tiistai 13. syyskuuta 2011

Neuvolaterkkuja

Neuvolassa käyty ja vihreää valoa saatu töihinpaluulle, tosin ison varoitusmerkin kanssa. Oloa on kuulemma kuunneltava ja herkästi reagoitava suppareihin tai muihin outoihin tuntemuksiin ja oltava lääkäriin yhteydessä jos olo alkaa yhtään huolestuttaa. Ihanaa päästä neljän seinän sisältä ulos ja takaisin ihmisten pariin vaikka edes muutamaksi viikoksi!! Töitä olisi jäljellä nyt sitten tasan kuusi viikkoa (olen näköjään aiemmin hukannut yhden viikon jonnekin) ja sitten mammaloma alkaa.

Neuvolassa todettiin tänään seuraavia juttuja:
- paino 66,8 kg eli +360 grammaa/vko (lauantainahan oma vaaka näytti lukemaa 65,7 kg)
- hemoglobiini 139!! :)
- virtsa puhdas
- verenpaine 117/78 (ihanteellinen verenpainetaso on 120/80 mmHg)
- kohdunpohjan korkeus 26 cm
- Tyypin syke 145
- liikkeet ++

Vauva on tunnustelujen mukaan aika lailla keskellä masua ja pää alaspäin. On kuulemma vielä mahdollista, että Tyyppi heittää kuperkeikkaa, mutta todennäköisempää, että viihtyy tässä asennossa synnytykseen saakka. :)

Neuvolan punnausten mukaisesti painoa ekasta neuvolakäynnistä on nyt tullut lisää 8,4 kg. Tästä tuli kehuja, painonnousu on kuulemma oikein ideaali. :) En ole maininnutkaan oman vaa´an ja neuvolan vaa´an lukemaeroista terveydenhoitajalle, tuskinpa on tarpeenkaan, kun tyytyväisiä ovat tuohon tämänhetkiseen kehitykseen.

Hankintalistalle päätyi nyt myös sitten tukivyö. Selkävaivoja ei edelleenkään ole, mutta masu tuntuu "roikkuvan" ja painavan sen verran tuossa edessä, että terkkari suositteli ottamaan vyön käyttöön. Taidan käydä kokeilemassa Stockalla paljon kehuttua Anita Baby Beltiä (hinta 48 euroa).

Ehdittiin eilen käydä aviokin kanssa äitiyspakkaus läpi ja kyllä kokonaisuutena tykkäsin paketista hirmusti! Osa oli turhia, esim. kestovaippasetti, ruokalappu (aika kamala kuosi...), kondomit, mutta hirmuisesti tykkäsin pussilakanasta ja peitteestä, jotka tulivat paketissa. Tyypille tuo iiiiiiHANA jääkarhullakuvioitu talvihaalari on liian iso (68-74 cm) tulevana talvena ja mahdollisesti liian pieni sitten vuoden kuluttua, mutta kyllä siinä on oikeasti ihana kuosi!! :)

Nyt Tyyppi potkii taas niin aktiivisesti, että taitaa olla aika pienelle masuhieronnalle ja potentiaalisille päikkäreille.

7 kommenttia:

 1. Minä aloitan äitiysloman varhennettuna, siihen on aikaa enää kolme viikkoa! Eipä elämä kyllä muutu siitä miksikään, kun kotona oon nytkin. Mutta onhan se kiva olla vaihteeksi äitiyslomalla eikä "hoitovapaalla". Lainausmerkit siksi, kun mulla ei oo mitään paikkaa mistä olisin vapaalla. :D

  Meidän esikoiselle mahtui äp:n haalari toisena talvena ihan hyvin. Ja siis sehän on syntynyt joulukuussa 09. No se ei oo kovin pitkä, mutta paksu kyllä. :P Mutta siis uskoisin, että haalari menee ainakin alkutalvesta, kun meillä se meni koko talven. Paitsi jos on tosi hujoppi lapsi. Meille melkeen ainoat tarpeelliset ois ollu se kestovaippasetti ja kondomit. :D Jos ette aio itse kokeilla niitä kestoja, niin voisin ostaa ne pois, jos hinnasta päästään sopimukseen. :)

  VastaaPoista
 2. Mä hankin kanssa (nyt vasta) tukivyön :D Ihan nellyltä tilasin, kun oli niin halpa :D Saa sitten nähdä onko ees hyvä.. Kunhan nyt jotain tukea ois :)
  Ja itekkään en oikeen tosta äp:n ruokalapusta tykännyt :D

  VastaaPoista
 3. Veera: ehdin eilen illalla laittaa ne kestovaipat Huuto.net:iin myyntiin: http://www.huuto.net/kohteet/kestovaippasetti-uusi/190857709 Käytkö kurkkaamassa ja jos haluat ne, eikä sinne ole kukaan ehtinyt huutoja vielä tehdä, niin voisin varmaan sulkea sen huutokaupan etuajassa ja sendiä sulle? (Voiko huuto.netissä tällai toimia, anyone?)

  Annikas: no eikö ollut jotenkin ihan jostain ajalta 40-50-luku tuo ruokalappu??? ;)

  VastaaPoista
 4. Me ei tarvita noita harsoja, kun niitä on kymmenittäin jo ennestään. Mutta muuten oisin voinut ostaakin, sillä ois varmaan saanut postikulujakin pienemmäksi, nyt tulee vähän liikaa koko paketista. :) (BTW, niitä harsoja ei kyllä kannata myydä, ne on ihan korvaamattomia muutenkin kuin vaippoina! Niitä tarvii puklurätteinä, imetyksen aikana jos maito valuu, suun pyyhkimiseen, ihan mihin vain! Ei kannata myydä!)

  VastaaPoista
 5. Ihania uutisia teillä!!! Olin itse tänään työporukan mukana koulutuksessa ja palasin kotiin tosi pirteenä. Sanoin miehellekin, että kyllä tekee hyvää päästä pois neljän seinän sisästä. Mulla on tuo Anitan tukivyö, löysin tori.fi:sta edullisesti. Muuten oikein oiva kapistus, mutta mulla kääntyy se alareuna kaksinkerroin istuessa eikä tunnu housujen ja pikkareiden kanssa kivalle.

  VastaaPoista
 6. Olen Veeran kanssa samaa mieltä, että rätit ovat korvaamattomia muutenkin kuin vaippoina. Meille on ostettu niitä 10 lisääkin eikä niitä nyttenkään ole liikaa. Meillä jopa kuivataan peppu pesun jälkeen rätillä, kun pyyheliina on musta liian paksu. Ja puklurättejä tarvitaan päivässä useampikin. Ja osa on aina pesussa...

  VastaaPoista
 7. Harsolla saa muuten takapuolen paljon paremmin kuivaksi kuin pyyhkeellä. Ja nyt kun lapsi on kuivaksiopetteluvaiheessa, niin harsoilla on näppärä kuivata vahingot lattioilta. Meillä on harsoja ehkä joku 30, eikä niitä oo nytkään yhtään liikaa, vaikka ei vaippoina käytetäkään. :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!