lauantai 22. lokakuuta 2011

Kiristelyä ja ärsyyntymistä


Meinasin unohtaa eilenkin soittaa niitä virtsatieinfektion tuloksia, mutta onneksi muistin. Ei siis ole piilevää infektiota, mutta terveydenhoitaja mainitsi, että etenkin loppuraskaudessa lisääntyvä valkovuoto saattaa antaa virheellisiä tuloksia virtsanäytteisiin ja jos plussia on kaksin kappalein, niin sitten täytyy varmistaa, ettei kyse ole infektiosta. Varmistin vielä tosiaan, että jos leukosyytit ovat koholla, niin silloin ei ole kyse raskausmyrkytyksestä vaan nimenomaan virtsatieinfektiosta.

Tänään ja jo eilen saatiin taas muistutusta siitä miten paljon masua voikin kiristellä, kun lähtee liikkeelle. Koko eilisen päivän vaivasi ihan hirveä paineentunne alakerrassa, joka onneksi helpotti iltaa kohti. Samoin liitoskivut ovat tänään muistuttaneet huolella olemassaolostaan (oikeastaan aamusta saakka, yhtä tuskaa kääntyä kyljeltä toiselle). =/ Käytiin tänään moikkaamassa kummilapsia ja saatiin kotiin tuomisiksi iso kassillinen vaatteita (yritän ehtiä huomenna tekemään jonkinlaisen päivityksen Tyypin vaatekaapista ja lastenhuoneesta). Huumori meinasi kyllä loppua totaalisesti kesken, kun kiristelyt alkoivat 200 metrin kävelyn jälkeen... Toivottavasti meillä on auto jo ensi viikonloppuna käytössä!

Hieman ärsyttää tuo oikeassa palkissa oleva ticker, joka tuollaisena small-versiona heittää viikkoluvussa. Samoin nuo Lilypie-tickerit kyllä heittää vauvan koosta kertomisessa, samoin iPodin What To Expect When You´re Expecting-application. Lilypien ticker esimerkiksi kertoo, että vauvan pituus olisi nyt jo 47 cm ja paino 2,6 kg. iPodin application puolestaan kertoo, että vauvan koko voi olla peräti 56 cm ja paino 2,2 kg. iPodin painoarvio sentään menee vähän enemmän kohdilleen esim. Vau-kirjan mukaan. Onpahan vaan jännää, että noissa voi olla noinkin paljon eroavaisuuksia!

6 kommenttia:

 1. Voi hitsit, tuo kiristely ei ole varmasti kivaa! Mullakin on ruvennut vatsa silleen jännästi painamaan ja varsinkin jos harppoo eteenpäin liian kovaa vauhtia niin tulee niitä epämiellyttäviä tuntemuksia. Onneksi meillä ei ole enää niin pitkästi jäljellä :)

  VastaaPoista
 2. Oon huomannu ihan saman, että eri lähteet antaa ihan eri arvioita siitä minkä kokoinen pikkuinen on tietyn ikäisenä! Nytkin jossain oli, että 13. viikolla päärämitta 7,5!!! Ja itse jouduin harmillisten syiden takia ultraan viikolla ja pikkuinen oli 5,5 cm, mutta gynen mukaan vastasi täsmällisesti viikkoja. Katoinkin sit just vau-kirjaa siinä oli, että keskimäärin on tuollon 13. viikolla 5,2 cm.

  VastaaPoista
 3. Mulla on tuota paineentunnetta myös jatkuvasti, oli esikoista odottaessakin, mutta en jotenkin oo osannut sitä huolehtia. Samoin nyt kiristelee ja puristelee, kun liikkuu enemmän. Toisina päivinä riittää kun käy koiran kans tooooosi rauhallisella lenkillä, toisina päivinä saa liikkua reippaamminkin ilman kiristelyitä. Ja ne liitoskivut! Äh. Onneks nyt oon päässyt näinkin pitkälle ilman pahempia kipuja, edellisessä kivut alkoi jo puolenvälin paikkeilla. Tässä vaiheessa lyllersin jo kyllä tosi ankkana menemään, nyt mulla on hyviäkin päiviä, sellasia ettei oo kipuja. Mulla nuo liitoskivut pahenee jos makoilee tai istuu liikaa, eli liikkua pitää hiljakseen. Sitten kun muuten on välillä niin nuutunut olo ja väsyttää ja haluais vaan rojahtaa sohvalle, niin ahistaa kun tietää että sitten siitä ei meinaa päästä ylös.

  Mutta ei meillä tosiaan enää niin pitkästi ole tätä matkaa jäljellä. Itse ainakin yritän nauttia tästä ajasta kivuista ja vaivoista huolimatta. :)

  Aydin Tekayn raskauskiekko näyttää näille viikoille pituudeksi 43-47 senttiä ja painoksi keskimäärin 2,7 kiloa. Suunnilleen samoihin menee tää: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=imk00373 Luotankin enemmän tuohon Aydin Tekayn sivustoon ja Terveyskirjaston käyriin ku vau-kirjaan. :D

  VastaaPoista
 4. Verona: näin on, loppusuora, joten nyt ei vaivuta epätoivoon, koska päiviä on todellakin niin vähän jäljellä! Se teidän pikkuneidin pinnasänky on muuten aivan ihana. :) Tuleeko teille myös samasta sarjasta hoitopöytä (raskaushormonit vaikuttaa kamalan negatiivisesti mun muistiin...)?

  Tiina: mä oon kans aika lailla tähän saakka luottanut noihin Vau-kirjan arvioihin, mutta kannattaa käydä kurkkaamassa tuo Veeran linkki tuohon Terveyskirjastoon. Se menee aika lailla samoja (ainakin keskikäyrän osalta), kuin Vau-kirja.

  Veera: täällä meni viime yö tosi kipeissä tunnelmissa, liitoskivut prkl... Nukuin vasemmalla kyljellä, kunnes heräsin siihen, että koko vasen puoli oli ihan puuduksissa, käänsin kylkeä oikealle ja hyvä etten ääneen alkanut valittaa, sen verran häijyltä tuntui nivusalueella. Mutta, ei valiteta, 39 päivää 2 go!!!

  VastaaPoista
 5. Pingu: Itse asiassa en edes tiennyt, että tuota sängyn sarjaa on olemassa hoitopöytä...O:) Pitääpä käydä katsastamassa! Ehdimme tosin ostaa yhden Ikean version jo, mutta sitä ei ole rikkinäisen osan takia vielä saatu kasaan.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!