keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Allergialääkkeitä raskausaikana

Kävin tänään tohtorisedän vastaanotolla, kun allergiaoireet kirjaimellisesti 1,5 vko:a pakkautuneina pääni sisään, päättivät antaumuksella alkaa räjähtää eilen illalla. Neuvolassahan kerrottiin, että allergialääkkeitä eli antihistamiineja tulee välttää erityisesti alkuraskauden aikana, joten sen vuoksi ne ovatkin pannassa. Ja samaa sanoi tämänpäiväinen tohtori, antihistamiineja ei nyt tarjolla ole, vaan hoidetaan oireita mahdollisimman paikallisesti, jos oireet hoitoa vaativat. Ja omalla kohdallani vielä kysyin lääkäriltä, että olisiko nyt todella lääkitys tarpeen ja myöntävä vastaus sieltä tuli. Tosin olotila oli niin järkyttävä tänään, että tyhmyyttä olisi kärsiä, kun sitä tukkoista oloa on mahdollista lievittää turvallisesti. Ja jos joku on nyt sitä mieltä, että ei se tukkoinen nenä ole niin kamalaa, niin tervetuloa vaan kokeilemaan tätä tukkoisen nenän tasoa! :)

Joten silmätipat ja nenäsumute on nyt otettu täsmäaseiksi siitepölyallergiaa vastaan. Nenäsumutteena on Avamys ja silmätippuina Lomudal, molemmat lääkärin määräämiä ja varmasti turvallisia. Selvisi myös, että PEF-arvot, joista normaalisti puhallan 550-650, olivat tänään puhalletuilla arvoilla 450-470 ja pientä vinkumista eli ahdistusta kuului myös keuhkoputkista. Joten, JES OLEN EDELLEEN TOSI ALLERGINEN!!

Kuulin muuten näistä lääkkeistä tänään myös sellaisen jutun, että astmalääkkeitä taudin hoitoon käyttävät jatkavat normaalisti hoitomuotoa myös raskaana ollessaan. Yllätys oli se, että Buventol (rasitukseen käyttämäni astmalääke) sisältää samoja lääkeaineita (olikohan kortisonipohjaisia??), joita käytetään ennenaikaisten supistusten hoidossa. Pieni on siis myös lääkeaineellinen maailma.

Ensi viikolla käydään ultrassa, ihanaa nähdä millaiseksi meidän sukellusvene on nyt sitten muodostunut!

1 kommentti:

  1. Noi allergiaoireilut on kyllä maailman ärsyttävimpiä, joka kevät ajattelen et tänä keväänä selviän, mutta ainahan tuo tahtoo sitten ärtyä jossakin vaiheessa! Ja tosiaan tukkoinen nenä on kyllä jotakin ihan kamalaae, eikä tosiaan pidä vähätellä, se vie voimat! Mulle määräsi lääkäri hoidoksi setiritsiini valmistetta, mutta sanoi että nuo paikallisesti vaikuttavat lääkeaineet auttaa jopa paremmin, eli yritän nyt kuitenkin mahdollisimman pitkään olla ilman. Beclonasal nenäsumutteena ja silmäoireitahan mulla ei sit olekaan. Astmalääkkeet mulla on ja niiden käyttö normaalisti, mikäli allergiaoireet pahenee, niin tupla-annoksella kuulema silloinkin mennään..

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!