maanantai 22. elokuuta 2011

Stressiä nenäsuihkeesta

Huomisaamun neuvola siirtyikin keskiviikkoaamuun, jolloin tavataankin sitten samalla kertaa lääkäri. Ihan mukavaa toisaalta, joskin se sisätutkimus on edelleen ihan pers...eestä. Mutta nyt alkaa raskaus tietysti olla jo niin pitkällä, että ihan hyvä että tulee tarkistettua, että kaikki on kunnossa ja mikä tärkeintä, jos edelleen mennään kasvun suhteen yläkäyrällä, niin tämä rouvahan ottaa todellakin puheeksi sen synnytystavan. :) Hih hih, katsotaan millainen neuvolan kauhuasiakas odottava äiti minusta oikein ylihuomenna mahdollisesti tuleekaan!

Saatiin myös ajat perhevalmennukseen, ensin vuorossa lokakuun 18. päivä synnytysvalmennusta ja viikkoa myöhemmin sitten jotain muuta asiaa. Sisältöä vissiin käydään läpi nyt sitten keskiviikkona.

Viikonloppu meni aika hirmuisessa nuhataudissa. Jostakin vedin energiaa kehiin niin paljon, että Tampereella ei mennyt kaikki aika hotellissa nukkuessa. Tosin lauantaina illallisen jälkeen olin niin puhki, että makuuasento oli tarpeen melko aikaisin. Chilifestivaaleista saatiin irti kaikki mitä haluttiinkin ja oltiin seuraamassa sekä yleinen että maailman mestaruussarja chilinsyönnissä. Kumpaankaan en osallistuisi. :) Tänään on lepäilty tosiaan aviokin kanssa sisätiloissa koko päivä, aviokki sai kuin saikin tartunnan ja on nyt puolestaan nuhanenäinen. Oma olo alkaa olla helpottamaan päin.

Tampereella kävin Yliopiston apteekissa, kun olo oli aivan kaamea (niin tukossa ettei enää tullut mitään ulos ja hengittäminen oli haasteellista) ja farmaseutti kertoi että sellaista nenäsumutetta, kuin Otrivin, voi turvallisesti ja tilapäisesti käyttää. Oli itse käyttänyt sitä koko raskausaikansa (jäänyt koukkuun nenän limakalvojen osalta). Tilapäisyydellä tarkoitetaan enintään 10 päivän mittaista kuuria, koska muuten nenän limakalvot tulevat aineesta riippuvaisiksi. Aine myös supistaa verisuonia, mistä syystä aine on raskaana olevien kiellettyjen listalla, mutta ajattelin kylmästi kokonaisvaltaisuutta ja sitä, että jos en saa happea, niin oma karmea olotila on vauvallekin paljon stressaavampaa, kuin se että käytänkö 3 suihkaisua nenää avaavaa sumutetta kahden päivän aikana. Nenäsuihke vaikuttaa kuitenkin erittäin paikallisesti, joten en usko, että tässä on ollut syytä huoleen.

Tosin lauantai sunnuntai-välisenä yönä, kun menin nukkumaan maha aivan totaalisen täyden pinkeänä, tukkoisena ja nihkeänä, olin ihan varma siitä, että olen ollut äärimäisen itsekäs ja aiheuttanut Tyypille vähintäänkin jotain pysyviä vammoja ottamalla suihketta, joka on raskaana olevilta kielletty... Sitten puolestaan jossain vaiheessa saman yön aikana pohdin, että jos olen tosi tukossa, niin vaarannan Tyypin, jos en saa hengitettyä happea tarpeeksi. Huh huh, kaikenlaista sitä alkaakin yön pimeinä tunteina pohtimaan!

Tyypillä ainakin riittää energiaa. :) Tänäänkin olleet sellaiset potkunyrkkeilytreenit, että oksat pois! Toivottavasti saadaan hyvää palautetta arvoista keskiviikkona.

4 kommenttia:

 1. Sitä synnytystapaa tuskin vielä kovin tarkkaan aletaan miettiä, eiköhän ne sano että katellaan myöhemmin. Yleensä synnytystapa-arvio on sillä viimeisellä neuvolalääkärikäynnillä rv 36-37. Toki se kannattaa ottaa puheeksi jo nyt, jos se huolettaa. :) Mulla todennäkösesti ens viikolla todetaan se raskausdiabetes ja ainoa hyvä, mikä siitä seuraa on se, että saan sitten loppuraskaudesta yhden ylimääräisen ultrakäynnin, kun tarkistavat mikä jättiläinen mahassa kasvaa. :D Esikoinen oli 3920g syntyessään, sen melkein kaks viikkoa lasketun ajan jälkeen. Me on miehen kans oltu 3770 ja 3980, joten koko oli aika odotettukin. :) Luulen, että nyt jännittää aika paljon enemmän lapsen koko, kun monesti toinen on isompi kuin ensimmäinen...

  Me ei tällä kertaa päästäkään perhevalmennukseen. Eipä sinänsä haittaa, ei siellä nyt niin kauheesti mielenkiintosta ollutkaan, siis täällä Oulussa ainakaan. Oon kuullut huhuja, että joissain paikoin on mielenkiintosempaakin.

  VastaaPoista
 2. Veera: pointti onkin se, että otan puheeksi sektion mahdollisuuden tässä vaiheessa jo, koska se on niin oma rumbansa enkä todellakaan halua jättää sitä osaa odotuksesta ns. täysille viikoille (37 -)) ettei "käy kylmät"

  Perhevalmennuksesta, kuten tähän mennessä kaikesta odotukseen ja raskauteen ylipäätään liittyvästä, otetaan irti kaikki mitä vain on tarjolla. Tähän mennessä vähän turhaa on ollut ehkä se lantionpohjan fysioterapia, koska kyseiset lihakset ovat itselle tutut, mutta kertaushan on opintojen äiti!

  VastaaPoista
 3. Heipä hei, ilmeisesti tämän syksyn flunssa-aalto on tavallista ärhäkkääpää laatua ja tarttuu jo ihan blogeja lukemalla, sillä itselläkin alkoi flunssa viime viikon torstaina heti lueskeltuani sinun taudista.. :) nyt sitten toista päivää saikulla, ja voin kertoa, että Nasolinia ja mietoa kortisonisuihketta olen käyttänyt ajatuksella, että ehkä on kuitenkin parempi saada happea ja saada nukutuksi edes vähän kuin ottaa ja tukehtua...Paranemisia sinnekinpäin!

  VastaaPoista
 4. Joo, niin ymmärsinkin, että haluat varmistua että sun ajatukset otetaan tosissaan. Kannattaa jutella myös terveydenhoitajan kans asiasta, se voi laittaa lähetteen pelkopolille, jos asia vaivaa liikaa. Mutta ei kannata turhia ressata, asiat yleensä hoituu. :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!