöljyä
- ripaus sokeria
- mustapippuria
- oreganoa
- n.4 dl simpukkapastaa (Prisma 0,95 € / 500 g)

Leikkaa kinkku paloiksi (suosittelen saksia, kärsivällisyyttä vaativa tehtävä...), paloittele sipuli, leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi, laita vesi pastaa varten kiehumaan. Laita lohkot pieneen kulhoon, kaada hieman oliiviöljyä ja mustapippuria päälle, jotta hieman ehtivät maustua.

Pannulle hieman oliiviöljyä ja paista kinkun palat. Ei kannata hermostua, kun tuo kinkku on sellaista, että se takertuu klönteiksi, palaset nimittäin lähtevät irtoamaan toisistaan paistettaessa vaikka ei siltä aluksi tunnu. Siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle tarvittaessa hieman öljyä ja kuullota sipuli. Lisää tomaatit ja ripaus sokeria, mielen mukaan mustapippuria ja oreganoa. Anna hautua lämpimässä hetkinen ja lisää kinkkupalat ja valutettu pasta ja kääntele sekaiseksi.

Eroa siis tuohon linkkireseptiin olivat lähinnä Parman kinkku pekonin sijaan sekä tomaattien maustaminen oliiviöljyllä ja mustapippurilla ennen pannulle laittoa. Todella herkullinen pasta, suosittelen. Joko tuunattuna tai alkuperäisen reseptin mukaisesti.

7 kommenttia:

  1. Heh, tein eilen kanssa tolla ihan samalla ohjeella omppupiirakan, tosin pikkasen sovelsin reseptiä :) Tosi hyvä resepti, herkullista tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ältsisti onnea plussasta! (luin tuolta Bloggerin esittelystä). Mitä vaihetta teillä eletään??

      Poista
    2. Kiitos <3 Viime metreillä jo mennään, laskettu on 6.11! Aika mennyt hirmu vauhdilla ja kohtahan tässä ollaan jo synnyttelemässä, hui :)

      Poista
  2. :D :D Mä olen vielä niin peukalo keskellä kämmentä-leivonnassa ja ruoanlaitossa, että teen prikulleen kuten ohjeessa sanotaan. Sit kun teen uudestaan, niin sit uskallan soveltaa.

    VastaaPoista
  3. Kävin nyt kanssa heittään ton saman lenkin, saa nähdä kauanko tämä innostus jatkuu! Tuli hyvä fiilis tosta ohjelmasta, ei tullut reviteltyä liikaa niin jaksaa huomennakin/ylihuomenna, mutta hien sain hienosti pintaan. :)

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa osallistumaan arvontaan: http://dayafterday2012.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-arvontani_22.html
    :)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaapa herkulliselta tuo pasta! Pitää varmaan kokeilla joku päivä. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!