perjantai 16. syyskuuta 2011

Tyypin liikehdintää -EDiT!!

Meillä on aika aktiivinen masuasukki.

Neuvolassahan todettiin tiistaina, että vauva on mitä ilmeisimmin pää alaspäin masussa ja nyt parina iltana on alkanut tuntua uudenlaisia liikehdintöjä. Tyyppi tunkee takamustaan säännöllisin väliajoin ylämasua kohti ja kääntyillessään pitkin poikin tuossa keskellä, tuntuu alapäässä hassun tuntuisia muljahduksia ja wc kutsuu säännöllisin kiireisinkin väliajoin, kun Tyyppi myllää pitkin virtsarakkoa. Tai näin ainakin luulen Tyypin tekevän.

Kuulostaako kenestäkään tutulta?
Lähinnä kai aloin huolestua siitä, etteihän vain mikään ole vialla vauvan liikkeiden suhteen... Ei kai näissä liikehdinnöissä voi olla kysymys siitä, että Tyyppi olisi jostain syystä syntymässä etukäteen...? Kyllä kai tuo muljahtelu, joka tuntuu alavatsassa ja saa kipittämään pissalle, on ihan normaalin tuntuista, jos Tyyppi kerta melskaa "sisäpuolella"?

Rauhoitelkaahan kokeneemmat minua, jookos?

EDiT!! Hah hah, miten niin tässä postauksessa näkyy eilisillan äärimmäisen väsynyt zzz...-mielentila? Olin siis aikuisten oikeasti niin väsynyt, että hyvä kun jaksoin sänkyyn raahautua lopulta joskus puolilta öin. :) 3 päivän työviikko otti veronsa!

BTW: suosittelen sitä Anitan Baby Beltiä aivan ehdottomasti! Eilen oli ensimmäisen kerran kokeilussa ja tukee tuota vatsaa ihan ilmiömäisen hyvin ja siis tukee myös selkää. Oli suoranainen ero kulkea portaita ylöspäin :D Ja vaikutuksen huomasi myös viime yönä, kun masu ei ole päässyt "roikuskelemaan" pitkin päivää vaan on ollut hyvin tuettuna, niin yölläkin nukkuminen oli huomattavasti tuskattomampaa (lähinnä siis kyljen kääntämisen osalta).

Ja vielä, painolukema tänä aamuna 66,3 kg eli viime viikkoon lisää +600 grammaa. Vähempi silti kuin neuvolassa, joskin lukemat ottavat toisiaan kiinni.

MUKAVAA, AURINKOISTA JA SYKSYISTÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!!

6 kommenttia:

 1. kuulostaa ihan normaalilta :) vauveli kasvaa, ja sitä mukaa liikkeetkin tuntuu eriltä kun sillä on vähemmän tilaa! Mä en ainakaan oo sitä mieltä, että nuo viittais vielä synnytykseen :) oon seurannu sun blogia jo kauan, tää on ehdottomasti yks lemppari! :)vaa, ja sitä mukaa liikkeetkin tuntuu eriltä kun sillä on vähemmän tilaa! Mä en ainakaan oo sitä mieltä, että nuo viittais vielä synnytykseen :) oon seurannu sun blogia jo kauan, tää on ehdottomasti yks lemppari! :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihan samalta kuin täälläkin. :) Esikoisesta en kyllä muista samanlaista, mutta en kyllä usko tämän olevan syntymässä vielä viikkokausiin. Ainakin ultrassa toissapäivänä todettiin kohdunsuun olevan kiinni ja pitkä. Ja muistikuviin kahden vuoden takaa on voinut tulla hienoista hopeareunusta. :D Kaipa tuolla mahassa vaan välillä venytellään, nyt kun vielä mahtuu. Kohta siellä ei enää paljo jalkoja oiota.

  VastaaPoista
 3. Oi ihanaa että on aktiivinen! Muistan vieläkin ne liikkeet niin selvästi, ja siis ihan normaalia tuo on :) Odotas vaan mitä ne liikkeet on 38 viikolla :D Ihania ne silloinkin on mutta silloin ne jo sattuu! Munkin vatsa meni kuin aallot kun Emma työnteli pyllyään milliin minnekin koloihin :D ja vielä 41 viikoillakin.. Aktiivinen tyyppi on hyvä, ei tarvitse miettiä että onko kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
 4. mymmeliii: KIITOS IHANASTA KOMMENTISTA!! <3 <3 pääsisinkö vastavierailulle blogiisi?!!

  Veera: huh, kiitos rauhoittavasta kommentista. On niin mahtavaa, kun mennään sun kanssa niin samoilla viikoilla, niin mun on helppoa varmistella sulta, että tuntuuko samalta ;)

  eglite: naureskelin silloin joskus 8 vkoa sitten, kun liikkeet tuntui jo selkeästi vaikka istukka on etuseinässä vaimentamassa, että mitäköhän se on sitten kun Tyypillä on enempi voimaa menossa mukana. No, tätähän se taitaa sit olla!! :D

  VastaaPoista
 5. Mullakin tuo babybelt on erityisesti viime aikoina helpottanut sitä masun roikkuvaa tunnetta. Välillä se painaa oikein julmetusti virtsarakkoa ja olen tehnyt vessassa käymisennätyksiä! Vyö vähän niinkuin nostaa masua ylöspäin ja helpottaa selänkin taakkaa.

  Liikehdinnät on varmasti ihan normaaleja :)

  VastaaPoista
 6. noi mun kommentit on tosi erikoisia, ku kirjoitan kännykällä! se jotenki tuplaa sen ja siitä tulee ihan kummallinen :D
  joo laita mun sähköpostiin mymmeliii87@gmail.com oma s-posti, niin laitan sulle kutsun et pääset mun blogiin! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!