perjantai 20. toukokuuta 2011

Hankinnat vauvalle?

Siinähän tuo jo vähän niinkuin tulikin.
Olen tässä pohdiskellut tarpeellisia hankintoja meidän pienelle (joo, ehkä oon vähän ajoissa liikkeellä...) ja ajattelinpas sitten kysellä teidän mielipiteitä asiaan liittyen. Mitkä hankinnat ovat osoittautuneet ihan ehdottomiksi hitti-hankinnoiksi ja mitkä puolestaan sellaisiksi, millä ei sitten loppuviimeksi tehnytkään mitään?

Pinnasänky on tietysti hankittava. :) Meillä sängyksi tulee minun mummini enon valmistama pinnasänky, jossa ovat nukkuneet minun mummini, äitini, minä ja pikkuveljeni. Perinnesänky. Ja ajatus juuri siitä, että mummini (rakas rakas mummini) on nukkunut samassa sängyssä, on minulle tosi tärkeä. :) Äitini lupasi kunnostaa, eli maalata ja hioa sängyn (väriksi valkoinen) kuntoon kesän aikana.

Hoitopöytä, juu olen päättänyt haluavani tällaisen, mutta millaisen... Yksinkertaisen ja kevytrakenteisen, joka sijoitetaan kylpyhuoneeseen. Rakenteeltaan tällaisen, kuten kuvassa. Meillä on suihkukaappi, joten vesi ei pääse roiskumaan ympäri kylpyhuonetta. Oletteko kokeneet hoitopöydän tarpeelliseksi?

Vauvanvaunut. :) Netistä löytyy valikoimaa vaikka millä mitalla. Olen jotenkin tosi tykästynyt näihin ABC Pramy Lux-vaunuihin. Onko jollakulla kokemusta kyseisestä merkistä?

Tuntuu siltä, että kaikilla on Briot ja itse haluaisin jotain muuta. Hintakaan ei näillä ole ihan hirvein mahdollinen, 359 euroa ja kuitenkin yhdistelmät ja pätevän kokoisilla renkailla. No, netin perusteella on hankala tehdä arviointia, joten tätä ei lyödä lukkoon. Mutta kivan näköiset ovat mielestäni.

Iih, kesken postauksen... pakko mennä tekemään jotain syötävää. :) Nimimerkillä pahoinvointi selätetty rvko:t 12+1 (?!?!!)

7 kommenttia:

 1. Minua nuo ABC-vaunut ei ole vakuuttaneet. Briot vaikuttivat hyvin hepposilta ja jotenki jäykiltä. Meille tulee varmaan Gracon rattaat, ne vaikutti tosi hyviltä ja yhtä mukavilta kun esim. Emmaljungat :) Semmosia kolmirattaisia en ottaisi, miehen kanssa kokeiltiin niin niissä on siellä yhden rattaan päässä aika suuri keikahtamisvaara.

  Meille ei hoitopöytää tule, kun kodinhoitohuoneessa on pöytätasoa niin se käy hyvin ja vesipistekin on lähellä :)

  - Noonis

  VastaaPoista
 2. Meillä oli Briot ekoina rattaina, tykkäsin kyllä, mutta kaipasin sitten loppujen lopuksi niitä kolmipyöräsiä. Ne on lenkillä tosi paljon kätevämmät ku kömpelöt nelipyöräset. Tai voihan nelipyöräsissäkin olla kääntyvät eturattaat, mutta ne on sitten yleensä pienet ja talvella huonot. Meillä on siis nämä: http://www.ozbaby.fi/baby_jogger_city_elite_single_rattaat_pr_80086.html Noihin saa vauvakopankin, niin on kivempi pientä kuskata. Mutta ratasmietinnät meilläkin on käynnissä, kun pitää kai ne tuplat hankkia. :/ Nuo ABC:t ei oikein muakaan oo vakuuttanut ja yks kaveri, jolla sellaset oli, ei tykännyt. Halvalla ei saa hyvää, luulen. Ja ei kaikki kolmipyöräset ole kiikkeriä, pitää testailla eri merkkejä eikä tehdä parin perusteella johtopäätöstä. ;) Edelliselle anonyymille siis. Kannattaa noiden vaunujen kans miettiä esim. että kulkeeko bussilla, sillon kannattaa ottaa suht kevyet ja pienet, kaupungissa vai maastossa, tarviiko nostella autoon, onko työntäjillä pituuseroa yms. Koittakaa monia eri vaunuja ennenku teette päätöksen.

  Hoitopöytä meillä on edelleen käytössä päivittäin, pojalla ikää kohta 1,5v. Tarviiko sanoa muuta tarpeellisuudesta? :D Meillä on sellanen lipasto, jonka päällä on hoitotaso, se on meillä makkarissa ja toimii siis samalla hyvin vaatteiden säilytyksessä. Ja siis eihän kaikki koe sitä tarpeelliseksi, mutta meillä se tosiaan sitä on ollut.

  Autovarusteethan on sellaset, mitkä on pakollisia, vaikka ei autoa oliskaan. Jos siis ikinä koskaan kulkee autolla. Meille tarpeellisimmat tarvikkeet on ollu vaunut, kaukalo, kantoliina ja kestovaipat (koko pojan eliniän aikana on käytetty kaks pakettia kertsejä). Ja tietty vaatteet. Noilla pärjää jo pitkälle! Sitteriä meillä ei ollut, eikä kakkosellekaan tule perinteistä sitteriä vaan tää: http://www.ozbaby.fi/stokke_tripp_trapp_newborn_set_pr_7040351866019.html (voitin kilpailussa, muuten ei tulis sitäkään :D)

  Mulla olis varmaan muutakin mielessä, mutta a) mun varpaita raapii yks väsynyt taapero ja b) mun pitää laittaa sille taaperolle iltapalaa. Saattaa olla että palaan asiaan myöhemmin. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä (..tai no, minä olen ;)) kovasti kiintynyt emmaljungan vaunuihin, ja sellaisethan me varmaankin hankimme, kun viikkoja kertyy hiukan vielä enemmän. Vaikuttivat kaupassa kevyiltä liikutella, muttei kuitenkaan huterilta ja ulkonäkökin oli oikein silmää miellyttävä.
  Me kans ajateltiin, että josko otettaisiin vanha perintö-pinnis käyttöön, maalauksen kautta. Mut muistakaahan tekin sen maalauksen kanssa, että kysykää liikkeessä, millä maalilla voi maalata pinnasängyn. Taaperothan aika rakkaasti kaluaa sitä reunaa, kun ensimmäisiä hampaita alkaa puhjeta. Että ei tule mitään ikäviä maalihuuruja pienen suuhun. Meilläkin nyt on pinnasänky saanut maalin pintaansa, ja liikkeessä osasivat neuvoa, millä maalilla voi maalata.
  Mutta aivan mielettömän ihana blogi, ja kiva seurailla :) onnea vielä raskaudesta!

  VastaaPoista
 4. Joo on hyvin vaikea sanoa mitkä on hyvät vaunut, kun jokaisella varmasti eri tarpeet niitten suhteen. Meillä on ollut Briot, Hauckit ja nyt myös Espritit. Jokaisissa hyvät sekä huonot puolet. http://crazyfamilyofmine-jann.blogspot.com/search/label/vaunut Tossa olen kertonut vähän enempi.

  Totta sekin, että kaupat pursuavat erillaisia hömpötyksiä mihin rahansa voi tuhlata. Itsekkin kun ensimmäinen lapsi niin tuli osteltua sitä ja tätä ja puolet ovat jäänyt käyttämättä. Esim juuri hoitopöytä. Toki jos sijoitatte sen kylppäriin on se ihan kätevä varmasti. Meillä on hoitopöydällä vaihdettu tasan yhdet vaipat. Nyt vaihetaan pesukoneen päällä vessassa.

  Huomaat varmasti vauvan syntyessä mikä olisi tarpeellista ja mikä ei ja silloin hankkia ne. Toki olisi hyvä hankkia ns.pakolliset etukäteen vaunut, pinnis yms. :)

  VastaaPoista
 5. Taisit käydä melko samaan aikaan, kun olin ronkkimassa uutta ulkoasua. Ihana hoitopöytä, pinkkejä juttuja! Tiedät, että kannatan aina pinkkiä. Paitsi jos Tyyppi onkin poika... :)

  VastaaPoista
 6. Monien mielestä hoitopöytä ei ole tarpeellinen, kun vaipan voi vaihtaa siellä ja täällä ja tuolla. Itse olen havainnut hoitopöydän hyväksi ja tarpeelliseksi; kaikki purkit on aina lähellä ja asento pysyy ergonomisena - ei kipuile selkä turhanpäiten. Hoitopöytänä meillä toimii enon tekemä hoitotaso ja siihen alle ostettu keittiön laatikosto.

  VastaaPoista
 7. Gessleinit ovat loistavat. Niillä pääsee vaikka upottavan hangen yli. Kokemusta on. Ja säilyttävät muuten jälleenmyyntiarvonsa.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!