torstai 24. marraskuuta 2011

Loikkaus yläkäyrälle


Neuvolassa jälleen käyty ja tänä aamuna heräsinkin jo sen verran aikaisemmin, että ehdin uusimman kuvankin napata ennen käyntiä. Vasemmalla 38+1 ja oikealla 39+0.

Aikamoinen pakki! Sen kertoi myös sf-mitta, joka ensimmäistä kertaa teki loikkauksen yläkäyrälle. :) Pitihän sinne käyrälle se siksak-kuvio saada, kun on muuten ollut niin äärettömän tasainen meno. Viime viikolla sf oli 33 ja tänään 36. Ja sama mittaaja. :) Ja me eläteltiin aviokin kanssa eilen illalla toiveita siitä, että Tyyppi olisi vihdoin laskusuunnassa. No, ne toiveet romutettiin tänään, kuten kuvasta näkyy.

Neuvolakuulumisia nyt sitten muutoin rv 39+0:

- pissa puhdas
- verenpaine 114/80 (tokalla mittauskerralla, ekalla alapaine 87 ja yläpaine 120)
- paino 72 kg (+ 1,4 kg /vko)
- turvotus + (ekaa kertaa)
- kohdunpohjan korkeus 36 cm (loikkaus yläkäyrälle)
- Tyypin syke 146
- liikkeet ++
- raivotarjonta (lähtökuopissa)

Tuo painonnousulukema kyllä HIRVITTÄÄ, vaikka terveydenhoitaja ei siitä mitään sanonutkaan! Tosin aiemmin painoani neuroottisesti seuranneena tiedän tasan tarkkaan mistä tuo hirmu piikki nyt johtuu. Ei nimittäin syöty eilen kebaa ja ranskalaisia... Vedin Kotipizzan kinkku-tonnikalapizzan, jossa ei juustoa oltu säästelty. =/ Hupsis! Kuka tahansa voi vetää johtopäätöksen, että vaaka näyttää aamulla aika hirmuisia lukemia tuollaisen suolaisen hiukopalan jälkeen (hih, selityksen makua?). En oikein edes tajua, että miten jaksoin syödä sen kokonaan... Katsotaan josko kotivaakakin olisi jo lauantaina hiukan armollisempi.

Seuraava neuvola meillä onkin ensi viikon perjantaina, maaginen lasketun ajan raja on tuolloin ohitettu ja sillä käynnillä onkin sitten (toivottavasti) mukavampi painolukemakin tiedossa.

Sain myös ensimmäisen kerran plussan turvotus-kohtaan. :) Tähän olisi hyvä nyt lopettaa nämä raskauden aikaiset neuvolakäynnit, kun nyt on saatu neuvolakorttiin jos jonkinlaista merkintää! Käsikopelolla läpikäyden hoitaja muuten arvioi, että Tyyppi on nyt jo päälle 3,5 kg.

Syntyisipä siis viimeistään laskettuna päivänä ettei ehtisi ihan hirmu isoksi itseään pikku piraatti kasvattaa!

3 kommenttia:

 1. No onhan tuo kieltämättä isomman näköinen kuin viereinen kuva. Jospa mukelo nyt päättäis tulla aikanaan, ettei tosiaan tule kovin isoksi. Mua hirvittää kun oma sf-mitta on heti alusta yli yläkäyrän... :O

  VastaaPoista
 2. Onpa sun maha yhtäkkiä ylhäällä. :D Ja kasvanutkin on. Mullahan pomppas SF-mitta viime viikolla 33 sentistä 35 senttiin, mutta nyt ei ollut kasvanut ollenkaan. Sisu olikin nyt alempana ku viikko sitten, niin ei ihmekään. Huomasin itsekin toissayönä, että napero on työntänyt itseään alemmas, kun se murjo mun häpyluuta päällään... Samaa teki viime yönäkin, oletettavasti se vaan pahenee tässä ennen synnytystä.

  Mulla on tullut kahdessa viikossa painoa kaks kiloa... Laitan kyllä turvotuksen piikkiin, sitä mulla nyt riittää. Esikoista odottaessa ei tullut kertaakaan edes yhtä plussaa, nyt on kaks... Jaloista huomaa kyllä parhaiten, ja sormuksista, jotka puristaa, yleensä ne meinaa tippua ihan koko ajan.

  Eiköhän se Tyyppi sieltä parin viikon sisään synny. Nyt on oikeesti niin lyhyt aika enää jäljellä, kun vertaa siihen mitä on takana, että kyllä me vielä jaksetaan odottaa tää loppu. :)

  VastaaPoista
 3. Huh, ompa se iso! Ja jotenkin kovin pystyssä:D Meinaako Tyyppi tulla yläkautta ulos kun tunkee sinne suuntaan :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!