keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Lenkki takana!

Nyt on kolme päivää menty särkylääkkeen voimin, nuo lihas- ja nivelsäryt kun ovat aika kamalia. =/ Onneksi IbuMax on kaveri.

Tänään lähdettiin heittämään vaunulenkki kaksin Tyypin kanssa ja tunti paineltiinkin reippaasti menemään. Ei ole vaunujen työntäminen lumihangessa auratuillakaan teillä ihan sieltä keveimmästä päästä, joten keskisyke huiteli 138 = 72% tienoilla. Hiukkasen korkea PeeKoo-sykkeeksi, mutta "sallitun" rajoissa kuitenkin. Maksimisyke oli 166 = 86%. Kaloreita paloi 355.

Oheisen kuvan nappasin vaunulenkin loppupuolelta:

Harvemmin mitään kuvailen vaunulenkeillä, mutta tästä nyt sai oikein nätin otoksen, vai mitä olette mieltä?

Huomenna menen hierojalle tunnin mittaiseen käsittelyyn. Toivon, että siitä olisi oikeasti apua näihin kipuihin. Ahdistaa, kun välillä menee jompikumpi käsi lähes tunnottomaksi ja pelkään, että pudotan Tyypin. =/ Stressaan myös sitä voisiko tämä kipuilu liittyä jotenkin näihin ekoihin menkkoihin (siis kuvittelen edelleen, että nämä ovat menkat). Nämä kun ovat todella runsaat ja todella pitkään kestäneet, tänään on 7 päivä. Onneksi jälkitarkastus on jo ensi viikolla, jos tämä nyt vielä jatkuu tällaisena, niin perjantaina soittelen Naistenklinikalle ja kyselen, että onko normaalia. Kyse ei ole siis enää jälkivuodosta (näin ainakin uskottelen itselleni), se loppui ja ihan terveydenhoitajan kertomuksen mukaisesti.

5 kommenttia:

 1. Pikavisiitti toivottamaan teille ja Tyypille hyvää uutta vuotta! Toivottavasti pääset äkkiä kipuilusta eroon ja nauttimaan talvilenkeistä. Ihanat lumimaisemat. Täytyisi pian väijyä tuo Morsiusneidot ja Vares...

  VastaaPoista
 2. Mulla oli ekat menkat synnytyksen jälkeen ihan järjettömän runsaat. Käytän kuukuppia, yleensä se tarvii tyhjentää vaan kahdesti päivässä, mutta sillon mulla tulvi yli jo neljässä tunnissa pahimmillaan! Onneks ne oli vaan ne ekat sellaset, sitten normalisoitui. Mulla tosin ne ekat tuli vasta 10kk synnytyksestä, toivon että nyt menee vähintään yhtä kauan. :D

  Hienot pakkasmaisemat sielläkin! :)

  VastaaPoista
 3. Minulla tuli ensimmäiset menkat tasan 4 viikkoa sektiosta, jälkivuoto oli ehtinyt juuri loppua. Nuista käsistä taas, itsellä ei ole rannekanaviin auttanut yhtään mikään. Ei särkylääke, ei kylmä, kuuma tai hierontakaan. Vuosi synnytyksen jälkeen kesällä sain akupunktiosta osittaista helpotusta, mutta nyt taas kun teen näyttöpäätetyötä niin kädet ovat aivan turrat ja huomaan sormia iltaisin jäytävän. Huomenna on ensimmäinen ultra ja aion heti ottaa puheeksi (jos tarvetta on), että käsiin on tehtävä vihdoin hermoratatutkimus ja ne on leikattava jos meille lapsi tulee hoidettavaksi. Tuntu ei ehtinyt puolessatoista vuodessa palata kokonaan, keskisormen nivelet jäivät tunnottomiksi.

  Toivottavasti saat apua hieronnasta :)

  VastaaPoista
 4. Mulla ei ole vieläkään alkanut kuukautiset, vaikka imetyksen lopetin kuukausi sitten. :O Mulla oli myös nivelsärkyjä erityisesti käsissä ja ranteet olivat joskus todella kipeät. Varmaan johtui tyttösen kantelusta, kun häntä joutui päivässä kantelemaan useita tunteja. Joskus yölläkin jouduin isukkia huutelemaan apuun, kun käsi oli puutunut enkä voinut nostaa vauvaa pois pinnasängystä tunnottomalla kädellä! :D

  VastaaPoista
 5. Ai niin, menkat. Eipä oo usein tulleet mieleen tässä viime kuukausina! Aika ihanaa.

  Toivotaan että saat apua särkyihin. Mua vähän mietityttää just nää kädet, että missäs kunnossa ovat sit synnytyksen jälkeen kun nyt jo näin pistelee. Ei se vauvan kanniskelu varmaan tilannetta paranna.

  Hienot maisemat teillä lenkkireitillä!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!