tiistai 4. lokakuuta 2011

Sairasloma äitiysloman alkuun

Sairasloma (dg: O47.0) on nyt määrätty äitiysloman alkuun saakka. No, täytyy olla tyytyväinen, että ehti tässä välissä olla 2,5 vko:a töissä ja nyt kuitenkin Tyyppi on tärkeysjärjestyksessä ehdottomasti ykkönen, joten sen puolesta lepään jalat ylhäällä 85 asteen kulmassa vaikka vuoden!

No, ihan niin pitkälle ei onneksi lääkärin (jälleen neuvolasta tuttu) mukaan tarvitse venyä vaan nyt tulee keskittyä stressittömyyteen ja rajaamaan kaikki sellainen liikunta pois muutaman viikon ajaksi, joka laukaisee noita supistuksia. Täytyy siis vaan keskittyä nyt kasvattamaan masua.

Lääkärin tekemän tutkimuksen mukaan kohdunsuu on tiukasti kiinni, mutta hieman pehmennyt, kaulaa jäljellä ja ilmeisesti kohdun kaulakanava(?) hieman auki. Ärsyttää, kun en muista niitä termejä! Pääasiana kuitenkin lääkärin puheesta jäi tietysti mieleen se, että kaikki on tällä hetkellä oikein hyvin, merkkejä ennenaikaisesta synnytyksestä ei ole ja nyt vaan rennolla, stressittömällä asenteella kasvattamaan masua.

6 kommenttia:

 1. Rentouttavaa lomailua sinne! Kyllä kaikki hyvin menee. Ota ilo irti ylimääräisistä lomapäivistä vaikka nukkumisen ja elokuvien töllöttelyn merkeissä.

  VastaaPoista
 2. Täytyykin ehkä ekaa kertaa kommentoida, kun oletkin nyt samoilla viikoilla suunnilleen kuin meidän tyttö syntyi. Mulla kävi niin, että olin kolmisen viikkoa saikulla supistusten ja väsymyksen vuoksi, sitten palasin töihin, ja oltuani viikon takaisin töissä synnytys käynnistyi. Sen jälkeen sitten pari viikkoa vuodelepoa sairaalassa kunnes vauva syntyi viikoilla 31+3. Eli nyt todellakin voit mielestäni hyvällä omallatunnolla vaan levätä ja rentoutua, varmasti kaikki sujuu hyvin nyt kun ei tarvitse rasittaa itseään liikaa töissä!

  VastaaPoista
 3. Rentouttavaa saikkuilua Pingu! Perästä tullaan :))) Blogissakin taas pitkästä aikaa uutisia, jee!!

  VastaaPoista
 4. Rentouttavaa ja mahdollisimman stressitöntä lomaa sinulle ja pikkuiselle. :)

  VastaaPoista
 5. Ota rennosti! Pitäis olla joku nauhuri aina lääkärillä/neuvolassa käydessä, että voi kotona tarkistaa uudet termit. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan rentouttavaa sairaslomaa <3 Mie en kans meinaa muistaa millään et mitä noissa neuvoloissa ja lääkärissä miulle sanotaan. Onneks noilla ultrakäynneillä mies on ollu mukana, sille jotenkin jää paremmin päähän, ite jännitän niin paljon noita tilanteita että keskityn hengittämiseen :D (no en ihan niin paljon, mut en ihan skarpimmillani siellä aina oo)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!