lauantai 10. joulukuuta 2011

Paino 61,1 kg

Kävin kaivamassa tuolta painolukemaa 26.3.11 ja silloin lukema on ollut 58,3 kg kotivaa´alla. Tänään lukema oli 61,1 kg eli matkaa painoon ennen kuin tiesin olevani raskaana, on 2,8 kg. Ei paha ottaen huomioon, että synnytyksestä on aikaa 10 päivää. Luulen edelleen, että sektion yhteydessä tehtiin rasvaimu. :)

Viimeinen neuvolassa otettu painolukema oli 72 kg, johon kyllä vaikutti aivan varmasti se edellisiltana tankattu pizza. Jos vertaan kotivaakaan, niin viimeinen raskaana otettu painolukema taisi olla tuo 25.11. otettu 70,4 kg. Tähän lukemaan verrattuna paino on nyt pudonnut 9,3 kg.

Seuraavaksi sitten aletaan odotella tosiaan lupaa päästä Tyypin kanssa vaunulenkkeilemään, lihakset nimittäin jämähtää tosi pahasti Tyyppiä kanniskellessa ja KAIPAAN NIIIN LIIKKUMAAN! Oikean käden kanssa olivat voimat kateissa, mutta tänään huomasin peppupesulla, että voimat kyllä palaavat nopeasti, Tyyppiä oli nimittäin paljon helpompi kannatella tänään, kuin aiemmin. Vaikuttaa varmasti myös se, että masu alkaa olla päivä päivältä paremmassa kunnossa.

EDiT!!
Korostettakoon nyt vielä, että en ole todellakaan laihduttamassa, koska pumppaan Tyypille maitoa ja imetysaikanahan ei saa laihduttaa, ainakaan termin nimellisessä merkityksessä. Mutta eipä ole salaisuus, että pumppaus/imetys kuluttaa kaloreita aika paljon enempi, joten on ihan kiva seurata painon kehitystä.

5 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta perheenjäsenestä! :)

  VastaaPoista
 2. Pikku vinkkinä: jos haluat saada imetyksen onnistumaan, kannattaa ottaa yhteyttä vaikka imetystukihenkilöön, pyytää vaikka kotikäynti. Neuvolassa osataan opastaa varmaankin eteenpäin, tai netistäkin löytää apua. Pumppaaminen ei tule toimimaan kovinkaan kauaa ainakaan vauvan pääasiallisena ravinnonlähteenä, rinnat eivät heru pumpulle laisinkaan samalla tavalla kuten vauvalle ja pumppaaminen useita kertoja päivässä ja yössä on erittäin sitovaa ja väsyttävää, kun siihen liittää pesemiset, steriloimiset, maidon säilömiset jne. Jos maidon haluaa saada riittämään pumppaamalla, maitoa täytyy siis ihan tosissaan lypsää myös yöllä, pistää kello herättämään. Ja sen lisäksi vielä ruokkia vauva, tupla- tai triplavaiva siis.

  Imettäessä on sekin puoli, että vauva lakkaa tuntumasta vieraalta paljon nopeammin ja asioiden tärkeysjärjestyskin muuttuu pesiessä ja läheisyyttä tankatessa. Esimerkiksi laihdutus ja treenaus alkavat tuntua toistaiseksi epäoleellisilta asioilta, onhan niille aikaa koko loppuelämä. Vauva on vauva vain vähän aikaa, vastasyntynyt käärö ihan hetkisen. Kannattaa panostaa tähän lyhyeen, taianomaiseen symbioosiin äidin ja vauvan välillä ja miettiä jumppa asioita myöhemmin!

  VastaaPoista
 3. Kattina: kiitoksia onnitteluista!!

  Mimmu: kiitos asiallisesta ja perustellusta kommentistasi imetysasiaan. Tyyppi ei siis ole missään vaiheessa mennyt pelkällä äidinmaidolla, vaan jo laitoksella annettiin lisämaitoa (korviketta) pullosta. Meidän vauvan ruokavalio siis on nyt yhdistelmä korviketta ja äidinmaitoa. Imetysajatuksesta olen täydellisesti luopunut ja uskon kyllä, että olen onnistunut tämän lähes 11 vuorokauden aikana jo luomaan suhdetta vauvaani.

  Kirjailemme aviokin kanssa vauvan syömiset tarkkaan ylös ja totuus on, että korviketta menee enemmän kuin äidinmaitoa, mutta se, että vauva saa edes osan ravinnosta rintamaitona on mielestäni parempi, kuin se ettei saisi sitä ollenkaan. Pumppaus ei ole ikävää, kun tiedän että vauva hyötyy siitä maksimaalisesti.

  Hm, vauva ei tunnu kyllä ollenkaan vieraalta... Olenko antanut ymmärtää näin?! Laihdutus ei ole pääasiana todellakaan mielessä, mutta LIIKUNTA on ja sekin tosiaan vauvan kanssa vaunulenkkien ja tanssien kautta. Liikunta on nimittäin itselleni todellinen rentoutumisen keino (joka on ollut tauolla aivan järkyttävän kauan) ja uskon, että jaksan itse paremmin pienen vauvan äitinä, kun saan energiaa liikunnasta.

  VastaaPoista
 4. Minnuu jotenkin hämmentää joidenkin ajatukset siitä, että jos sie et imetä siun lasta niin lapsi jää siulle vieraaksi ja teitil ei kehity mitään suhetta. Aika outo ajatus miun mielestä. Ei se kyllä todellakaan ole niin, että taianomainen symbioosi tulee vain imettämällä. Mie en imettänyt miun lasta kuin ihan vähän aikaa ja kyllä meit oltiin ihan symbioosissa silti. Miusta kauheeta syyllistämistä väittää, että ei saa läheisyyttä lapseen kuin imettämällä.

  Miun mielestä paras läheisyys tulee silloin, kun äiti on tyytyväinen ja levännyt ja laps on ruokittu ja tyytyväinen. Tapahtui se sit millä tavalla hyvänsä. Se ruokkiminen siis. Ei ole kenenkään etu, että äiti on unen ja valveen rajamailla kulkeva zombi ja laps huutaa nälissään. Sanokoot nää imetysfanaatikot mitä haluaa. Se on miun mielipide.

  Jatka pingu samaan tahtiin!

  VastaaPoista
 5. Tosiaankin kummallinen ajatus, että vauva tuntuisi vieraalta, jos yhtään miettii esim. liikuntaa ynnä muita "itsekkäitä" asioita. Ne itsekkäät asiathan takaavat pitkässä juoksussa koko perheen hyvinvoinnin, kun äiti voi hyvin ja lähtee ajoissa liikkeelle, eikä vain jumahda jonnekin hoitopöydän ja sängyn väliin. Parempi tosiaankin aloittaa kevyt liikkuminen heti kuin se sallitaan, niin se jää helpommin tavaksi. :)

  Ja kyllähän lapsi ja äiti saavat toisiltaan läheisyyttä muutenkin kuin imettämällä. Kaikilla se ei onnistu ja sille ei vaan voi mitään. Korvikkeilla minutkin on aina ruokittu ja ei ongelman ongelmaa ja äitisuhdekin oikein läheinen :D

  Eli tosiaankin, jatka samaan malliin! :) Ei se minuus minnekään katoa vauvan myötä ja ihan mielelläni ainakin itse seurailen aikaa raskausajan jälkeen, joka ei suoraan vauvaan liity.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!