tiistai 21. kesäkuuta 2011

Vakuutusasiaa

Nyt jo 16+5 kasassa, ihan kohta alkaa laskennallisesti 18 raskausviikko!!

Nyt tulee kuivaa vakuutusasiaa... ;)
Tilasin eilen vakuutustarjouksen vauvavakuutuksesta. Me otamme vakuutuksen sairauksien ja tapaturmien varalle vakuutusyhtiö Pohjantähdestä, koska ehtojen mukaan on kattavin vakuutus (korvaa maitoallergian sattuessa ravintovalmisteet ainoana vakuutusyhtiönä) korvaavuudeltaan.

Omavastuu ja hoitokulusumma tässä vakuutuksessa ovat tapaturma- ja sairauskohtaisia, mikä tarkoittaa sitä, että sairautta kohti menee omavastuu yhden kerran (toimiva siis pitkäaikaisissa sairauksissa, minkä varalta haluamme vakuuttaa) ja korvauksia maksetaan sairauksittain hoitokulusumman ylärajaan saakka. Esimerkiksi korvatulehduskierrettä korvattaisiin yhtenä sairautena (korvatulehdukset, ylähengitystietulehdukset, poskiontelotulehdukset etc. infektiot siten, että sairastumisten välissä enintään 2 kk:tta) yhdellä omavastuulla (meillä 90 euroa) 25 000 euroon saakka. Allergia ja ihottuma ovat ehkä helpommat käsittää korvaavuuksiltaan pitkäaikaisina sairauksina, eli esim. allergian tutkimus- ja hoitokuluja (lääkärit, tutkimukset, lääkkeet) korvattaisiin 65-ikävuoteen saakka samaten yhdellä omavastuulla hoitokulusumman täyttymiseen saakka.

Vertailun vuoksi todettakoon, että Pohjolalla oli esimerkiksi siten, että sairauksien hoitokulusumma oli 50 000 euroa kaikista sairauksista ja omavastuu hakukohtainen.

Meillä siis vakuutuksen sisältö on seuraava:

hoitokuluvakuutus sairaudet: 90 € omv / 25 500 € (per sairaus)
tapaturmavakuutus: 0 € omv / 25 500 (per tapaturman hoitokulut) / 50 000 € (haittakorvaus)
vakavan sairauden/tapaturman korvaus: 10 000 € (esim. CP-vamma, Down-syndrooma, avosydänleikkaus) ilman omavastuuta

Mainittakoon vielä, että tapaturmavakuutus sisältää kaikki Tyypin kilpaurheiluharrastukset 18-ikävuoteen saakka, joten mahdollisten tulevien harrastusten varalta ei tarvitse ostaa lisenssien yhteyksissä olevia vakuutuksia! Tyyppi sisältyy myös allekirjoittaneen matkustajavakuutukseen kunnes täyttää 15-vuotta.

Mietittiin jonkin verran sitä kuinka tarpeellinen tuo vakuutus tosiasiassa on ja todettiin, että ainakin pääkaupunkiseudulla pienten lasten hoito on ensiluokkaista ja nopeaa. Tärkeimmäksi osuuksi koen vakuutuksessa tuon kertakorvauksen vakavan sairauden tai tapaturman varalta (veroton korvaus) ja sairaskuluvakuutuksessa sen, että vakuutus mahdollistaa käyttämään tarvittaessa ketä tahansa erikoislääkäriä esimerkiksi vakavamman sairauden yllättäessä.

Vakuutus ei ole ilmainen, ei todellakaan. Pohjantähti vaatii myös kotivakuutuksen keskittämistä, jotta vauvavakuutuksen saa. Vauvavakuutuksen hinta on noin 460 euroa.

Millaisia juhannussuunnitelmiä teillä on? Me ollaan aviokin kanssa kotosalla oikein leppoisasti kaksistaan. Aattona (perjantaina) taidetaan käydä syömässä uusia suomalaisia perunoita anoppilassa ja myös vieraillaan mummin haudalla. Mummilla on itseasiassa jo huomenna syntymäpäivä, mutta perjantaina kun ollaan menossa Seurasaareen katsomaan kokkoa (säävarauksella), niin käydään sitten samalla reissulla hautausmaalla viemässä kukkia. Käyn siis mummin haudalla kahdesti vuodessa, jouluaattona ja syntymäpäivänä. Mummia on kyllä ikävä.

10 kommenttia:

 1. Meillä esikoisella oli tuo vakuutus Pohjolasta, kertaakaan ei sitä käytetty. Ja imperfektissä siksi, että kävin sen just pari viikkoa sitten lopettamassa. Minäkin oon pärjännyt ihan hyvin koko elämäni ilman sairaskuluvakuutusta ja tuo vakuutus makso reilusti yli puolet meidän muista vakuutuksista (pl. autovakuutus). Tälle kakkoselle mietitään vielä, otetaanko. Voi olla, että jää ottamatta. Meillä ei kummallakaan ole koskaan ollut korvatulehduksia, ei ole allergioita eikä mitään kummempia sairauksia. Eikä ole esikoisellakaan. Vois jotenkin olettaa, että ainakaan tuontyylisiä ongelmia ei tule. Ja pienten lasten kans pääsee hyvin lääkärille, plus että tuolla vakuutussummalla käy jo monta kertaa yksityisellä. :D Mutta siis esikoiselle sekin tuntui jotenkin välttämättömältä hankinnalta, mutta nyt ei enää niinkään. Mieli muuttuu aina välillä.

  Me ei varmaan tehdä mitään ihmeempää juhannuksena. Ollaan kotona ja mässätään karkkia, veikkaan. Tosin mun karkinsyöntikestävyys on nykyään minimitasoa, ihan tylsää! Paha olo tulee jo pienestäkin määrästä. :( (Siis oikeesti se ois hyvä, mutta ku en usko ja pitää aina kuitenkin syödä liikaa.)

  VastaaPoista
 2. Me saatiin vauvavakuutus pohjolasta. Meillä ei itseasiassa ollut vaihtoehtoina kuin Pohjola ja If, sillä mies oli sitä mieltä että vakuutusyhtiötä ei lähdetä vaihtamaan, ja näissä meillä jo vakuutuksia löytyy.. Pohjantähdessä on kyllä todella kattava tuo vakuutuspaketti, mutta mieheni sanoi että sitä ei kohta enää ole???

  Me ollaan vuokrattu mökki järven rannalta juhannukseksi ja siellä vietetään sisarusporukalla juhannusta ja muutamia ystäviäkin siellä tulee käymään :) Ihanaa kun saa siellä vain olla, saunoa ja syödä!! Meillä on vielä kylpytynnyrikin vuokrattu sinne, joten ei haittaa jos ei järven vesi vielä tarpeeksi lämmintä ole ;) Ihanaa juhannusta teille!

  VastaaPoista
 3. Veera: olisko ajatuksena ottaa vakuutus kunnes kakkonen on syntynyt ja todettu, että kaikki on hyvin? Eli ottais vakuutuksen varmuuden vuoksi?

  Tytti: juu, tuo liittyy siis viime syksyyn, kun OP-Pohjola yritti fuusioitua Pohjantähden kanssa, mutta Pohjantähden asiakkaat (osakkaat, kun on keskinäinen yhtiö) äänestivät fuusiota vastaan ja Pohjantähti sitten pysyikin itsenäisenä. Mikä on hyvä, koska nyt saan tuon haluamani vauvavakuutuksen. ;)

  VastaaPoista
 4. Maitoallergiatoteamuksen jälkeen meidän vauvavakuutus maksoikin ittensä heti takaisin. Meillä on tosin tapiolassa vakuutus, siellä ei vastikkeita korvata, mut kun täysimetin niin eipä sillä korvikkeella mitään olis tehnyt. Lisäksi nyt kun on kelan erityiskorvattavuus niin soijakorvikkeen hinnaksi tulee 3e/2 litraa. Pointtini siis oli että luojan kiitos meillä oli vakuutus!

  VastaaPoista
 5. Katjusha, ihan mahtavaa kuulla sinusta!! Mitä teille kuuluu?? :)

  Joo, korvikkeiden hinnathan putoavat tosiaan etenkin siinä vaiheessa, kun se omavastuuosuus tulee täyteen (olisiko 650 euroa/vuosi?) mutta ainakin jossain vaiheessa muistan noita apteekin kuitteja nähneeni, että normihinnat vastikkeilla ovat jossain 300-400 euron tietämillä (siis ennen Kela-korvausta) ja maksettavaa silloin about 60-80 euroa asiakkaalle?

  VastaaPoista
 6. Jotenkin minua vähän häiritsee se, että vakuutusyhtiöitä tuetaan tällaisilla vakuutuksilla. Julkinen puoli on vielä ihan ok, mutta jos kaikki siirtyvät yksityisiä käyttämään, niin mitäpä sitten... - ne joilla ei ole varaa ostaa vauvavakuutusta (tai eivät saa sitä), niin kärsivät.

  Vakuutukset ei koskaan ole mitään hyväntekeväisyyttä, vaan pelkkää bisnestä... Joo, joskus lapsella voi olla sellaisia sairauksia, joiden takia vakuutuksesta voi olla iloa, mutta on sitä ennenkin ilman tällaisia pärjätty. Suomessa kukaan lapsi ei jää ilman hoitoa ilman vakuutusta (vrt. Amerikka, jonka malliin suomalaiset nähtävästi haluavat mennä...).

  VastaaPoista
 7. Tiesitkö, että tuo tapaturman haittakorvaus on MAKSIMI ja maksetaan vain jos kyseessä on lääketieteellisesti määritelty 100% haitta, eli esim neliraajahalvaus tai sokeutuminen? Ranne-amputaatio on lääketieteellisesti vain 50% haitta, jolloin siis lapsi saisi vain 25000€ ja esim jalan amputaatio 60% haitta, peukalon amputaatiosta (10%) käteen jäisikin vain 5000€..
  Alkaa tuntuu aika pieneltä haittakorvaukselta, eikö?

  VastaaPoista
 8. Mä en vieläkään ole miettinyt noita vakuutusasioita, kun ne tuntuu niin hankalilta. En siis oo jaksanut perehtyä yhtään! Täytyy myöntää ettei meillä ole kotivakuutustakaan (joka on kyl ehdottomasti hankittava pianpian :D)

  Juhannuksena luultavasti istutaan kahdestaan kotona :--D Syöden hyvää ruokaa tietenkin :P

  VastaaPoista
 9. Oon lukenut sun blogia ihan alusta asti ja on ihanaa kun sullakin vihdoin köllöttelee oma asukki siellä masussa! :) Meidän tyttö täyttää 5kk viikon päästä! Aika menee hurjaa vauhtia.

  Me ei otettu vakuutusta ennen lapsen syntymää, vähän se kyllä hirvitti, mutta onneksi ei tullut sitten mitään. Nyt meillä tietysti vakuutus, mutta vielä ei ole ollut tarvetta käyttää sitä.

  VastaaPoista
 10. Mä laitoin sulle kutsun mun blogiin. Korvikkeiden hinta riippuu niiden laadusta. Meillä oli aluks Neocate jonka hinta ennen kelakorvausta olis ollu 60 e/2.7l. Sit onneksi soijakorvike sopi Sammakolle oikein hyvin, ja sen hinta on 11e/2.7l. Kelakorvaus on muistaakseni 70% tuotteen hinnasta. Tolle Neocatelle toki jää reilusti vielä hintaa ja pahassa allergiassa äiti yleensä ei voi imettää joten on pakko antaa korviketta. Yks purkki voi mennä jo muutamassa päivässä joten kallista se on loppupeleissä!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!