perjantai 17. elokuuta 2012

Matkakertomus


Hieman poiketen normaalista, kirjoittelen teille nyt matkakertomuksen. Piipahdettiin siis yön yli vierailulle Suomenlahden eteläpuolelle. Hotellimatka varattiin kokonaisuudessaan 199 euron hintaan Linda Line Express:ltä. Hotellina oli Kalev Spa. Reissun tarkoituksena oli siis testata miten Tyyppi suhtautuu matkailuun ja yöpymiseen muualla, kuin kotona sillä Kreetan matka häämöttää jo reilun viikon päässä.

Linda Line kulkee Helsingistä (Eteläsatama, Makasiiniterminaali) Tallinnaan 1,5 tunnissa. Laivoja on kaksi, Merilin (punainen) ja Karolin (valkoinen). Punaisella mentiin ensin ja matka oli aikataulussa, henkilökunta erityisen miellyttävä ja laiva todella mukava ja tilavan oloinen. Tyyppi kulki mukana yhdistelmävaunuissa, jotka mahtuivat todella mukavasti kyytiin ja niillä mahtui myös hyvin liikkumaan. Laivassa on sekä ylä- että alakerta, yläkertaan vaunuilla ei pääse.

Valkoisella paatilla tultiin takaisin. Eikä palvelu tällä kertaa ollut yhtään samanlaista, kuin menomatkalla. Henkilökohtaisesti en tajua ihmisten kiirettä. Työnsin vaunuja eteenpäin laivaan mentäessä ja ihmisiä tunki ja töni ja kiilasi, ressukat vissiin pelkäsivät jäävänsä kyydistä. Arvatkaapas vain, kuka ei ollut hiljaa vaan antoi ihmisten kuulla mielipiteensä vaunuihin törmäilevistä urpoista? :) Kerrankin. Laiva lähti ja myös saapui aikataulusta noin 15 minuuttia myöhässä.

Kokonaisuutena kuitenkin, nopea ylitys pääasiassa mukavissa merkeissä. Menomatka pelasti enemmän, kuin paluumatka latisti.

Estonia 28.9.1994
Kalev Spa Hotel, rankattu 3 tähden hotelliksi, mutta nyt on pakko kehua, että kyllä antaisin ainakin puolikkaan, ellen jopa kokonaisen tähtösen lisää. Hintaan sisältyi majoitus perhehuoneessa, jossa oli parisängyn lisäksi kerrossänky (laivan hytti-aatoksella) kahdelle, allasosaston vapaa käyttö sekä buffet-aamiainen (ei tosin ollut kovin erikoinen). Hotelli sijaitsee noin 10-15 minuutin kävelymatkan päässä laivan terminaalista ja matkalla käveltiin Estonia-muistomerkin ohitse.Vanhaan kaupunkiin on lyhkänen matka.

Hotellin vastaanotossa tiedusteltiin, tarvitsemmeko huoneeseen pinnasänkyä tai nukkuuko Tyyppi meidän välissä, jolloin olisimme saaneet leveämmän sängyn. Meillä oli Tyypille mukana matkasänky (Emma Deluxe), joten menimme meille alunperin varatulla huoneella. Huone oli iso, vaunujen kanssa mahtui huoneessakin hyvin liikkumaan.

Hotellin alakerrassa oli pieni leikkihuone, jossa Tyyppi myös viihtyi kivasti. Hotellin allasalue oli tosi hieno, hotellirakennus on aikaisemmin ollut uimahalli. Tyypin kanssa viihdyttiin lastenaltaassa sekä lämmitetyssä (35 asteisessa) porein varustetussa altaassa yhteensä reilu puoli tuntia. Allasosasto aukeaa klo 6.45 ja oli auki muistaakseni peräti ilta21 saakka(arkisin).

Tyypin kanssa matkustaminen sujui ongelmitta. Jäbä nukkui yöunina 9 tuntia putkeen, söi, nukkui päikkikset, leikki ja hurmasi. :) Luottavaisin mielin olemme siis lähdössä Kreetan matkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!