tiistai 21. helmikuuta 2012

Inhoan lunta

Mä INHOAN lunta. Tänä talvena. En yleisesti. Tai siis, en tiedä inhoanko lunta, inhoan sitä, että tiet on huonosti aurattu. Onneks ostettiin sellaiset vaunut, jotka kulkee isojen pyöriensä ansiosta maastossa, kuin maastossa.

Meidän talon katolla on niin paljon lunta putoamassa niskaan, että kadun puoleisesta ovesta ei kulje ulos, kuin sellainen henkilö, joka ei kamalasti välitä siitä saako lunta niskaansa vai ei. Sisäpihan kautta onneksi pääsee ulos. Mutta pääseekö takaisin? No, EI! Kaikki reitit sisäpihalle oli suljettu, kun olin tulossa takas. Lopulta siis sellainen perusreitti kauppaan kesti noin 10 min, takas 45, kun piti kiertää yks kokonainen työmaa... Kyllä alkoi verenpaine nousta.

Eilen tehtiin aviokin ja vauvan kanssa 1,5 tunnin mittainen lenkki. Tai no, tämäkin olisi ollut oikeasti vain sellainen tunnin mittainen, mutta kun noita teitä ei ole aurattu! Ihmettelen kyllä vähän, että miten voi olla niin vaikeeta aurata noita jalkakäytäviä kunnolla. Kyllä autotiet oli vedetty niin puhtaiksi, että asfaltti kiilsi, mutta jalkakäytävät, NOT!

No joo, olen vähän huonolla tuulella. =/
Huomenna tekemään ensimmäinen salitreeni ja ehkä myös piipahtamaan solariumissa. :) Olisi ihanaa päästä valohoitoon!

3 kommenttia:

 1. Mulla on kans palanu hermot tuohon lumeen. Mulla on jo pelkästään lapsista painoa yli 20 kiloa, siihen vielä rattaiden paino päälle, niin siinä on työntämistä ihan itsessäänkin, saati sitten 20 sentin hangessa... Nyt tuo lumi on vielä ollu niin inhottavaa, että vaikka tiet on aurattu, niin silti siihen on jäänyt semmonen inhottavasti vähän pakkautunut lumikerros, että rattaiden renkaat uppoaa siihen. Oonkin luovuttanut ja lähden seuraavan kerran ulos vasta keväällä. >:/ No ei, mutta tänään oli onneks mun isä käymässä sen aikaa, että sain koiran käytettyä lenkillä. Nyt ei ollu edes aurattu ja koko ajan tuli lunta lisää...

  Meillä on myös ollut ihan järkyttävät lumimassat katolla roikkumassa, mutta tänään tuli onneksi miehet niitä tiputtelemaan! Viime hetket, sanoisin, kun nyt näyttää olevan plussan puolella, johan ne ois kohta rojahtanu jonkun niskaan. Ihania reilu puolimetrisiä jääpuikkojakin siellä roikkuu. Vaan ei kauaa! Olin jo soittamassa vuokranantajalle, että pitää saada vuokranalennusta ku ei uskalla liikkua ulkona. :D

  VastaaPoista
 2. No arvaa vaan kuinka paljon mua ketuttaa.. ensin jäin eilen aamulla omaan pihaan jumiin, mutta onneks ystävällinen traktorimies veti mut (ja auton) hangesta. Seuraavaks jäin kiinni Ilmalan parkkikselle, jota ei oltu aurattu vielä tänäänkään. Olinkin sit siellä jumissa eilen 2 tuntia. Kirosin ja lapioin. Keksin lopulta käyttää auton kumimattoa apuna. Ja loppujen lopuks pääsin kuin pääsinkin sieltä irti ihan omin voimin. Ei käy kyllä yhtään kateeks siis tuo vaunuilukaan.

  VastaaPoista
 3. Joo, lunta kyllä riittää! Tänään tuli käveltyä neuvolareissun yhteydessä pari kilometriä ja totesin, että kyllä vaan tuli ostettua mahtavat vaunut :) Edessä on pienet kääntyvät pyörät ja takana isommat, joten jos pienillä jumittaa, ei muuta kuin heittoaisa käyttöön ja välillä pystyy jyräämään itselleen latua isommilla renkailla. Samoin pystyisi myös lukittamaan pyöriä mutta sitä en ole vielä kokeillut.

  Käy ihan kivasta hikilenkistä nuo vaunuilut tällä säällä ;)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!