lauantai 30. heinäkuuta 2011

Ultrat käyty!

Nyt on sitten käyty neljä ultraa. Ja oli kyllä hintansa väärti tämä viimeinen 4D!

Kävimme siis Femedassa Bruno Cacciatorella, rv 22+1, saimme kela-vähennyksen (sen saavat kuulemma kaikki, jotka käyvät ennen 24 rv:tä) ja hintaa puolen tunnin käynnille tuli 176 euroa. Hassua jotenkin, kun suhteuttaa varhaisraskauden ultraan, niin hintaero oli tosiaan noin 60 euroa ja varhaisraskaushan oli ihan perusalakautta tehtävä ultra.

Tiesimmehän jo parin vko:n takaa, että rakenteet ovat kunnossa, kiitoksia NKL:n perusteellisen rakenneultran tehneelle kätilölle. Ei siis siltä kannalta mitään yllätyksiä. Se mikä oli huojentavaa kuulla, oli että Tyypin silmät ovat kirkkaat (ei siis merkkejä harmaakaihista), hammaskaaret näkyvät oikein, ei kitalakihalkiota, ei huulihalkiota. Tyyppi sai liikkeistä kaksin kappalein +lussa-merkintöjä. Äidin ja isin kulta. Yritän jossain vaiheessa saada tänne jonkin kivan kuvan, josta näkyy Tyypin maailman söötein nykerönenä. Aviokin mukaan on selvästi äidin peruja, koska isin nenä on suorempi ja pystympi.

Ja juu, saatiin myös painoarvio. Tällä hetkellä 572 grammaa, joten jollei kyseessä ole hetkittäinen kasvupyrähdys, niin mennään yläkäyrää pitkin ja syntymäpainoennuste kiipeää 4 kg:n paremmalle puolelle. :) Tuota juu, arvatkaapas kuka taitaa nyt rajoittaa herkuttelun määrää... Ehkä päivässä ei tarvitse tuhota yksin kokonaista Maraboun suklaalevyä tai syödä 3 jäätelöä. ;)

En voi sanoa varsinaisesti huolestuneeni, mutta kiinnitin huomiota tuohon neuvolan painonnousuun ja mietin pienessä päässäni, että tokihan nyt kun vauva kasvaa ja painoa kuuluukin tulla lisää raskauden myötä, mutta liikunta on myös jäänyt hyvin vähäiselle osalle ja haluankin tälle asialle tehdä jotain. Sain oivalluksen viime yönä joskus klo 4 maissa, että tällä hetkellä en mahdu mihinkään treenivaatteisiini, joten tänään suunnistetaan aviokin kanssa metsästämään tälle mammalle treeneihin sopivat verkkarit, että PÄÄSEN SALILLE!! Juoksumatto tokikin saa odotella ensi vuoden puolelle, mutta crosstrainer ja käsipainot IM COMING BACK TO YOU!!

Sykkeiden suhteen ollaan tietysti tarkkana, erityisesti kun jo sauvakävelylenkillä syke alkoi huitelemaan siellä 160 tuntumassa, mutta uskoisin, että Suunnon mittarini ohjelmoituine harjoituksineen pitää kyllä huolen siitä, että oikeilla alueilla mennään. :)

3 kommenttia:

  1. Ei mitään syytä vähentää herkuttelua! Se ei vaikuta millään tavalla vauvaasi ellei sinulla ole raskausdiabetestä! :) Mä vetelin viimeiset 2kk joka päivä suklaalevyn, pari pullaa, pipaerita, irtokarkkia ym :D siis joka päivä! Mun paino nousi 26kg raskauden aikana, ja kaikki nyt hövinneet. Emma painoi 3,2kg syntyessään (ja synty 2 viikkoa lasketun ajan jälkeen). En tiedä et miten pieni olisi ollut jos en olis kaksin käsin mättänyt kaikkea sontaa naamaani :/

    VastaaPoista
  2. Kiitos huojentavasta kommentista eglite! Neuvoksi täti sanoikin jo silloin alkuraskauden pahoinvoinnin aikana, että vauva kyllä ottaa kaiken minkä tarvitsee joten syömisestä ei niin tarvitse huolehtia. Jotenkin vain sitä tietysti ajattelee, että oma herkuttelu näkyy sitten tietysti omana painonnousuna ja siten myös vauvan kasvuna. Mutta jos on tosiaan niin, että vain diabetes voi vaikuttaa ns. sokerivauvan muodostumiseen, niin vihreää valoa herkuttelulle!! :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!