sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Lettujen paisto on välineurheilua

Lettujen paisto on todellista välineurheilua.

Tänään VIHDOINKIN paistaminen onnistui seuraavin apuvälinein:

 Gense Le Gourmet - ohukaispannu 26 cm hintaa 44,90 € Stockmann (kuva täältä!)

House voiveitsi (eli lettuveitsi) hintaa 7,50 € Prisma

Aviokki osti minulle tuon pannun jo viikkokausia sitten, mutta eipä onnistunut pikkulettujen paistaminen vaikka mitä yritin. No ei kai onnistu, kun lettuveitsi puuttui! Mummi (RiP) nimittäin opetti minut jo ihan mini-ihmisenä nimittäin paistamaan lettuja juurikin valurautapannulla ja vastaavalla veitsellä kääntämään letut ympäri. Minäpäs en siis osaa käyttää mitään paistinlastaa pikkulettuja paistaessani. :) 

Ohessa vielä ohje, millä meillä ainakin letut onnistuu! 

- 5 dl maitoa 
(värillä ei väliä, vaaleansinistä, tummansinistä tai vaikka kukallista!) 
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- vehnäjauhoja mielen mukaan (kymmenkunta ruokalusikallista), niin että taikinasta tulee sopivaa, ei liian paksua, eikä liian nestemäistä

Maito kulhoon, riko muna sekaan, laita teelusikka suolaa sekaan sekä vehnäjauhoja.
Sitten vaan kaikki sekaisin, itse käytän sähkövatkaimen kakkuvatkaimia. 
JA EHDOTTOMASTI VOITA PAISTAMISEEN!

1 kommentti:

  1. Voita sen olla pitää, tulee parhaimman makuiset. Ja valurautapannua ei taida mikään voittaa.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!