lauantai 4. kesäkuuta 2011

MAMAlicous ja LiiKUNTAA!

Paino on nyt kolmisen viikkoa pysynyt samoissa lukemissa. Tänäkin aamuna lukema siis 57,4 kg. Masu on nyt alkanut tulla esiin, sitä ei siis voi enää "imaista" sisään ja etenkin iltaisin masu tykkää olla esillä. :) Siihen tietysti liittyy turvotusta, mutta kyllä se "ihan oikea" vauvamasukin erottuilee jo.

Vanhat housut ovat tähän mennessä aikaisemmin sujahtaneet jalkaan vielä aika lailla ongelmitta, mutta nyt torstain jälkeen ovat alkaneet vyötäröltä inhasti puristaa. Masu vaan päätti "pullahtaa" ykskaks yllättäen esiin! Siispä tänään käytiin aviokin kanssa kiertelemässä vaatekauppa jos toinenkin (ai miten niin aika huonot valikoimat esim. H&M:ssä, Stockalla, Lindexillä, Aleksi 13...)

Mukaan löytyi Stockalta kiva hamonen (kuvassa, kanta-asiakastarjouksessa 27,95 €) ja mustat caprit (tosin otin sen verran isomman koon, että housuille tulee käyttöä vasta muutaman viikon kuluttua, 39,95 €) ja H&M:stä valkoiset caprit (19,95 €).
"Omat" paidat menevät päälle vielä ihan mukavasti (vaikkakin rinnat tuntuvat kasvaneen ainakin yhdellä kuppikoolla... ;)), joten ongelmaksi ovat muodostuneet juuri nyt alaosat. No, näillä päästään ainakin oikein mukavasti alkuun! Ihmettelen silti hieman äitiysvaatteiden aika heikkoa valikoimaa. Ovatko odottavat äidit katoava luonnonvara...?? :)

Liikunta on palannut vihdoinkin kunnolla takaisin arkeen. Ihanaa, kun liikkumisesta ei enää iske välittömästi päälle pahoinvointikohtaus! Tällä viikolla ollaan pyöräilty aviokin kanssa kaksitunnin mittaista lenkkiä (eri päivinä) ja tänään aamulla kävin reippaalla reippaan puolen tunnin kävelyllä, minkä jälkeen treenailin kotona vielä painoilla hauiksia ja ojentajia yhdisteltynä muutamaan core-tunneilta muistoihin jääneeseen liikkeeseen. Huomenna luulisi tuntuvan, olihan kyseessä ensimmäinen lihastreeni herra ties kuinka pitkään aikaan! :) Luin jostakin, että suklaa vapauttaa endorfiineja kroppaan, mikä tekee hyvää masuasukille, mutta kyllä väitän, että liikunta vapauttaa niitä ihan samoja fiineja ja vielä aika paljon terveellisemmällä tavalla. Siispä suklaa pannaan ja liikuntaa kehiin!

Aina kun satun kurkkaamaan selkääni jostain peilistä, niin kiroan suklaan myös alhaisimpaan helvetin syövereihin (suklalakko is so ON AGAiN!!). Kyllä joo, selässäni on enemmän hormoninäppylöitä, kuin koskaan aiemmin koko kropassa yhteensä! Kävin jopa lääkärin vastaanotolla, koska selkä alkoi vaikuttaa tulehtuneelta ja näpyt levisivät alaselkää ja rintaa myöten. Syytä huoleen ei ole, kyse on hormoneista. Huolestuttavampaa olisi jos kyseessä olisi bakteeri-infektio. Hoitona nyt sitten huolellinen hygienia ja jokapäiväinen rasvaus ja mielellään riittävästi ilmaa ja aurinkoa.

Aurinkoa onkin tänä viikonloppuna ja myös aiemmin tällä viikolla riittänyt! Ovatko muut odottajat huomanneet, että iho reagoi raskauden aikana eri tavalla aurinkoon? Oma ihoni suorastaan imee auringonvaloa itseensä ja muuttaa rusketukseksi välittömästi. Saa pitää todella varansa ettei pääse iho kärähtämään. Ja aurinkovoidetta olisi syytä laittaa kunnon kerros vaikkakaan ulkona ei olisi tarkoitus aurinkoa palvoa. Tämä muistutuksena ihan kaikille! :)

Aurinkoista viikonloppua jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Itse en kovin paljoa mitään erityisiä mammavaatteita ostellut kun "omat" vaatteet menivät päälle lähes loppuun asti mutta netissä taitaa olla parhaat valikoimat :). Löytyy kalliimpia ja "hienompia" vaatteita, itse tykkäisin esim. Myllymuksujen äitiysvaatteista (www.myllymuksut.com).

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä Mari! :)
    Mullakin menee oikein hyvin vielä päälle yläosat, mutta alaosien kanssa on hiukan haasteellista.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!