perjantai 12. elokuuta 2011

Pinnasängyn patja-asiaa part 2

Kiitos ihanista ja asiantuntevista kommenteista aikaisempaan pinnasänky-postaukseen.

Pyysin äitiä nappaamaan pinnasängystä kuvan, jotta saisin hyvät ennen- ja jälkeen-kuvat. Onhan se kiva muisto tietty sekä itselle, että äidillekin sitten nähdä miten hienosti entisöinti onnistuu. Tuossapas siis on nyt kuva pinnasängyn tämänhetkisestä tilasta. Vähän vaiheessa... ;)

Vinkatkaapas sellainen, että kannattaako pinnasängyn pohjaan tehdä reikiä ilman kiertämistä varten?

Jii saikin toivottavasti sopivia vinkkejä siitä mistä löytää patjansuojukseksi sopivaa froteeta.
Veera, näin ajattelin itsekin, eli järjestys menisi "ylhäältä alaspäin": lakana -) sijauspatja -) patjansuojus -) vaahtomuovipatja. En sitä patjansuojusta kyllä laittaisi mitenkään suoraan vauvan alle vaan nimenomaan sen patjan suojaksi.
Räsynukke: kävinkin vastavierailulla blogissasi!
Ano: megaiso kiitos kommentistasi!! tuo kuitupatja alkoi houkuttaa, mutta tehdään varmaankin niin, että ostetaan tuo 7 cm:n paksuinen vaahtomuovipatja Etolasta, koska se saadaan sitten suoraan oikean kokoisena. Tänään selvisi, että oikea koko patjan pohjalle on tosiaan 945x590mm. Kyllä on millimetripeliä!!! :)
Ano nro. 2: patjan homehtumisesta en ole huolissani, sen verran paljon vaahtomuovia on pinnasänkyjen materiaalina ainakin keskustelupalstojen perusteella käytetty.
Vilukissa ja Veera: luin tuosta sijauspatjasta nyt pari eri mielipidettä. Saako sijauspatjaa käyttää jo vastasyntyneellä vai tekeekö sängystä liian pehmeän? Sijauspatja olisi siis noin 3 cm paksu.

Kylläpäs tässä pinnasänkyasiassa onkin ajateltavaa. :) Teenköhän vain tästä liian vaikeaa ihan itse?

Arvatkaapas kenellä alkoi kahden viikon mittainen L-O-M-A?!
Suunnitelmissa on sukulointia ja ystävien tapaamista, Tukholman risteily, Chilifestivaalit, kahdet häät, yhdet ristiäiset... :) Eipähän ole tekemisen puutetta. Mietin juuri, että osaankohan edes lomailla, kun tuntuu nyt jo siltä, että työasiat vain pyörivät mielessä. No, kohtahan sitä täytyy osata jäädä töistä pois yli vuodeksi.

1 kommentti:

  1. Meillä petari on ollut käytössä alusta asti, se tosin on ollut sellainen suht ohut, olisko ehkä 1,5cm. Mutta en olis kovin huolissani siitä tukehtumisesta, jos petari se petauspatja ei anna kauheesti periksi vauvan alla. Siis jos se on tosi pehmeä, niin sitten ehkä en laittais.

    Ja pohjaan tekisin ehdottomasti reikiä, niin ei ole sitä homehtumisvaaraakaan. :) Meillä on pinnasängyn pohjassa sellanen säleikkö. Vanhoissa sängyissä on kai yleensä vaneripohja?

    Meillä onkin ens yö viimenen yö vähään aikaan pinnasängyssä, kun esikoinen siirtyy isojen poikien sänkyyn! Aika hurjaa, ihan justhan se nukkui siinä ensimmäistä kertaa...

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!