tiistai 15. marraskuuta 2011

Synnytyssairaalaan tutustuttu...

... ja "viimeiset" hankinnat tehty.

En edes muista koska olisi viimeksi ollut niin aktiivinen päivä, kuin tänään. Läksin kotoa ennen yhtätoista ja kotiuduttiin aviokin kanssa iltakahdeksan jälkeen. Ja tähän väliin mahtui tosiaan lounas ja työkavereiden tervehdys (ihanat, ihanat työkaverit!!), tutustuminen Naistenklinikkaan (paljon naureskelua ryhmän kesken) ja sitten IKEAssa ostosten tekoa ja tuo Huuto.net:istä huudetun lelukaaren nouto ja vielä sitten käynti apteekissa ja Prismassa. Prismassa meinasi sitten jo oikeasti huumori loppua kesken. Synnytystä ei kuitenkaan saatu käyntiin, hyvistä yrityksistä huolimatta.

Tosiaan lastenhuoneeseen muutti kattolampuksi IKEAsta Skojig-niminen kattolamppu (hinta 17,95 €) johon tykästyttiin aviokin kanssa molemmat. Tähän ei jostain syystä törmätty netissä ollenkaan. Lastenhuoneen imetystuoliksi valikoitui testauksen perusteella Poäng-niminen tuoli, ei keinuversio. Se keinuversio oli nimittäin jotenkin tosi kökkö ja tämä versio on sellainen, jota voi helposti myös keinutella. Hinta punaisella päällisellä 79 € ja kuvassa oleva väri on vääristynyt. Oikeasti väri on huomattavasti kirkkaampi ja tummempi punainen. Lastenhuoneeseen myös vaipparoskis, eli ihan peruspoljinroskis, hinta 9,95 €. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tikru-kaari, Huuto.net:issä hinnaksi 9 €. Ja on tooosi suloinen!! Katsotaan vaan kumpi tykkää enemmän, äiti vai Tyyppi. ;)

Naistenklinikan käynti oli aika lailla sellainen mitä odottelinkin. Synnytys konkretisoitui jälleen uudella tavalla, mutta vieläkään en suostu myöntämään, että pelottaisi. Ehkä ennemmin nyt jännittää. :) Oli myös jälleen mukava tavata sairaalassa työskenteleviä kätilöitä. Nyt vaan sitten toivotaan ettei NKL:lla vaan ole sulkua sitten kun Tyyppi nyt päättää itsensä ulkoistaa.

Saatiin myös tietää mm. sellainen asia, että NKL:lla on kolme eri vuodeosastoa synnyttäneille, joista yksi osasto on pelkästään pyhitetty perhehuoneille, toinen osasto rakennettu siten, että kaikissa huoneissa on kaksi äitiä ja ilmeisesti kolmannella osastolla on sitten huoneita, joissa on enintään 4 äitiä per huone. Täytyy muistaa heti silloin synnyttämään mennessä jo mainita siitä, että haluaisi mahdollisuuksien mukaan sen perhehuoneen, niin ei sitten jää ainakaan siitä kiinni.

Jeps, laskettuun aikaan jäljellä 16 päivää. ;)
TAi NO, 15 päivää ja tunti.

9 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä siellä etelässä tosi hyvä tilanne, kun pystytte valitsemaan sairaalan, jossa synnytätte. Ja sitten on vielä noin hulppeaa, että perhehuoneita on enemmän ku yks... No on täälläkin muutama perhehuone, mutta kun on aina ruuhkaa, niin nekin muutetaan kai kahden hengen huoneiksi. Mua vähän ahdistaa se synnytyksen jälkeinen aika, kun mua ei kauheesti kiinnosta jakaa huonetta monen muun äidin kans. :/

  Ei sitä synnytystä kannata pelätä. Se menee niinku menee, siellä on ammattilaiset katsomassa että kaikki menis hyvin. :) Mua ei ihme kyllä edes jännitä tällä kertaa, lähinnä vaan odotan sitä lopputulosta. Ehkä eniten jännittää se, mitä tällä vauvalla on jalkovälissä! :D

  VastaaPoista
 2. Jännää, synnytyksen aika se vaan lähestyy! :) Minäkin haluaisin päästä käymään synnärillä mutta mulla on sellainen käsitys että täällä se ei onnistu...

  Tuo tikrukaari on aivan superihana!!

  VastaaPoista
 3. Toivotaan että pääsette perhehuoneeseen! Täällä ei moista hienoutta edes tunneta...

  Sun blogia on ihana lukea, kun te saatte just nyt elää sitä vaihetta raskaudesta, mistä taisin ite nauttia eniten :) Oli niin ihanaa odotella synnytystä ja samalla tietää, että odotus palkitaan ennemmin tai myöhemmin. Ja sittenhän se touhu vasta ihanaksi muuttuukin, kun saa sen pienen syliin. Ihanaa ihanaa! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Jii!! <3 <3
  Mulla alkaa olla vaan kärsivällisyys pikku hiljaa koetuksella. =/ Yöunet menee taas niin ankeasti, että alkaa olla kärsivällisyys koetuksella. No mutta, huomenna alkaa jo rv 39 eli 38+ joten ei tämä loppujen lopuksi ikuisesti kestä. Ja palkinto odottaa kuten sanoit!

  Verona: mulle oli yllätys, että on olemassa paikkakuntakohtaisia eroja siinä pääseekö tutustumaan sairaalaan vai ei. =/ meillä tuo käynti oli sisällöltään aika lailla samanlainen kuin valmennuksessakin, mutta toisaalta oli kiva nähdä paikka oikeasti livenä mihin on sitten menossa. Kiitoksia tikru-kehuista! Toivotaan, että Tyyppi on lelusta vähintään yhtä innoissaan, kuin äitinsä.

  Veera: jännittelen, en pelkää ;) ;) ;)

  VastaaPoista
 5. Joo, mulla olikin tullut kirjotusvirhe, siinä piti lukea ettei kannataKAAN pelätä. :D

  Meilläkään ei muuten pääse tutustumaan sairaalaan, sillon pääsi vielä ku esikoista ootin alkumetreillä, mutta ku ois ollu meidän vuoro, niin ne sulki koko synnärin sen sikainfluenssan takia ja resurssipulien takia se on sitten jäänytkin kokonaan. :/

  VastaaPoista
 6. Saas nähdä saako täällä käydä tutustumassa synnärille, olen pitänyt käyntiä itsestäänselvyytenä. No, on taas kysyttävää seuraavalle neuvolakerralle. Tsemppiä vielä tähän loppuodotukseen!

  VastaaPoista
 7. Tyyppi syntyy 7.12 klo.16.35 painoa on 3275g ;)
  -skeitti-

  VastaaPoista
 8. Synnytin 31.1. Naistenklinikalla. Saavuttiin 3.00 sunnuntaiyönä sinne, pääsn heti synnytyssaliin kun olin jo 6cm auki, tyttö syntyi klo 6.10. Oltiin saavuttaessa jo sanottu et toiveena perhehuone, meillä kävi tuuri kun saatiin viimeinen perhehuone :) Senhän saa sitten tietää vasta vauvan synnyttyä että pääseekö. Oli tosi ihana. Oltiin sillä osastolla missä pelkästään perhehuoneita. Kaikki hoitajat oli aivan ihania, ruoka hyvää ja kaikki hyvin :) Toivottavasti saatte samalta osastolta huoneen!

  VastaaPoista
 9. Onnittelut hyvästä imetystuolista. Ostin itselleni samaisen tuolin. Nyt siinä on jo kolmas päällinen ja kolmas imettäjä, mutta tuoli vaan kestää. Iso tyyny syliin ja vaavi siihen niin kyllä onnistuu.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!