tiistai 14. kesäkuuta 2011

Päivämääriä

15.6.11 lääkärineuvola rv 15+6
21.6.11 fysioterapiaryhmä odottaville äideille rv 16+5
15.7.11 rakenneultra rv 20+1
29.7.11 4D-ultra rv 22+1

Veera ja ano: jeps, mäkin luotan kyllä tuohon rakenneultraan, joten myönnettäköön, että hiukan kyllä toivon 4D:stä varmuutta myös vauvan sukupuolen suhteen... Ja onhan se kiva saada osviittaa siitäkin miltä hän näyttää... myönnetään. :) Mutta silti ensisijaisesti haluan tähän tutkimukseen rakenteiden selvitysten takia. Hintaa tutkimukselle tulee Kela-korvaus vähennettynä 176 euroa (64 euroa enemmän kuin varhaisultra...) ja Kela-korvauksen saa kun 4D on tehty ennen viikkoa 24. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin tällä Kela haluaa varmentaa asiaa siitä, että 4D tehdään tosiaan rakennetutkimusta silmälläpitäen, koska raskauden keskeytys voidaan tehdä Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (TEO:n) luvalla myös ennen 24. raskausviikkoa, jos sikiöllä on vaikea poikkeavuus.

"Ultraäänitutkimuksella saadaan tietoa aivojen rakenteesta, sisäelimistä, luuston kehityksestä yms. Tavallisessa ultraäänitutkimuksessa sikiö nähdään kaksiulotteisena. Tällaista tutkimusta täydentää 4-ulotteinen tutkimus, jossa sikiön anatomia ja mahdolliset poikkeavuudet näkyvät selvemmin. Tutkimus sisältää väri- ja syke-Doppler-tutkimuksen sikiön sydämestä, joka tarkentaa mahdollisten sydämen epämuodostumien diagnostiikkaa." Lähde: Femeda.

Huomenna aamulla kuunnellaan sitten sydämenjumputusta!

6 kommenttia:

 1. Kela ei välttämättä myönnä korvausta 4D-ultrasta, jos sille ei ole jotain selkeää lääketieteellistä syytä. Kunta kuitenkin jo tarjoaa rakenneultran. Ei siis kannata luottaa siihen, että sen korvauksen saa! Tiedän montakin tapausta, jossa korvausta ei ole saatu.

  Me ei tällä kertaa meinatakaan ottaa selville sukupuolta etukäteen. Toivon vaan, ettei vahingossa sitä nähdä, kun ainakin esikoisen pallit näkyi niin selvästi, ettei jäänyt erehtymisen varaa. :D Poika tää toinenkin on, oon ihan varma, mutta ois kiva jännätä edes vähän joulukuulle.

  VastaaPoista
 2. Veera: jeps, kyllä siinä jännityksessä on omat puolensa. Pääasiahan on, että vauva on terve oli sitten tyttö tai poika! Mä oon ihan varma, että tää on tyttö. <3 Vielä tuosta Kela-korvauksesta, varmistin Femedasta aikaa varatessani tuota Kela-korvauskäytäntöä ja sen vuoksi luotan siihen, että nyt se saadaan kun ultra tehdään ennen tuota "kriittistä" rajaa kun kerta sanoivat, että saadaan.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että maksavat. :) Tosiaan joillain on ollut ongelmia sen korvauksen kanssa. Ja joo, eipä mullakaan ole sen sukupuolen kans niin väliä, kunhan ois jompikumpi. :D Ja mielellään yhtä terve ku esikoinenkin.

  VastaaPoista
 4. Heips Pingu! Kiva lukea kuulumisia ja että kaikki on hyvin :) Meillä on myös mietinnässä tuo 4D-ultra, mutta todennäköisesti siihen mennään vaikka se maksaakin aika lailla, sillä se on kuulemma aika kiva kokemus :) Lääkärikeskuksesta saa kuulemma mukaansa myös vauvan liikkeistä videonpätkän.

  Muuten, en löydä linkkiä tuohon mainitsemaasi arvontaan ja oma tietokone ei ole reissussa mukana joten sitäkään kautta en pääse tuohon blogiin. Voisitko laittaa linkin vielä?

  VastaaPoista
 5. Hei nyt jotain raporttia tänne!!! :)
  -Laura

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!