lauantai 21. toukokuuta 2011

Hankinnat vauvalle? -part 02


Jäi eilen posti kesken, jatketaan tänään.

Ja paremmilla pointeilla jatketaankin. :) Vierailtiin nimittäin tänään Lastentarvike-liikkeessä aviokin kanssa vähän "hypistelemässä".

Saatiin avuksi äärimmäisen avulias ja ammattitaitoinen myyjä, joka osasi kertoa yhdistelmävaunuista kaiken mitä keksimme kysyä (myös mielenkiintoisia faktoja eri vaunumerkkien hintaan vaikuttavista tekijöistä, kun aviokki tiedusteli mitä eroa on 389 euron ja 899 euron vaunujen välillä, kuulemma kangas ja merkki maksavat eniten). Vaunujen varsinaiseen valintaan kyselyineen saimme kulumaan peräti 40 minuuttia, liki tunnin kokonaisuudessaan eri vaunujen testailuun.

Nyt en tietenkään jaksa kaivaa laukusta vaunujen esitettä, mutta tosiaan kiitoksia vinkistä eiliseen postiin, valintaan vaikutti huimasti se, että päästiin kokeilemaan livenä vaunuja. Valitsemamme vaunut käyvät 4-vuoteen saakka, eli ovat yhdistelmät, heittoaisalla ja isoilla renkailla, tukevat, kevyet työntää ja äärimmäisen helpot laittaa kasaan ja menevätkin kätevästi pieneen tilaan ja vaunuissa on vuoden takuu, mikä lasketaan lasketusta ajasta eteenpäin. . Pistän teille kuvat näkyviin jahka saan aikaiseksi. :) Ovat vuoden 2011 mallistoa ja aviokin kanssa suunniteltiin, että ostetaan ne vasta sitten syksyllä (varmistettiin myyjältä, että ovat ostettavissa). Aviokki kun ei taikauskoltaan halua, että ostetaan mitään isompaa etukäteen.

Turvakaukalo on pakko ostaa, koska pikkuinen tulee kulkemaan autossa. Maxi-Cosilla on kivannäköisiä kaukaloita, . Niitä katseltiin tänään vasta ihan pikkuisen, mutta hankintalistalla pakostikin. Niin ja tietty myös se auto... Asutaan aviokin kanssa niin kätevien julkisten yhteyksien päässä, ettei sen vuoksi olla aikaisemmin ostettu autoa. Nyt sitten on autokin hankintalistalla. :) Mietittiin, että ostetaan käytetty, muutaman vuoden ikäinen, koska uudet autot ovat yksinkertaisesti ihan järkyttävän kalliita ja auton arvo laskee sen 20-30% sillä hetkellä, kun auton ajaa liikkeestä ulos. Plus että uuden auton toimitusajat ovat 3-6 kk:tta, joten jos ostetaan auto vasta vuodenvaihteen jälkeen ja saadaan se kesän kynnyksellä, niin alkaa olla aika turhaa, kun pienen kanssa olisi jo tottunut käyttämään julkisia.

Hoitopöydän suhteenkin tehtiin päätöksenpoikanen. Hankitaan sellainen pinnasängyn päälle laitettava hoitotaso ja kylpyhuoneeseen jonkinlainen uusi lipasto, joka sitten toimii myös tarpeen vaatiessa hoitotasona. Niin ja kylpyhuoneesa on toki myös pesukone, joka monien vinkkien perusteella toimii myös kätevänä vaipanvaihtopaikkana. :)

Pakosti hankittavien listalle tuli myös sitteri. Ajattelin, että kyseessä voisi olla ihan yksinkertainen vauvan painon mukaan keinuva sitteri, johon sitten voi itse yhdistää esimerkiksi haluamansa lelukaaren. Onko kenelläkään kokemusta niistä värisevistä ja oikeasti keinuvista sittereistä? Ovatko olleet hyödyllisiä? Koliikkiin ilmeisesti toimii hyvin tuo tärinä keinunta. Tämäkin on sitten tietysti niin vauvasta kiinni, että missä viihtyy. Senkin vuoksi luulen, että lähdemme liikkeelle sellaisesta yksinkertaisesta, joka nyt tuskin montaa kymppiä enempää maksaakaan.

Pinnasänkyyn tulee ostettavaksi patja ja laitapehmuste, tänään mukaan lähti sellainen pinnasängyn reunaan laitettava spiraalilelu. Kuvan tyyppinen, merkiltään Nattou Bubbles, mutta meidän on hennon vaaleansininen.

Näillä luulisi pääsevän alkuun. En oikein usko, että ainakaan alkuun tarvitaan hirmusti mitään muuta "isoa". Seuraavana alkaa kai selvittely siitä minkälaiset vaatevarastot pikkuiselle täytyy hankkia. :) Ja sen kanssa odotellaan heinäkuun puoliväliin kanssa josko saataisiin selville onko meidän tulokas tyttö vai poika. :) Sitä ennen voi onneksi kuitenkin ostaa muutaman potkupuvun ja sukkahousut, lapaset ja pipon.

Tänään raskausviikkoja 12+2.

4 kommenttia:

 1. Meillä on Gracon swing and bounce -keinusitteri, joka oli kyl tosi kätevä koliikkivauvan kanssa. Siinä on erilaisia muusiikki toimintoja ja värinää ja musta mikä parasta on se, että sen sitterin saa siitä keinusta irti lattialle :) Ostattiin se myös tuolta Lastentarvikeliikkestä.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuullostaa! Minkämerkkiset vaunut ostitte? Mekin etsitään jotain sellaisia, jotka olisivat tukevat mutta myös kevyet työntää ja helppo laittaa kokoon.

  VastaaPoista
 3. Korjaan, siis minkä merkkiset vaunut aiotte ostaa?

  VastaaPoista
 4. Ohoh, teillähän on kunnon hankintalista ihan autoa myöten :) Meilläkin hankittavaa riittää melkein tasan yhtä paljon, mutta meillä kaikista pahimmaksi ongelmaksi muodostuu tuo hoitopöydän sijainti. Pitääkin laatia siitä lähempänä postaus kun en tosiaan tiedä mitä sen kanssa tekisi...

  Olisi kyllä ihana päästä hypistelemään kaikkia ihanuuksia!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!