torstai 17. marraskuuta 2011

Rv 39 + neuvolakuulumiset

Uusin masukuva sitten taas jälleen huomenna, koska tänä aamuna oltiin neuvolassa ja nyt on aamupala syöty ja masu sen näköinen. Muutama tiikerinraita on tosiaan alavatsaan ilmestynyt, niitä taitaa nyt olla yhteensä 5.

Neuvolakuulumisia nyt sitten rv 38+0:

- pissa puhdas
- verenpaine 120/85 (tokalla mittauskerralla, ekalla alapaine 91)
- paino 70,6 kg (+ 800 g /vko)
- ei turvotuksia
- kohdunpohjan korkeus 33 cm (keskikäyrän hitusen alapuolella)
- Tyypin syke 150
- liikkeet ++
- raivotarjonta

Painolukema hiukkasen hirvittää, mutta terveydenhoitaja ei siihen kommentoinut mitään. Ensimmäisestä neuvolan lukemasta (rv 8+1 = 58,4 kg) on tullut painoa lisää 12,2 kg. Tosin tämän aamuiseen lukemaan vaikuttaa se inha vaiva mistä monet loppuraskaudessa kärsivät. Juu kyllä, se sana, joka alkaa U-kirjaimella. ;) Tänään siis ostoslistalle luumuja helpottamaan oloa. Olen sellaiseen asiaan kiinnittänyt huomiota, että jos päivittäisessä ruokavaliossa on aamupalaksi ruishiutalepuuro (2 dl hiutaleita / 5 dl vettä) sekä vähintään 4 vpl:tta kunnon ruislimppua ja 2 litraa vettä, niin U-ongelmaa ei esiinny. Mutta jos tästä poikkeaa (niinkuin minä eilen...) niin sitten ongelma on samantien käsillä.

Tyypillä on edelleen oikein oikea suunta ja lähtö on edessä kuulemma päivänä minä hyvänsä. Koska närästys on helpottanut (hurraa!!) niin masu on ottanut laskusuunnan ja Tyypin liikkeet tuntuvat alempana ja keskellä. Tällä kertaa terveydenhoitaja muuten kiinnitti oikein huomiota tuohon kohdun supisteluun, kuulemma poikkeuksellisen supisteleva tuo minun kohtuni. No sehän on tiedetty jo elokuusta saakka. ;) Syytä huoleen ei kuulemma ole, mutta on hiukkasen todennäköisempää, että synnytys käynnistyy lapsiveden menolla kuin säännöllisillä supistuksilla.

Että näin. Meillä on kyllä ihana tuo terveydenhoitaja! Vastaanotolla ei ole ikinä kiire ja tänään sitten keskusteltiin synnytyksestä, sektiosta, kivunlievityksestä ja lopputuloksena olen ihan "liekeissä" menossa synnyttämään!! :) En oikeasti jaksaisi odottaa.

3 kommenttia:

 1. Mulla on jo näin puolivälissä raskautta tullut painoa lähes 10 kiloa. Hui! Saa vaan arvailla, kuinka pulleana lähden synnärille. ;)

  Ruisleipää ja tarpeeksi vettä tai muuta juomista, niin pysyy maha kunnossa. Vaalean leivän syömisestä saa heti ongelmia... Itse kittaan heti aamusta mun "kahvimaidon", lasin appelsiinimehua ja toisen lasin karpalomehua. Ihme, etten ole vielä pissinyt housuuni kertaakaan! ;D

  VastaaPoista
 2. Älä stressaa tuon painon suhteen, mulla on näköjään tismalleen sama lähtöpaino kun sulla ja samoissa lukemissa mennään painonnousunkin suhteen vaikka tulen 9 viikkoa perässä :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa sulla jo laitokselle pääsyn suhteen. Minäkin muuten erehdyín eilen kunnon valossa tiiraamaan mahaani peilin edessä ja kun nostin mahaa ylöspäin, sain järkytyksekseni huomata, että ne rv 23:lla ilmestyneet viirut on nyt kasvaneet kolme kertaa pidemmäksi ja saaneet vielä muutaman kaverinkin. Siinäpä sitten menikin loppuilta itkeskellessä.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!