sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Painon nousu ja takkiostoksilla?

Painoa tullut viikossa lisää +200 grammaa. Nyt oli pakko pistää googleen hakusanaksi painonnousu loppuraskaudessa ja ei onneksi ole mitenkään poikkeuksellista, että loppuraskaudessa painonnousu vaihtelee viikottain.

Vau-kirjan mukaan:
 • rv. 34 lopulla (33+6) vauvan paino on keskimäärin 2100 g
 • rv. 33 lopulla (32+6) - l l -keskimäärin 1800 g.
 • rv. 32 lopulla (31+6) - l l - keskimäärin 1750 g
Eli näin ollen ei tarvitsisi huolissaan ollakaan, koska vauvan paino on noussut vain laskennallisesti noin 50 grammaa tämän ja edellisen viikon välillä ja tuohonhan varmasti tuo 200 grammaa on enempi kuin hyvä. Nythän sitten ensi torstaihin ja rv. 35 alkuun olisi laskettavissa Tyypille sellainen 300 gramman painonnousu, joten mielenkiinnolla odottelen mitä vaaka näyttää ensi lauantaina. Niin ja onhan tässä neuvolakäyntikin nyt tiistaina.

Viikonlopun aikana vatsa on selkeästi ottanut kasvupyrähdystä ja aviokin kanssa päädyttiinkin sellaiseen ratkaisuun, että nyt jäljelläolevien viikkojen aikana napataan torstaisin masukuvat ja lisäksi masun ympärysmitta. :) Saadaan vähän sen SF-mitan lisäksi tuntumaa siitä miten paljon masu kasvaakaan nyt loppuviikkojen aikana.

Ja nyt sitten olikin pakko mennä takkiostoksille. Ja itkuhan siitä tuli, ainakin ihan viittä vaille. =/ HM:n ja Vero Modan äLLä ja äX-äLLä eivät menneet masun kohdalta kiinni. Ja omat syys-/talvitakit (Your Facen kokoa 34 oleva villakangastakki ;) ja viime vuonna HM:lta ostettu musta A-linjainen 36-kokoa oleva takki) jäävät suoraan pukupussissa kellariin.

KappAhlilta löytyi onneksi tosi kivan näköinen, KOKOA 44-46 oleva valkoinen takki, (kuvassa). On oikeasti hankalaa löytää takki, joka on masun kohdalta iso ja istuu yläosasta kunnolla. KappAhlin myyjä oli superihana!! Sanoi, että kyllä sopivan takin löytäminen oikeasti on ihan megahankalaa, kun pyöristyminen on keskittynyt (onneksi tosin) vain vatsaan ja olen yläosasta niin pienikokoinen (niin, KappAhl-kokoa XS...). Onneksi onneksi onneksi löytyi tuo valkoinen takki, joka on tietysti aika massiivinen, mutta istuu ison huppunsa ansiosta ylhäältä tosi kivasti. Hintaa takilla oli 89,95 € mutta KappAhlin takeista sai 25% alennusta, joten eipä sen vuoksi ollut edes hinnalla pilattu.

5 kommenttia:

 1. Näyttää oikein kivalta tuo takki! Onneksi löysit jtain mikä on myös hyvävväkönen:) Nään jo NYT painajaisia siitä, jossei mulle mahdu mitään kaunista,a ja joudun oikeasti ostamaan jostain ropparin jumbo-kooista vaatteita :s iik.
  Onneksi löytyy myös hm:ltä ja muista liikkeistä noita isoja kokoja:)

  VastaaPoista
 2. Hei,jos yhtään lohduttaa, niin mä en ole koskaan (paitsi joskus ihan yläasteella) saanut H&M ja Vero Modan L tai Xl takkeja kiinni, tosin onneksi voin vedota siihen, että muuten kyllä menisi, mutta kun ne tissit on jo ennen raskautta ollut sen verran kookkaat että joutuu koon katsomaan niiden mukaan, vaikka muu kroppa mahtuisi pienempäänkin.

  Nyt joudun ottamaan miehen takin käyttöön, kun maha (21+1), puhumattakaan tisseistä on kasvanut sen verran, ettei enää oman takin alle mahdu välikerrosta (eli hupparia tai muuta)eikä viitsi palella. Pakkasia odotellen, koska käytettynä ostettu äitiystoppatakki kyllä on olemassa ja kaapissa odottaa, mutta ei sitä nyt vielä kehtaa käyttöön ottaa :D

  VastaaPoista
 3. Minä en raaski ostaa parin kuukauden takia takkia, joten elän H&M:n paksulla hupparilla ja avonaisella takilla talven. Kylmä tulee, mutta ei voi mitään. Esikoista odottaessa mulla oli sellanen superpaksu neuletakki, mutta nyt tarvin vähän enemmän, kun on pakko käydä ulkona enemmän tuon esikoisen kans. Onneks sitä talvea on aika vähän kuitenkin ennenku maha taas pienenee. Enää maks. 2 kuukautta jäljellä. :)

  Ja tuo painohan saattaa vaihdella jo ihan turvotuksen määrästä riippuen. Vauva kyllä ottaa tarvitsemansa, vaikka äidin paino hetkellisesti laskiskin, tai nousis hitaampaa. Kunhan ei tarkotuksella minimoi syömisiään painonnousun pelossa, niin eiköhän kaikki oo ok. :) Mulla on nyt painoa tullut joku kymmenisen kiloa, mikä on varmaan ennestään ylipainoselle liikaa, mutta äkkiä ne raskauskilot lähti esikoisen synnytyksenkin jälkeen. :)

  VastaaPoista
 4. On tosiaan kivan näköinen tuo takki. :) Itse olin juuri eilen tuskailemassa takkiostoksilla, meinasi epätoivo iskeä, mutta loppujen lopuksi löysin H&M:n mama osastolta tosi kivan toppatakin. :) Eikä hintaakaan ollut paljon. Ja on vielä sellanen, että voi käyttää mahdollisesti raskauden jälkeenkin. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tytöt kommenteista!
  Mieltä piristää kummasti. :) Takki varmaankin lähtee myyntiin Huuto.net:iin sitten parin kk:n päästä.

  Veera: mietin itsekin sitä, että takin ostaminen tähän loppuvaiheeseen on tosi tyhmä juttu, mutta toisaalta vaihtoehtona oli sitten ihan oikeasti paleleminen tuolla ulkona tai sisätiloissa viihtyminen H-hetkeen saakka. Suurin osa kun vaatteista on tosiaan niin pieniä ettei ole pienintäkään mahdollisuutta saada niitä päälle. Oikeastaan moneen kuukauteen enää... :D

  LauraR: auts, no onpa kyllä haastava tilanne sullakin sitten... on kyllä kurjaa, kun monet vaatteet on tehty tiettyjen mallien mukaan, niinkuin esim. se, että raskausfarkuissa oletetaan, että kaikki ovat vähintään 170 cm pitkiä.

  Wiivuli: mä olin tosi pettynyt nyt meidän HM:n mama-osastoon, ei takin takkia! =/ ja samoin Vero Modaan, joka meillä vielä mainostaa saaneensa Mamalicous-malliston myyntiin (todellisuudessa yhden rekin verran paitoja ja kaksi eri housumallia...) No, onneksi loppusuora!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!