keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Visiitti Naistenklinikalle

Tosiaan eilisen editoinnin mukaisesti, tehtiin aviokin kanssa visiitti Naistenklinikan päivystykseen eilen illalla.

Reilu puoli tuntia otettiin ensin käyrää, jonka aikana piirtyi näkyviin Tyypin erinomainen sydämensyke ja aikamoista iskua saivat anturit vatsan päällä. :) Lisäksi näkyviin piirtyi (muistaakseni) kolme supistusta tuon puolen tunnin aikana. Hih, enpäs siis kuvitellut eilisiä tuntemuksia.

Käyrän jälkeen labraa varten otettiin pari putkilollista verta ja pissanäyte, jolla suljettiin pois tulehdusmahdollisuudet. Kaikki näytteet puhtaita! Sitten odoteltiin hetki vielä lääkärin vastaanotolle pääsyä. Tehtiin sisätutkimus ja todettiin kohdunsuu pehmenneeksi, olen sormelle auki ja kaulaa ultran mukaan jäljellä reilun sentin verran. Kylläpäs siellä sitten vaan jotakin on tapahtunut. :) Nyt muuten otettiin myös Streptokokki B-testi, josta löytyy tietoa muun muassa Veronan blogista.

Lääkäri väläytteli mahdollisuutta siitä, että pitäisi jäädä osastolle, mutta päädyttiin sitten kuitenkin yhdessä tuumin siihen, että sain kaksin kappalein Litalgin-nimistä särkylääkettä yötä varten kotiin (lääkäri totesi, että nukun omassa sängyssä varmasti paremmin), koska tänään illalla ollaan menossa uudestaan käymään joka tapauksessa. Sain siis eilen myös ykköspiikin kortisonia kankkuun ja kakkospiikki tulee tänään. Jos oltaisiin menty tänään, niin siinä tapauksessa ei kortisonia olisi kuulemma enää edes annettu. =D

Tyyppi muuten ultrattiin ja vaikka se olikin oikeasti ihana ylläri, niin en jotenkaan osannut yhtään keskittyä siihen. Painoarvio tällä hetkellä on 3 kg (+/- 15%) ja kaikki oli Tyypin kohdalla oikein mallikkaasti.

Yhteenvetona, Tyyppi voi siis käytännössä syntyä koska tahansa seuraavien 6 vko:n aikana. Tämänpäiväinen neuvolalääkärikäynti peruutettiin, eli seuraavan kerran onkin sitten neuvolan terkkarin tapaaminen ensi viikolla.
29 to go til´ Due Date!

11 kommenttia:

 1. Sullahan on tosiaan tapahtunut edistystä alakerrassa! Mulla oli esikoista odottaessa rv 37 neuvolalääkärikäynnillä kaulaa jäljellä 2 senttiä ja täysin kiinni ja kiinteä. Mutta no, se menikin sitten reilusti yli. :D Huomenna kuulen, mikä on tilanne tällä kertaa, toivon että vähän edistyneempää ku viimeksi.

  Toivottavasti Tyyppi pysyttelee mahassa vielä muutaman viikon, niin on valmiimpi syntymään. :) Veikkaan nyt sitten samalla syntymäpäiväksi 19.11. klo 22.37, ja Tyyppi painaa sillon 3658g.

  VastaaPoista
 2. Arvausleikkiin:

  15.11./22:05/3230gr :)

  VastaaPoista
 3. Olis pitäny oottaa eka tämä juttu ennen kun lähen mitään veikkaamaan :) No, voihan se siltikin mennä lasketun ajan yli vaikka edistystä onkin tapahtunut.

  VastaaPoista
 4. Teillähän on jänniä tapahtunut! 2 päivää ennen pojan syntymää mulla oli kohdunsuulla sama tilanne: sormelle auki ja kanavaa jäljellä jonkin verran, alle 2 cm kuitenkin. Joten ties vaikka huomenillalla teillä olisi nyytti sylissä ;)

  Minä kuitenkin veikkaan, että Tyyppi haluaa syntyä allekirjoittaneen kanssa samana päivänä eli 10.11. Laitetaan kellonajaksi vaikka 6.26 ja painoksi 3160 g.

  VastaaPoista
 5. Vastaan tänne sun blogin puolelle tuohon kommenttiin, minkä olit jättänyt mun blogiin :) Halusin vaan sanoa, että en halunnut tuolla edellisellä kommentilla sua huolestuttaa! Voi hyvinkin olla, että Tyyppi viihtyy masussa vielä hyvän tovin eikä ole vielä pois tulossa. Ehkä se on jopa todennäköisempää kuin muutaman päivän sisällä syntyminen... Mutta toisaalta todennäköisyydethän voi heivata hiiteen kun synnytyksen käynnistymisestä puhutaan. Ne naperot kun syntyvät juuri silloin kun syntyvät eikä siinä todennäköisyyksillä ole paljon painoarvoa ;)

  Ja jos teidän Tyyppi jo päättäisi syntyä, niin onhan teillä jo onneks noinkin hyvin viikkoja kasassa. Mutta toivotaan kuitenkin, että hän ainakin pari viikkoa jaksaisi masussa vielä köllötellä :)

  VastaaPoista
 6. Jännittävää! Toivottavasti Tyyppi ei ihan vielä kuitenkaan päättäisi ulos tulla. :D Arvaukseksi heitän vaikkapa hmm... 17.11. / 14.00 / 3150g.

  VastaaPoista
 7. Mulla oli vastaava tilanne 38+2 ja lapsi syntyi 4 päivää lasketun ajan jälkeen. Mä voisin veikata, että teidän lapsonen pysyttelee äidin uumassa vielä 17.11 asti klo 13:17 ja painolla 3290g. Toivotaan, että ainakin pari viikkoa vielä malttaisi itseään kypsytellä ennen kuin pyrkii äidin syliin. :)

  VastaaPoista
 8. Mulla oli kans rv 36 paikat pehmeät, sormelle auki ja kaulaa pari senttiä, mutta silti meni melkein 2 viikkoa yli lasketun ajan ;) Eli ei välttämättä meinaa mitään.

  Mutta jännää se kuitenkin on, se H-hetken odottaminen. :D

  Veikkaan syntymähetkeä 22.11 klo 15.50 ja paino 3200 g

  VastaaPoista
 9. Jee! :)
  28.11 klo 02.03 ja paino 3540g .

  Hehe, oon kyllä niin huono mut veikkaan nyt jotain, aina on kiva jotain heittää :p

  VastaaPoista
 10. Oi oi.. teillä alkaa jännät ajat. Ihanaa :) Miä veikkaan 11.11 klo 05.45. Just mietiskelin että miun blogissa alkaa pitkähkö hiljaisuus kun työ kaikki "tutummat" saatte nyyttinne ja hiljennytte perhepiiriin. No, ei ole pitkä aika enää miullakaan :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!