maanantai 29. elokuuta 2011

Paaston aika


Arkeen on palattu. Ensimmäinen työpäivä kesäloman jälkeen takana ja ihan sellainen olo, kuin ei olisi ollut päivääkään välissä poissa. Mutta sillai äärimmäisen hyvällä tavalla. Tiimiläisiä oli ikävä ja muut olivat hoitaneet aivan ensiluokkaisesti allekirjoittaneenkin hommat loman aikana, joten mitään killereitä ei ollut odottamassa.
Ihanat työkaverit!!

Nyt sitten pidetään paastoa seuraavat 12 tuntia ja aamulla mennään piikitettäväksi ja juomaan sitä (huhujen mukaan) karmean makuista sokerilitkua. Mukaan labraan lähtee hyvä kirja ja iPod, johon täytyykin nyt illan aikana ladata vielä Black Eyed Peasin The END-levy. Täytyy muistaa myös kysyä vasta-ainetestin tulos huomenna.

Tänään oli kyllä taas sellaista kiristelyä masun seudulla pitkin päivää, että taidan ottaa yhteyttä neuvolaan ja kysellä vähän ohjeita. Vieläkään ei siis ole kysymys varsinaisesti kipeistä supistuksista vaan ennemminkin sellaisesta tunteesta, että masulla pitäisi olla enemmän tilaa kuin sillä tällä hetkellä on ja oloa helpottaisi jos masu vaan joustaisi pikkuisen enemmän. Mutta olo on siis äärimmäisen tukala, kun masu on kiristynyt äärimmilleen. Neuvolan ja lääkärin ohjehan vajaa viikko sitten käynnillä oli, että tahtia on syytä hidastaa silloin, kun masu jännittyy, mutta jos tuo masu pingottuu jännitykseen jo kävelyssä toimistolla, niin siitä on aika suht hankala enää hidastaa... Tänään siis kaasassa rv 26+4. :)

5 kommenttia:

 1. Kolmen käydyn sokerirasituskokeen perusteella sanoisin ettei se sokerilitku niin kamalan makuista ole, mutta ne hiilihapot tekee juomisesta vaikeaa kun se on juotava _kerralla_. Toisaalta, omasta viimeisimmästä kokeesta on aikaa reilusti yli vuosi, johan se litkukin on tässä ajassa ehtinyt muuttua :)...

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Itse kävin kyseisessä testissä n. 3 viikkoa sitten ja se litku oli sellaista vähän paksumpaa, eikä mitään ihan kauhean makuista, ja siinä ei kyllä ollut hiilihappoa, onneksi. Ja sain juoda sen siinä ihan rauhaksiin. Pari tuntia testin päättymisestä neuvolatäti soitti ja kertoi mulla olevan se raskausdiabetes... :(

  VastaaPoista
 4. Testi on nyt käyty eikä ollut niin paha, kuin olin etukäteen ajatellut.

  Aika oli tasan klo 8 ja 15 yli menin kyselemään, että onkohan mut jotenkin unohdettu...? No, labrassa oli jotain sijaisia ja saman tien sitten otettiin eka näyte. Litku oli viileää, ei maistunut miltään muulta kuin viileältä vedeltä, johon oli kaadettu ruokalusikkatolkulla sokeria (ällöä) ja sitä tosiaan piti juoda kaksi lasillista. Jossain keskustelupalstoilla sanottiin määrän olevan jopa puoli litraa. Tuntia myöhemmin otettiin toinen näyte ja vajaa tunti myöhemmin kolmas.
  Olo oli kuin sokerikuorrutetulla neulatyynyllä. Verikokeiden otto teki oikeasti kipeää. =/

  Huomenna soittelen neuvolaan ja kyselen tulokset ja siinä samalla sitten noiden suppareiden suhteen "toimintaohjeet".

  Anonyymi: voi miten kurja uutinen. =/ Tuliko sulla jotain oireita siitä litkun juomisesta, tyyliin huono/heikko/oksettava olo tms? Itse nukuin viime yön tosi huonosti ja glukoosinesteen juotuani miltei nukahdin ensimmäisen odotustunnin aikana, sitten piristyin.

  VastaaPoista
 5. Olin silloin viikolla 16 ja aamupahoinvointia oli vielä silloin, joten kyseisenä aamuna kun en syödä saanut voin tosi huonosti, mutta sokerilitkun jälkeen olo parani ensimmäisen puolentunnin jälkeen todella hyväksi. Nyt olen niitä sokeriarvoja kotona seuraillut, eikä ole arvoista juurikaan huomautettavaa.

  Pelottavaa on se, että olemme mieheni kanssa molemmat olleet yli 4kg vauvoja, ja kun tuolla diabeteksella voi olla vielä vauvaa kasvattava vaikutus...jaiks.

  Toivottavasti sulla arvot hyvät! :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!