keskiviikko 24. elokuuta 2011

Liikkeet ++

Kuulumisia neuvolasta:

- liikkeet ++
- verenpaine 104 / 62
- virtsatesti puhdas
- hemoglobiini 128
- paino +607 g / vko
- kohdunpohjan mitta 23,5 cm (aiemmat 13 cm ja 18 cm)

Siispä paino tänä aamuna neuvolassa 65,7 kg. Ai, miten niin inhoan neuvolan vaakaa...? ;)

Kävi hyvä tuuri, sillä meillä tosiaan on muuttumassa neuvolan lääkäreiden toiminta terveyskeskuksiin, eli lääkärineuvola varataan seuraavalle kerralle kokonaan erikseen ja tällä kertaa meidän tuleva neuvolalääkäri olikin sitten "harjoittelemassa" tulevaa toimeaan varten yhdessä synnytysten erikoislääkärin (ja pitkän linjan konkarin) kanssa, joten pääsin tutkittavaksi kahden lääkärin toimesta. Jee, minä joka suorastaan rakastan niitä sisätutkimuksia. Ja btw: edes kaksin kappalein tehdyt sisätutkimukset eivät nostaneet verenpainetta!!

No mutta pääasiahan on se, että kaikki on kunnossa. Kohdunsuu on kiinni ja kohdunkaula 3 cm. Vatsan kiristymisistä totesivat tohtoritädit yhdessä tuumin, että kyse on aivan varmasti harjoitussupistuksista, jotka ovat siis täysin vaarattomia ja kuuluvat asiaan niin kauan, kun supistuksiin ei liity kipua tai veristä vuotoa. Harjoitussuppareita voivat laukaista mm. liikunta, joten vatsan kirjaimellisesti pingottuessa, on syytä ottaa muutaman minuutin mittainen lepohetki ja odottaa, että suppari menee ohi.

Kohdunpohjan mittauksen perusteella mennään oikein hienosti pitkin keskikäyrää, joten en ottanut synnytystä itsessään vielä puheeksi. Seuraava neuvola onkin jo 13.9.

Huomenna alkaa rv nro. 27. :) 99 days to go!!

1 kommentti:

  1. Taisit itsekin tämän todeta pari päivää sitten postauksessasi, mutta toteanpahan nyt minäkin, että aika kuluu ihan hurjaa vauhtia! Olen aivan varma, että siitä on vasta muutama viikko kun kerroit blogiin iloisia vauvauutisia ja nyt jo posotat kovaa vauhtia kohti viimeistä raskauskolmannesta! Toki sen nopean ajankulun huomaa omaakin raskautta seuratessa (nimimerkillä viikko laskettuun aikaan enkä vieläkään usko, että synnytys tulee varmasti tapahtumaan seuraavan muutaman viikon sisällä), mutta jostain syystä muiden raskausviikot ovat ne, joita saa hämmentyneenä tuijottaa ja miettiä mihin viikot ovat kadonneet :)

    Hyvä että neuvolassa oli kaikki mallillaan! :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!