maanantai 3. lokakuuta 2011

Neuvolakuulumisia

Neuvolassa käyty ja huomenissa mennään jälleen lääkärin vastaanotolle. Onneksi on sama hoitava neuvolalääkäri, kuin aiemminkin. Terveydenhoitaja oli ehdottomasti sitä mieltä, että nyt on lepotauon paikka. Stressi on kuulemma näkyvissä jo pelkästään verenpaineen osalta, joten nyt sitten kuulemma lepo ja kaikki stressaava pois = erittäin suurella todennäköisyydellä sairasloma seuraavaan neuvolakäyntiin saakka.

Harjoitussupistusten suhteen täytyy kuulemma olla nyt tarkkana ja päivän aikana ottaa lepoa useamman kerran kohonneen verenpaineen takia. Liikunta on kielletty, rauhallisilla kävelyillä saa käydä, mutta korostetusti rauhassa ja lähinnä raittiin ilman takia. Huomenna sitten vielä lääkärin ohjeistus.

Ohessa vielä tämän päivän tulokset:

- viikkoja siis tänään 31+4
- pissa puhdas, eli ei onneksi merkkejä raskausmyrkytyksestä!!
- verenpaine 121/83 (neljännellä mittauskerralla, ekalla alapaine oli 95)
- paino 67,4 kg (+ 210g / vko)
- kohdunpohjan korkeus 28 cm (niin keskikäyrällä kuin se vain on mahdollista!)
- Tyypin syke 140 (todettiin myös, että Tyyppi ei tykkää yhtään jos äiti on selällään)
- liikkeet ++
- raivotarjonta

Huomenissa sitten päivitystä lääkärin vastaanotolta. Nyt lepoa kiitos. Viime yö meni taas valvoessa eli noin 4 tunnin yöunilla. Zzz...

3 kommenttia:

 1. Onpas monta kertaa mitattu sulta verenpaine! :D

  Sulle on haaste mun blogissa. :)

  VastaaPoista
 2. Täällä myös valvottu viime yönä. Vähän tuppaa siis väsyttämään. Harmillisen monta postausta on multa mennyt ohi, kun ei ole kone mukana. Onneksi näitä voi käydä myöhemminkin lueskelemassa.

  VastaaPoista
 3. Evelyn: Juu, kolme ekaa kertaa otettiin siinä heti neuvolakäynnin alkuun ja kun oli käyty läpi uupumusta, stressitasoa, supistuksia ym. kipuiluja ja kuunnteltu Tyypin sydänääniä, niin sitten otettiin vielä muistaakseni 1 tai 2 krt verenpaine, joka oli tuo lopullinen. Huomenna varmaan mittaillaan taasen lääkärissä.

  Oli muuten ihan milleistä kiinni etten tänään räjähtänyt raivosta, kun varasin aikaa lääkärille. Huonosti suomea puhuva hoitsu vastasi ja kertoi että ensimmäiset vapaat ajat ovat tulevalle perjantaille. Ärähdin sitten, että olen tänään käynyt neuvolassa ja tarvitsen ajan ehdottomasti tälle päivälle tai viimeistään huomiselle. Siispä huomisaamuna puhelin käteen heti aamusta ja aikaa varaamaan, todella toivon että aikavaraajana on joku muu kuin tämä samainen hoitotäti...

  Paukkuliini: :) :) olenkin nyt postaillut näköjään melko tiheään... ;)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!