tiistai 8. marraskuuta 2011

Pala kurkussa

Närästys, karmea närästys.
Bebesinfo:n mukaan: "Rasvainen, paistettu tai mausteinen ruoka aiheuttaa usein närästystä ja ruoansulatusongelmia. Yritä selvittää, mitkä ruoka-aineet aiheuttavat juuri sinulle närästystä ja vältä niitä"

Täällä ei nyt sitten syödä mitään paistettua, käristettyä tai sellaista missä olisi valkosipulia. Ainakin nämä nimittäin laukaisevat närästyksen. Lisäksi eilisiltaisen närästyksen laukaisi paprika (kiitos Veeralle vinkistä!), tänään täytyy katsoa onko kahvilla vaikutusta. Tai no siis, ei sitä oikein voi kahviksi kutsua, ennemminkin kysymys on maidosta, johon on lisätty kahvia ja sokeria.

Tuo palan tunne kurkussa on uusi, aikaisemmin tuntui vaan koko ajan siltä kuin jokin käryäisi kurkussa, mutta eilen illalla siltä kuin pala hiiltä korventaisi kurkkua. Oli aika hirveä tunne, jääkylmä vesi onneksi lievensi oloa ja yön aikana meni ohi. Täytyy vissiin Bebesin vinkin mukaan ostaa taas pakastimeen tukku mehujäitä ettei tarvitse aviokkia lähettää keskellä yötä ostoksille. :)

Tänään mennään sellaiseen Parista perheeksi-valmennukseen, joka on myös järjestetty neuvolan toimesta. Kyseessä jonkin sortin luento (yllätys), joka on tarkoitettu ensimmäistä lastaan odottaville pareille. Voipi tuoda uudenlaisia näkökulmia esiin parisuhteeseen, otetaan nyt kaikki irti järjestettävistä jutuista. :)

23 päivää laskettuun aikaan. Nyt tuntuu siltä, että aika todella lentää!!

10 kommenttia:

 1. Mulla alkoi närästys tässä raskaudessa jo nyt! (rv 23). Viimeksi vasta joskus 35+...

  VastaaPoista
 2. Voi, lentäispä täälläkin aika. Lasketusta ajasta on jo viikko ja joka päivä on yhtä odottelua, että josko nyt viimein tulis lähtö. :)

  VastaaPoista
 3. S: voi kamala, toivottavasti ei kestä koko loppuraskautta!

  Jaanh: onko vielä ollut keskustelua käynnistyksestä? yritän itse asennoitua siten, että pakosti se lähtö tulee ennnemmin tai myöhemmin...

  VastaaPoista
 4. Hitsi voin uskoa millaista tuo närästys onkaan! Itse en ole vielä pahemmasta kärsinyt kuin mitä nyt yhtenä iltana poltteli ihan mahdottomasti rintalastaa ja ajatuksissani aloin vimmatusti raapimaan ihan ihoa, kunnes tajusin mistä onkaan kyse.

  Siinä ne päivät vaan kuluu :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on närästänyt ihan alusta alkaen eli useampi paketti Rennietä jo kulutettu. Ja vanhan uskomuksen mukaanhan jos närästää alusta alkaen paljon, se tarkottaa että vauvalle tulee paljon tukkaa. Ja sain viikonloppuna kuulla, että äitini allekirjoittaa kyseisen uskomuksen, koska mä olen ollut ainoa, josta äitiä on närästänyt ja tukkaa onkin sit ollut vaikka useammakin vauvan tarpeisiin :D. Eli vaavin ulostuloa odotellessa, että millanen määrä tukkaa sieltä sitten paljastuu.

  Nyt on vaan sen verran ikäväksi asti mennyt tuo, että aika ajoin nousee mahanesteet ihan kurkkuun asti eikä ne ole kovin maukkaita. Jokasella ruualla menee useampi lasi maitoa, kun se sentään vähän vaimentaa reaktiota.

  Ja sitten vielä osallistun tuohon Tyypin synttäriarvaus leikkiin eli veikkaan 29.11. 21.05 ja painoa voisi olla sellaiset 3457 g

  VastaaPoista
 6. Närästys on kamalaa. Maitotuotteet rauhottaa vatsahappoja, joten maitoa, piimää ja jogurttia kannattaa kokeilla. Myös mantelien pureskeleminen auttaa. Miulla tekee refluksi tota palan tunnetta kurkussa, siihen auttaa vaan pienien annosten syöminen ja pystyasennossa oleminen.. muuten sille ei sitten mitään voikaan. Itellä nousee kaikki ruoka takas suuhun, söi minkä verta tahansa. Onneks ei kuitenkaan ole sitä poltetta, tällä hetkellä...

  VastaaPoista
 7. Täällä ilmoittautuu kanssa yksi joka kärsii närästyksestä.. Viikoista 29+ tähän päivään asti (rv 34+6) vaan pahentunut ja nyt mennyt jo vähän selän puolellekkin kipuilu..se se vasta kipeeltä tuntuukin. :/ toivottavasti sulla ei kuitenkaan tuo närästys näin pahaksi mee :)

  VastaaPoista
 8. Ai sinäkin juot maitoa kahvilla. ;) Mulle mies aina nauraa että en juo kahvia ollenkaan, kun siinä on vain tippa kahvia.

  Toivotaan että saat närästyksen kuriin!

  VastaaPoista
 9. Tiina: huih, kuulostaa kyllä tuo raapiminenkin melko hurjalta!

  LauraR: mulla kun on vielä tuo laktoosi-intoleranssi nyt palannut kiusantekijäksi, niin ei saa siitäkään apua. yllättävän pitkään kyllä vatsa kesti maitotuotteita. :)

  Mammamarian: voisinkin taas lisäillä noita jogurtteja ruokavalioon, yhdessä vaiheessa niitä meni kaksin kappalein aina aamupalalla.

  M: KAMALAA! Toivottavasti sulla jo helpottais, oletko kysynyt neuvolasta tai lääkäriltä apua?? Kuulostaa todella hirveältä. =/

  Paukkuliini: juu, kyllä. :) sit aviokki aina kysyy olenko jo ottanut kahvia, kun ei sitä oikein taida pannusta huomata, kun sen tipan on siitä ottanut :D

  VastaaPoista
 10. Mulla ollut ikävää närästystä jo viikolta 25 lähtien (nyt 35+2) ja alkaa hieman hellittää kun masu laskeutunut alemmas. Mulla pahimmillaan tuntuu sellainen kuristava paineen tunne yläselässä ja -vatsassa joka tuntuu lähes sydänkohtaukselta (eli jos sellainen tunne tulee niin ei kannata säikähtää). Rennietä mennyt jo niin paljon että tuskin tämän jälkeen siedän nähdä koko pakkausta enää. Rasvaisen ruuan ja valkosipulin välttäminen sekä makuuasennon välttäminen tuntiin syömisen jälkeen on ihan ehdottomia, muutoin ei auta renniekään.

  Tsemppiä sinne! H-hetki vaan lähestyy :-)

  -Lilli

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!