sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Auton hankinta ja muita pienempiä

Nyt ollaan oltu aktiivisia Tyypin suhteen tänä vkl:nä. Tai no, Tyypin hankintojen suhteen. :)

Eilen käytiin ostamassa pinnasängyn patja Etolasta kokoa 95,5 cm x 45,5 cm x 7 cm. Hintaa patjalle tuli alle 22 euroa. Nyt sitten äiti tekee patjalle vielä patjansuojuksen ja sängylle laitapehmusteen. Lisäksi piipahdettiin Jesper Juniorissa, mistä ostettiin "huimaan" 2,55 euron hintaan 50 cm:n kokoiset verkkarihousut. Olivat siis -70% alessa. Siinä missä joku tykkää Polarn O Pyretistä, niin Jesper Junior ja H&M:n lastenvaateosasto ovat varmaankin sitten mun kauppoja!

Tänään käytiin IKEAssa. Nyt on sitten ostettu pinnasänkyyn kaksin kappalein lakanasettejä, tämä Barnslig Natten-niminen pussilakanasetti on ihan absolut suosikkini (hinta 9,95 €). Toisena mukaan lähti tämä raidallinen Vitaminer Rand-niminen neliosainen lakanasetti (hinta samoin 9,95 €). Jäljellä olevat kaksi aivosoluani eivät kohdanneet ostoksilla ollessa, joten sijauspatja unohtui ostaa. Haluaisinpas taas tietää

Sen sijaan mukaan tarttui Gullunge-niminen hoitoalusta (9,95 €) päällisuojineen (5,95 €). Hoitotaso pinnasängyn päälle tietysti täytyy nyt vielä käydä ostamassa varmaankin Lastentarvike-liikkeestä.

Seuraavana hankintalistalla onkin auto... :) Yhdistelmävaunujen on syytä mahtua tavaratilaan ja näin ollen ensi viikonloppuna alkaakin sitten autojen koeajelut. Listalle tähän mennessä ovat päässeet Skoda Roomster, Skoda Fabia Combi, Honda Jazz (jos tähän mahtuu taakse vaunut, olen yllättynyt mutta kuitenkin myös IHASTUNEIN TÄHÄN) ja Renault Megane farkkuna. Auton ostaminen on kyllä ihan järkyn hankala juttu. Ollaan etsitty eri vaihtoehtoja netistä, vertailtu kokoja, luettu perheiden käyttökokemuksia OO ÄM GEE!! Miksei voisi vaan mennä autokauppaan ja ostaa sieltä yksinkertaisesti auton...?

Jos jollakulla on kokemuksia jostain ylläolevista merkeistä/malleista perheautona, niin mielelläni lukisin kokemuksia. :)

10 kommenttia:

 1. Me ollaan sellaisia ihmisiä, että aina kun on ostettu auto on valkattu kivoin netistä, marssittu kauppaan ja ostettu :) Ja aina on oltu ostokseen tyytyväisiä. Tosin meistä kumpikaan ei perusta autoista kamalasti, kunhan se on hyvä ja sillä pääsee paikasta toiseen niin ollaan tyytyväisiä. Kaikki korkealentoisempi menee yli hilseen:) Mutta siis pointtina oli, että kyllä niin voi tehdä:D

  VastaaPoista
 2. Shayna: no siis näin toimisin minäkin, mutta ei aviokki. ei ikimaailmassa ja sen vuoksi allekirjoittaneella alkaa vähän hermo mennä. sitten kun löydän jonkun uuden vaihtoehdon, esim. tänään tuo Rellu, niin johan alun ihastelun jälkeen tuli odotettu kommentti: "niin, joku vika noissa Relluissakin oli miks sitä ei kannata ostaa, pitää pojilta (eli kavereiltaan) kysyä..." Tappaa mun fiiliksen niinQ ihan kokonaan ja päätinkin, että aivan yks lysti tästä eteenpäin, jos jokaisesta ILMAN koeajoa voi jo löytää jotain vikaa... Miehet, mur...

  VastaaPoista
 3. Ei sen auton tartte kovin iso olla, että sillä perheellinen pärjää. Me aiotaan edelleen mahtua meidän nykyiseen autoon, joka on siis tämä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Renault_Twingo.jpg :D Nelipaikkanen pikkuauto. Hyvin on mahduttu yhden lapsen, 30-kilosen koiran ja kärryjen kans. :D Ei tuolla toki mihinkään pitempään reissuun lähdetä, mutta täällä kaupungissa riittää hyvin. Me on laskettu, että tulee halvemmaksi pitää tuo pieniruokanen auto ja vuokrata reissuille sitten isompi, kuin ostaa itselle iso ja kallis ja syöppö auto. Nyt kun tulee toinenkin istuin takapenkille, niin koira pitää kuskata jalkotilassa, mutta aika harvoin me kuljetaankaan missään koko porukalla. :)

  Tässä siis yks näkökulma aiheeseen, joka puhuttaa aina raskaanaolevia. :D Tälleen vähän ekohörhönä haluan tuoda esille sen, ettei perheellisellä aina tartte olla niin iso ja paljon kuluttava auto. :) (Siis mitenkään kenenkään valintoja moralisoimatta!)

  VastaaPoista
 4. Minulla on Renault Laguna, joka on tosi kevyt ajettava ja siinä on ihan fantastisen suuri takakontti. Meganessakin on tosi hyvän kokoinen.

  VastaaPoista
 5. Mä taas en ymmärrä, että miksi aina kaikki raskaana olevat naiset ja heidän puolisot päättää ostaa auton, kun viiva testiin on pärähtänyt. Ikään kuin ilman autoa ei voisi enää vauvan tulon jälkeen liikkua.

  Meillä on ollut niin harvoin tarvetta autolle, että vuokrataan tarvittaessa. Aina huollettu auto, ei tarvitse miettiä talvisäilytystä tms. Ja ekologisempaa kuin oma katumaasturi.

  t. Lyyli

  VastaaPoista
 6. Viikonloppuna pohdin, että miksi "perheautojen" pitää olla aina niin rumia. Jotenkin niin möhköjä :D Mutta tuo Honda Jazz on aika söpis kaveri.

  Terveisin autoton ja ajokortiton sateenvarjomies joka ei jaksanut kirjautua.

  VastaaPoista
 7. Outi: huippuhyvä juttu, voin kertoa aviokille, että perheautokokemusta Rellusta löytyy ihan mun omasta blogista! <3

  Lyyli: me ollaan pärjätty kaksistaan ilman autoa melkein 11 vuotta ja koko tämä aika käyty töissä, opiskeltu ja aina jos tarvittu autoa, niin saatu lainaksi anopilta. Päätös hankkia auto on siis kyllä hyvin pitkäaikaisen harkinnan tulos. :) Kukapa sitä nyt ihan muuten vaan auton hankkisikaan, kulujahan se nimittäin tuo tullessaan. Varmasti edelleenkin pärjättäisiin mainiosti ilman autoa myös vauvan kanssa, mutta pakko se on myöntää, että liikkumista mm. sukulaisille, kavereille helpottaa kyllä huomattavasti jos on renkaat alla.

  SVM: hyvä hyvä, kun oot mun kans samoilla linjoilla tuosta Jazzista. :) Aviokkiki innostu ihan eri tavalla, kun selvis että tuossa tavaratilassa on sellainen välitasoratkaisu, jolla saa kivasti lisätilaa. Ei ole siis Jazz poissuljettu vaihtis!

  VastaaPoista
 8. En suosittele ranskalaista rellua. Suosittelen Skoda Octavia, eikä tarvi välttämättä edes farkkua mallia koska skoda octavia sedanissa on oikeastaan samankokoinen tavaratila kuin farkussa ja se on hatchpack eli erittäin tilava.
  Ostettiin viime vuonna uusi auto, Skoda Octavia ja todella tyytyväisiä ollaan. Huoltojen (pääasissa takuuhuoltojen 30tkm ja 60 tkm kohdalla) hinnat ei ole niin kalliit. Huom! tekniikka moottorissa on sama kuin Audissa. Tosin audi maksaa sen 18 tuhatta euroa enemmän.
  Uskallan suositella Skodaa, koska itselläni tulee vuodessa 40 tkm työmatka-ajelujen takia. Olen ajellut eri merkkisillä autoilla (volkkari, mersu, rellu, pösö) ja skodaan olen ollut tosi tyytyväinen. :)

  -Annika

  VastaaPoista
 9. Kiiitos Annika!
  Skoda on aviokin listalla rankattu tosi korkealle ja erityisen tykästynyt on juuri tuohon Roomsteriin, kun se on ulkonäöllisesti meidän näköinen eli hieman hupsun näköinen auto. ;)

  VastaaPoista
 10. Skodat ja honda hyviä vaihtoehtoja, itse ostaisin kyllä bemarin farkun väh 2.5l moottorilla :-) tuo patonki rellu kannattaa unohtaa heti kättelyssä! Hirveitä vikakasoja ja rumia kun saapas!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!