tiistai 5. heinäkuuta 2011

Odotusta ja mielenrauhaa?

Kummasti se rv 20 on jo ylihuomenna alkamassa. Puoliväliviikko, Hoo niinkuin HUiMAA!!

Ensi viikon perjantaina olisi rakenneultra. En jaksa odottaa!! Kokonaisia päiviä vielä 9...
*huokaus* Toivottavasti tuolloin saadaan tietää, että Tyypillä on kaikki hyvin ja jos selviää onko tyttö vai poika, niin sekin olisi äärimmäisen mukava tieto. :) Sitten onkin 4D seuraavana päivämäärälistalla.

Tänään kävin nopeasti kääntymässä Jesper Junior-liikkeessä,
mistä mukaan lähti kuvassa oleva beige potkupuku koossa 50 cm ja nuo pikkuiset tumput. HM:n paketti saapui myös tänään, tilaamani valkoiset farkut koossa 30 ja 31 lähtivät saman tien palautukseen. Aika turhaa kuvitella, että kasvanut masu mahtuisi vain vyötärönympärykseltään suurempiin housuihin, kun mihinkään muualle ei ole tullut pyöreyksiä lisää. Samassa paketissa olivat myös tummansiniset ja vaaleanharmaat 62cm:n kokoiset verkkarihousut Tyypille. Tytöllä kun voi mielestäni varsin mainiosti käyttää molempia noita värjeä. :) Ei siis pelkkää pinkkiä, jos meille on pikkuinen tyttö tulossa!

Kyselin tuossa noita aatoksenpoikasia vauvavakuutuksista ja siitä oletteko ottaneet tai aikeissa ottaa vakuutuksen ennen syntymää.


Vastaukset jakaantuivat seuraavasti:

29% otti/ottaa vakuutuksen
43% ei ota
27% ottaa mahdollisesti

Itse koen asian niin, että tulevaa vakuutustarvetta on aina tosi vaikea ennakoida. Paras vakuutushan on silloin, kun sitä saa vaan huoletta maksaa vuodesta toiseen eikä ikinä käyttää. Itse otimme vakuutuksen siltä varalta Pohjantähdestä, että jokin asia menisi pieleen (esim. synnytyksessä tai vauvalla olisi jokin vakava sairaus) vaikka vakuutus onkin suoraan sanottuna kallis, liki 500 euroa vuodessa eikä odotusajalle ole erikseen mitään varausmaksua. Vakuutamme vakavan varalta ja näin ollen meillä on tosi korkea omavastuu (170 euroa) ja vakuutusmäärä (25500 euroa) sairautta kohti.

Kyllä odotusajan vakuutusvaraus antaa itselle mielenrauhaa ja yhden huolenaiheen vähemmän. Jos sitten osoittautuu ettei vakuutukselle ole tarvetta, niin sen voi aina irtisanoa tai tehdä vakuutuksesta edullisemman muuttamalla vakuutusmääriä tai kilpauttamalla vakuutukset toiseen yhtiöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!