lauantai 8. lokakuuta 2011

Hankintoja!! -APUA!!

Jes, jes, jes!!!

Kaupat tehtiin tänään Nissan Notesta 2011, väriltään Magnetic Red ja saadaan auto ilmeisesti jo tämän kuun lopulla. :) Olemme aviokin kanssa yllättäen todella tyytyväisiä siihen, että yksi todella iso ja hankalaksikin luokiteltava hankinta on nyt tehty.
Kyse ei ole ihan mistään edullisesta hankinnasta, asetettu budjetti jonkin verran ylittyi, mutta toisaalta taas uudessa autossa on tietyt uuden auton edut ja saatiin kuitenkin todella hyvä kokonaisuus sovittua. :)

Nyt pitäisi aviokin kanssa sitten oikeasti alkaa suunnitella niitä muita hankintoja, jotka ovat vielä tekemättä. Tällä hetkellä siis löytyy seuraavat:

- pinnasänky + vaahtomuovipatja (sijauspatja + pinnasängyn laitapehmuste ovat tulossa)
- 3 pussilakanaa, 2 tyynylinaa, 2 aluslakanaa
- mobile sängyn päälle ja tietysti nalle vahtimaan Tyypin unia pinnasängyn kulmaan
- vauvan amme (jalat + anatominen muotoilu)
- turvakaukalo + telakka
- yhdistelmävaunut
- tuttipulloja 2 kpl:tta + pullonlämmitin (Philips Avent)
- talvihaalari kokoa 62 cm
- vaatteita koossa 50-86 cm

Ostoslistalla siis vielä ainakin:

- hoitopöytä
- turvakaukalon lämpöpussi
- sitteri
- harsoja
- pikkupyyhkeitä

Mitä muuta "pakollisia/suositeltavia" hankintoja teillä tulee mieleen, mitä en ole osannut tulla vielä edes ajatelleeksi?

7 kommenttia:

 1. Mitähän meillä ois ollu eniten käytössä vauva-aikana... hhmmm... Vaatteet, vaipat, harsot ja kantoliina. Vaunut ja ulkovaatteet. Itselle liivinsuojia ja isoja siteitä. Mutta noita kaikkia kyllä ehtii hankkia sittenkin, kun vauva on kotona, jos tuntuu että jotain on unohtunut. :)

  Ai niin, jos haluaa imettää, niin minä ostaisin vielä rintapumpun, niin voi pumpata ja antaa sitten pakastettua maitoa kun itse on jossain. Tottumattomalla vauvalla saattaa tulla korvikkeesta maha kipeäksi. Siis jos ei yleensä sitä saa.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut autokaupoista! Ihanan värinen auto! Muuta en sitten autoista ymmärräkään ;)

  Meillä varsinkin alussa oli kovassa käytössä rintapumppu, kun maito mäjähti tisseihin oikein urakalla. Olin ensin aatellu etten sitä ostais etukäteen (kun ei koskaan tiiä tuleeko sitä tarviimaan), mutta löysin kirpparilta parilla eurolla uudenverosen pumpun, niin ostin sitten kuitenkin. Ja en kyllä ekoina viikkoina olis pärjänny ilman. Mutta tosiaan, sitä on hankala tietää tuleeko sitä tarviimaan vai ei.

  Imetystyyny on toinen vehje mikä on osottautunu oikein hyväks hankinnaks. Me ostettiin se sen takia ettei meidän taloudessa oo ylimääräsiä tyynyjä, joita vois käyttää imetyksen apuna. Imetystyyny on ollu tosi kätevä, koska sen kanssa saa kädet vapaaks eikä hartiat pääse jumiutumaan. Kaikki rästiin jääneet Me Naiset on saanu kätevästi luettua imettäessä kun on kädet vapaana ;) Tosin kai niitä lehtiä saa luetua ilman imetystyynyäkin... Tiedä häntä :D

  Joo, olipas taas tosi sekava ja varmasti kaikkea muuta kuin hyödyllinen sepustus :D

  VastaaPoista
 3. Hmm, samoja mietintöjä täälläkin, vaikka vauvan tuloon on vielä puolisen vuotta aikaa. Mut hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se nyt menikään...?

  Mun hankintalistalla on niinkin outo juttu kuin maidonkerääjä. Luin moisesta jostain blogista, ja kaupassa näin kapistuksen. Tosin en edes voi tietää tuleeko multa maitoa, mutta se kerääjä oli vain niin outo juttu että sellainen on pakko hankkia. :D

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti paras hankinta oli kylpytuki ammeeseen. Se maksioi noin 15e ja on siis muovinen muotoiltu teline jossa vauva ihan vastasyntyneestä saa kelliä kylvyn ajan. Omat kädet on vapaana ja näin tosi helppo pestä esim. vauvan hiukset ja oma selkä tai hartiatkaan ei puudu.
  Meidän tytöllä oli syntyessään jo niin pitkä ja paksu tukka ja joudun usein yksin kylvettämään niin tämä on kyllä ollut ihan korvaamaton.
  Lastentarvikeliikkeestä ostettiin ja yhä on käytössä kylpyjen alun kun pesen tytön hiukset, vaikka on pian vuoden ikäinen. Toki ihan niskatukkaa ei saa pestyä mutta se on sitte helppo pesaista samoin kuin selän ja takamuksen kun nostaa tuen pesun lopulla pois.
  Tyttö moitti myös ekoina päivinään pesua kovasti, jännitti ja hätääntyi kun oli käden päällä ja välillä meni vettä korviin. Tuen päällä rentoutui heti, ja amme on helppo täyttää juuri sopivan täyteen jotta korvat ei missään vaiheessa joudu veden alle.
  En ikinä luovu ja suosittelen lämpimästi! :)

  VastaaPoista
 5. Veera: rintapumppua olen tosiaan miettinyt aika paljonkin ja todennut, että ostan sen sitten vauvan syntymän jälkeen jos sille on tarvetta.

  Jii: imetystyynyä olen pohtinut, mutta ajatellut kokeilla josko selvittäisiin meidän omilla tyynyillä. :D Niitä nimittäin riittää!

  Paukkuliini: mun oli pakko googlata tuo maidonkerääjä, kuulosti sen verran eksoottiselta. ;)

  Jane: kiitos vinkistä! meidän tuossa ammeessa on valmiiksi tosiaan muotoiltuna tuo tuki. Kiva kuulla, että siitä on hyötyä. :D

  VastaaPoista
 6. Meillä oli käytössä alussa ehkä 6 tuttipulloa. Poika oli väsynyt rinnalla ja jouduin antamaan pumpattua maitoa pullosta. En jatkuvasti jaksanut olla keittämässä pulloja, siksi halusin niitä olevan enemmän kuin kaksi. Tosin, kaksi meilläkin oli aluksi, kävin sitten kaupasta ostamassa tarpeeseen.

  Imetystyyny on myös mun mielestä huippu! Se on vähän kovempi kuin tavallinen tyyny, ja pitää muotonsa paremmin. Myös mies käyttää sitä, jos meidän sylihiiri haluaa nukkua päiväunet sylissä. Imetystyyny vain oman käsivarren alle sohvalla istuessa, ei tarvitse kannatella vauvaa omilla lihaksilla.

  Sain kaverilta maidonkerääjät, mutta mulla ei ole ollut niille tarvetta, kun maitoa ei tule ylimäärin.

  Mikähän hankinta on ollut ihan huippu.. Ei tule nyt muuta mieleen jo mainittujen lisäksi.

  Riina ja poika 2 kk

  VastaaPoista
 7. Riina: sama on ajatuksissa täällä, että jos tarve tulee, niin ostetaan sitten lisää tuttipulloja, mutta tässä vaiheessa ajateltiin, että onpahan varoiksi ostettuna kaksi. Tuttipulloihin liittyen hankintalistalle päätyi muuten Philips Avent höyrysterilointilaite (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/44693/cttxn).

  Ja kiitos vinkistä tuon imetystyynyn suhteen! Kävin lukemassa keskustelupalstoilta kokemuksia puolesta ja vastaan ja aviokin kanssa tuumimme, että kokeilemme ensin olemassaolevilla tukevilla tyynyillä miten lähtee homma etenemään.

  Sitterin kanssa onkin sitten valinnan vaikeus edessä...

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!