sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Painonnousu raskauden aikana

Paino tänä aamuna 59,1 kg. Ihan turhaan siis välttelin vaakaa eilen. :)
En oikein tiedä miten tuota painoa pitäisi tarkkailla näin raskauden aikana, haluaisiko joku hieman opastaa?

Eli jospas nyt sitten lasken vaikka siten, että raskausviikolla 8+1 ensimmäisellä neuvolakäynnillä paino oli 58,4 kg ja seuraavalla käynnillä 15+6 lukema oli 59,4 kg, niin tuolloinhan välissä olisi ollut 7 vko:a + muutama päivä, eli olisiko painonnousu tuolloin about 143 grammaa/vko (1000 g/7 vko:lla?

Neuvolan vaaka tosin näyttää myös vähän eri lukemia. Neuvolan vaa´alle astun vaatteet päällä ja kotona punnatessa käyn aina alusvaatteissa (eroavaisuus about 500g-1kg). Onkohan tuo painonnousu ihan ok? Tuntuu jotenkin tosi vähäiseltä...? Jos siis voidaan laskea, että nyt raskausviikolla 18 on painoa tullut lisää tasan 1 kg 7 vko:ssa.

Kun miettii vielä, että liikunta on ollut aika vähäistä, ja omien painolukemieni mukaan vko:sta 13 (eli rvko:t 4+1 muistaakseni) paino on noussut tasan 1 kg:n tämänpäiväiseen lukemaan . Tosin tuossa välissähän oli monen viikon kestävä huonovointisuusjakso...

No niin, saa alkaa paino tuosta nousemaan ylöspäin oikein toivottavasti! :) Me lähdetään nyt aviokin kanssa käymään Korkeasaaressa kurkkaamassa josko tiikerit olisivat jo hereillä.

7 kommenttia:

 1. Mä en nyt mistään pääse tarkistamaan, mutta muistaakseni mun th sanoi, että puolivälin jälkeen sopiva viikkonousu olisi n. 500g. Ennen sitä ei välttämättä tarvitse painon nousta ollenkaan, vaikka tietysti se yleensä jonkin verran nousee. Mulla nousi välillä paljonkin viikossa ja sitten oli viikkoja, kun paino pysyi samana tai jopa laski. Esikoisesta turposin kunnolla viimeisinä viikkoina, kuopuksesta taas taisin laihtua. Eli tosi yksilöllistä ja raskauskohtaistakin painonnousu on. :)

  VastaaPoista
 2. Painon ei raskauden puoliväliin mennessä tarvitse nousta ollenkaan, joten ei tarvitse sun olla huolissaan :) Puolivälistä lähtien "ideaali" painonnousu on 500 g/viikko. Harvalla kuitenkin painonnousu noudattaa tuota puolen kilon "sääntöä". Joillain nousee vähemmän, toisilla enemmän.

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ekassa raskaudessa tullut puoleenväliin mennessä yhtään kiloa, nyt on tullut kilo (rv 17+2). Mulla tosin ei painon tarvis nousta juuri ollenkaan. Tuli mulla silti esikoisesta se 12-13kg, mutta ne kyllä tippuikin joutuisasti. Nyt on tähtäys vähän pienempään painonnousuun, joku 6-8 kiloa ois ihan passeli, mutta en tiedä mahtaako tuo onnistua...

  VastaaPoista
 4. Älä huoli kun paino ei nouse. Ei sen tarvitse kilotolkulla raskauden aikana noustakaan. Ja loppuvaiheessa paino saattaa nousta jo siksi, että aktiivisuus vähenee kun liikkuminen on hankalampaa niin ihan hyvä vain, ettei alkuvaiheessa paino hirveästi pääse kohoamaan edes. Ei tarvi sitten liikaa alkaa raskauskiloista huolehtimaan :D Oma äitini oli synnytyksen jälkeen kevyempi kuin ennen raskautta ja ihan normaali minusta tuli. :)

  Martina Aitolehden ehkä fiksuin lause koskaan on ollut "ei raskaana oleminen tarkoita sitä, että pitäisi olla läski". Toisin sanoen omasta kunnostaan ja ruokavaliostaan kannattaa pitää huolta ja painonnousu kannattaa pyrkiä pitämään kohtuudessa ja suositusten rajoissa parhaansa mukaan. :)

  VastaaPoista
 5. Edelliseen anonyymin kommenttiin haluaisn kuitenki lisätä, että tärkeintä on oma hyvä olo. Turha stressi pois, jos olo on hyvä on ihan sama tuleeko 0 vai 20 kiloa. Tärkeintä on et vaavi kasvaa tasaisesti omalla käyrällään. Ja ne kilot mitä tulee on vaan tämän hetken kiloja. Synnytyksen ja vaavin ekojen kuukausien jälkeen ne on musto vain. Musta oli ihana nauttia pyöreästä, kurvikkaasta maaemo vartalostani. Nyt sit on aika taas palata takas sporttiseen, voimakkaaseen, nopeaan ja notkeaan minään. :)

  VastaaPoista
 6. Jos sun ja mun painonnousun laskee yhteen ja jakaa kahdella, saadaan varmaan molemmille sopiva luku :D Se ei vaan taida elävässä elämässä mennä ihan niin, ikävä kyllä!

  Uskon, että sulla ei ole syytä huoleen, kuten Jiikin kertoili kommentissaan.

  VastaaPoista
 7. Mullakaan ei ollut vielä 18. viikolla painoa tullut yhtään lisää ja eivät ne neuvolassa mitään sanoneet, että ei pidä huolestua! :) Kyllä se siitä varmasti lähtee nousemaan jossain vaiheessa! :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!