tiistai 2. elokuuta 2011

Pingottuneisuutta


Ohessa kuva lauantain painolukemasta. Heittoa tosiaan saman viikon maanantaiseen neuvolassa otettuun lukemaan -1,2 kg, mikä on kyllä aika huima ero... Tosin vaaka on eri ja neuvolassa oli päällä pitkät housut, t-paita ja lyhythihainen huppari ja aamupala oli syöty. Tämä selvittänee painoeron. :) Seuraavan kerran neuvola onkin jo 23.8. jolloin olen K-E-S-Ä-L-O-M-A-L-L-A!!!

Tyypillä on tänään ollut oikein huiman aktiivinen päivä. On jaksettu möyriä, myllätä, potkia ja nyrkkeillä. Kultamuru. Liikkeissä tuntuu jo olevan voimaa päivä päivältä eemmän ja enemmän.

Tänään on masu ollut myös ihan hirmuisen venyneen ja pingottuneen tuntuinen. Toisin sanoen ei ollut pienintäkään mahdollisuutta lähteä tänään salille töiden jälkeen, masu oli niin pinkeänä. Nyt iltaa kohti olo on helpottanut, oikeastaan heti kun pääsi kotiin ja sohvalle lepoasentoon ja mietinkin, että mistä tunnistaa onko kyseessä supistelu vai ei. Mitään kipuja ei siis tuntunut tuon pingotuksen aikana, olo oli vain äärimmäisen valasmainen ja pingottunut = siis epämukava. Neuvolassa todettiin viimeksi, että kun masu pingottuu ja muuttuu kovaksi vain toiselta puolelta, niin kyseessä on todennäköisemmin Tyypin kyljenkäännös kuin supistus. Supistuksessa kuulemma pitäisi tulla jonkinlainen paineen tunne?

Oikealle alaselkään heijastuu edelleen iskias-tyyppinen kipuilu. Täytyy ottaa varmaan tämäkin neuvolassa puheeksi ja kysellä josko jossain vaiheessa tarvitaan jonkinlainen tukivyö avuksi.

No nyt taitaa nukkumatti kohta kutsua unten maille. :) Uni maistuu äärimmäisen hyvin, etenkin kun on tyyny kyljen alla masun tukena. Hyvät yöt kaikille!

3 kommenttia:

  1. Mulla supistus tuntuu vaan sellasena ohimenevänä mahan kovettumisena ja kiristyksenä. Mitään paineen tunnetta siihen ei liity. Ja tosiaan jos vain toinen puoli pingottuu, niin todennäkösesti se vauveli siellä puskee itseään nahan läpi. :)

    Pidä huolta selästä, että se pysyy kunnossa myös synnytyksen jälkeen. Sitten se on liian helppo unohtaa, kun on se pikkuinen hoivattavana. Sen sain kokea tuskien kautta, kun välilevytyrä leikattiin vuosi sitten... :/

    Ja vielä tuosta painosta, meillä neuvolan vaaka näyttää 1,5kg enemmän ku oma vaaka. Siis toki aamupalan jälkeen ja vaatteet päällä paino on enemmän. Minä seurailenkin painoa oman vaa'an mukaan tarkemmin, mun mielestä se on luotettavampaa. Mutta kyllähän neuvolan vaakakin kertoo sen, jos sitä painoa tulee liikaa ja siihen pitää puuttua. :)

    VastaaPoista
  2. Hei,itse tulen odotusajassa sinua 3 päivää jäljessä ja olen jo kaksi viikkoa käyttänyt tukivyötä. Iskiastyyppistä kipua, joka heijastuu vasempaan jalkaan tikkuiluna ja turraksi menemisenä on ollut jo pari kuukautta. Ainakin tuntuu, että vyön käyttö olisi jonkun verran helpottanut oireita. - satu

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!