maanantai 25. heinäkuuta 2011

Terkkuja neuvolasta

TERVETULOA UUDET LUKIJAT!!!

Ihanaa, kun teitä tulee lisää. :) Toivottavasti juttujen taso pysyy jatkossakin kaikkia kiinnostavalla linjalla.

Unohdin muuten mainita, että viime viikolla tuli kerättyä kunnolla kävelykilometrejä jo ihan kuntoilumielessä. Ensin tiistaina reilun tunnin mittainen kävely aviokin kanssa, perjantaina reipas tunti kävelyä sukuloidessa ja sitten eilen vielä tunnin verran, kun päätettiin kävellä kirpputorille eikä hyödyntää julkisia kulkuvälineitä. Oikein tyytyväinen voi siis olla liikunnan määrään.

Ja sitten itse asiaan, aamulla piipahdin neuvolassa ja tänään saatiin seuraavanlaisia lukemia:
- paino 63,1 kg (haluaisin tietää mistä kiskoin yht´äkkiä 2 kg lisää lauantai-aamuun verrattuna) eli +648 g/vko ja ekaan neuvolaan verrattuna +4,7 kg
- hemoglobiini 128 (alettiin väläyttelemään lisäraudan mahdollisuuksia, mutta tähän mennessä testatut ovat olleet 5.5.11 = 132 / 15.6.11 = 139 / 25.7.11 = 128, en siis ole huolissani)
- verenpaine 120 / 79 (oikein hyvä kuulemma!!)
- Tyypin syke 145 (äitin kultamuru)
- kohdunpohjan korkeus 18 cm eli ollaan niin keskellä keskikäyrää kuin mahdollista

Uusia juttuja ovat nyt sitten glukoosirasitustesti, joka kuulemma tehdään kaikille yli 25-vuotiaille ensisynnyttäjille, ja aika joko vko:lla 33 tai 34 ja sitten äitiysvapaiden paperirumba, koska nyt saatiin todistus raskauden kestosta. :) Jee, pääsee "taistelemaan" Kelan kanssa.

5 kommenttia:

 1. Suosittelen kuitenkin pyytämään, että ainakin mittaavat joka kerta hemoglobiinin. Itselläni oli lähtöarvot/normiarvot 140 ja 150 välillä olleet aina, joten joka kerta niitä ei neuvolassa mitattu. Sitten hupsheijaa arvot tipahtivat 113:sta ja niiden kohottaminen edes 120:een oli työn ja tuskan takana. Siinä sai obsidania vetää kaksin käsin ennenkuin arvot lähtivät kohoamaan. MUTTA täysin yksilöllistähän tuokin on, joten sulla arvot voi aivan hyvin säilyä hyvinä. Suosittelen siis kuitenkin lämpimästi vaatimaan mittauksen joka kerta, jos neuvolassa meinaavat jättää mittauksen välistä. =)

  VastaaPoista
 2. kiitoksia kommentista ano. olen luullut, että hemoglobiini tosiaan on itsestäänselvä pistoskoe joka kerralla, joten osaan olla nyt sitten valppaampi tämän suhteen jos jollain kertaa ei sormeen tuikatakaan.

  ajattelin käydä parin vko:n kuluttua mittauttamassa hemoglobiinin, mikäli varoiteltuja oireita, kuten väsymystä ja päänsärkyä alkaa esiintyä enenevissä määrin.

  VastaaPoista
 3. Mulla on mitattu hemoglobiini kerran, sillon ekalla käynnillä. Ens viikolla on neuvola ja sillon mitataan. Jos ei mitata, niin pyydän, kun väsyttää ja huimaa koko ajan. Mulla on kyllä verenpainekin niin matala, että voi johtua siitäkin. Mutta ei mun lähtöarvokaan ollut kuin 118 muistaakseni, joten varmasti pitää syödä rautaa jossain vaiheessa. Esikoisesta kävi matalimmillaan jossain 110-115 ja nousi itsekseen ihan hyviin lukemiin ennen synnytystä.

  Tarkotitko, että sulle tehdään sokerirasitus vasta viikoilla 33-34? Se pitäis tehdä rv 24-28. http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/.../hoi50068#s7_1

  VastaaPoista
 4. Veera: tarkennuksena siis vko:lla 33 tai 34, jolloin raskausviikolla 26 tai 27. Nihkeä masutauti on nyt kiusana, täytyypi toivoa että olisi ohimenevää sorttia. Vai paluu alkuraskauden pahoinvointiin...?

  VastaaPoista
 5. Ok, minen osaa ajatella viikkoja muuta ku raskausviikkoina. :D Ei mulla oo mitään hajua, monesko viikko nyt on, sen tiiän että vuoden eka viikko on numero 1 ja että vuodessa on n. 52 viikkoa. :D Kaikki siltä väliltä on epäselvää! Toivottavasti mahatautia, ja että menee pian ohi.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!