perjantai 3. elokuuta 2012

Chili con Carne by Pingu

Ihanan kommentin sain Eli:ltä. Iso kiitos!!

Maukasta chiliä tuli, joten tässäpäs nyt sitten ohjetta:
Itse käytin tätä chiliä, kuva lainattu täältä!
- 400 g naudan paistijauhelihaa **10% rasvaa** (mausteeksi 1 tl suolaa + 1 tl mustapippuria)
- 1 iso sipuli
- 1 punainen paprika
- 3 kynttä valkosipulia
- 3 tl chilijauhetta
- 1 prk chilimaustettua tomaattimrurskaa
- 1,5 dl paseerattua tomaattia
- loraus vettä


Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi.
Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla, mustapippurilla ja 2 tl chilijauhetta.
Lisää joukkoon paprika- ja sipulikuutiot sekä valkosipulimurska anna pehmetä hetkinen.
Kaada joukkoon tomaattimurska, lisää purkkiin loraus vettä, niin saat viimeisetkin tipat murskasta mukaan. Anna hautua hetkinen.
Sekoita viimeinen 1 tl chilijauhetta paseerattuun tomaattiia ja lisää seos joukkoon.
Anna hautua noin 10 minuuttia.
Tarjoa voimakkaasti suolatun riisin kera. 

Tästä tulee sellaista semi-vahvaa chili con carnea, toki jos tykkää tulisemmasta, niin joukkoonhan voi lisätä enemmän chilijauhetta tai mikä ettei vaikka Naga Morichia!

Kuva täältä!
Hehkutan täällä nyt Fatalii Gourmet Oy:n chilejä (ja myös sitä vadelmatoffeeta, jota en ole tosin vielä maistanut karkkilakon vuoksi...), koska kotimaista (ja omassa tapauksessani lähituotantoa) täytyy suosia ja Aji Cristal-chileistä olen löytänyt sellaisia, jotka oikeasti ovat tarpeeksi mietoja tulisuudeltaan, mutta silti tarpeeksi voimakkaita tuomaan makua ruokiin.

Tuon Aji Cristal Premium-chilijauheen (kuva yllä) lisäksi, voin ehdottomasti suositella kokeilemaan savustettua Aji Cristal- chilijauhetta. On ihan mielettömän hyvää esimerkiksi grillatun lihan mausteena. :) Ja tähän päätän tämän mainospuheen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!