tiistai 24. toukokuuta 2011

21-trisomia tulokset!! -EDiT!!

Paljon parempia uutisia ei kai voikaan saada Downin syndrooman seulonnasta? :) Tulos vielä tuli todella nopeasti, sillä verikoehan otettiin alle viikko sitten. Ainoa tieto mitä jäin kaipaamaan oli se suhdeluku, mutta sen saa varmaan tietää soittamalla labraan tai kenties se tieto meni suoraan neuvolan tädille. Jos jotakuta kiinnostaa lukea 21-trisomian ja yleensäkin sikiön kehityshäiriöiden seulonnasta alkuraskauden aikana, niin oheisestä linkistä löytyy HUS:in perusteellinen selvitys asiasta.

Vau:n kirjan mukaan (siitä on tullut mun raamattu... ;)) mukaan vko:n 13 aikana sikiön koko olisi pää-perämitalta 52 mm. No, meillä meni tuo rikki jo ultrassa, jolloin tyyppi oli 5,38 senttiä. Odottelen jo kovasti, että masu alkaisi kasvaa. Viikoille 14-15 kirja povaa jo alustavia masun kasvamisia ja ennusteleepas myös pikkuhiljaa äitiysvaatteiden ostamisia. Sitä kenties ennustaa myös HM Online, jolta tuli mukava -25% alennus yhdestä tuotteesta. Kuikuilin jo kivoja valkoisia farkkuja... ;)

Tänään menossa siis rv 12+5

- EDiT!!
Niistä meidän yhdistelmävaunuista. Kyseessä ovat Z-Line Combi Alu-yhdistelmät, joista tarkemmat tiedot löytyvät linkin takaa. Ihastuin väriyhdistelmään musta-lila, mutta pakkohan se on myöntää, että jos meille tulee poika, niin lila ei vaan ole pojan väri. ;) Ja siis joo, kyseessä ovat "halpisyhdistelmät" jos vertaa hinnoissa esim. Emmaljungaan, myyntihinta siis näillä 389 euroa. Olkoot kuinka halpikset hyvänsä, meidän mielestä nämä ovat meille parhaat!

8 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvistä tuloksista :)

  Tuo Vau:n kirjanen on kyllä ihan paras, siitä pitää joka viikko lukea porukalla miehen kanssa mitä masumuruselle kuuluupi!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että muillakin on opus ahkerassa käytössä. :) Olin vakuuttunut siitä, että pitäisi hankkia ehdottomasti What to expect when you´re expecting-kirja, mutta kyllä tuo Vau ajaa asiansa niin hyvin, etten ainakaan itse koe tarvitsevani muita opuksia avuksi.

  VastaaPoista
 3. Jee... mä sain saman kirjeen. Ja ihmettelin myös että mikähän se suhdeluku olis, mutta tulin siihen tulokseen että pärjään tälläkin. Ehkä tää on taktisesti parempi... odottava äiti on niin hormonien vietävänä että alkaa kuvitella kaikenlaista vaikka ei ole aihetta??? hih. No musta pääasia on kuitenkin se että kaikki on toistaiseksi hyvin.
  Meilläkin oli nt-ultran pää-perämitta isompi kuin vau-kirja antaa ymmärtää.... aika mielenkiintoista.
  Ja ollaan muuten täsmälleen samoilla rv:llä, eli LA 1.12. :-)

  VastaaPoista
 4. Meillä on nuo zlinet rodeo kombit. Ne on ihan ok. Onks noissa ne vähän kääntyvät etupyörät? Meidän versiossa on, muovinipsukat napsahtivat kuitenki melkein heti poikki eli siihen kannattaa varautuu. Ja et sitte peruuttaminen tapahtuu pelkästään takapyörien avulla.

  VastaaPoista
 5. Jos ette halua maksaa itteenne kipeeksi vaunuista, niin miten olisi käytetyt Briot, Emmaljungat tms? Maksavat käytettyinä (mutta hyväkuntoisina) saman verran kun nuo mainitsemasi vaunut uutena. Lastenvaunujen kohdalla kun usein halvalla ei saa hyvää. Uskon että Briot tai muut ovat kestävämmät kun halvemmat merkit. Ja Brioissa, Emmaljungissa yms. jälleenmyyntiarvo säilyy eli saa helposti hyvät rahat kun myy pois :)

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä edellisen anonyymin kanssa, eihän nuo teidän harkitsemat vaunut huonot ole, mutta saisitte tosiaan hyväkuntoiset Emmat tai Briot käytettynä samaan hintaan. Kuitenkin molemmat mainitsemani merkit on kestäviä, ja ne kestävät vuodesta toiseen hyvinä. Me ostettiin kaksosille käytetyt yksittäis-vaunut kaksosvaunujen kaveriksi, maksettiin n.300 eurolla pari-kolme vuotta vanhoista, toiset oli Briot ja toiset Emmaljungat. Myyntiarvo pysyy, ja kysyntä käytetyille vaunujen ferrareille on kova.

  VastaaPoista
 7. Kannattaa varmaan muutenkin miettiä kierrättämistä, sillä vauvakaman saa todella edullisesti ja hyvälaatuisena käytettynä. Ja esimerkiksi odotusvaatteet ovat käytännössä täysin turhia investointeja rintaliivejä ja masutuubihousuja lukuunottamatta. Kun raskaus on noinkin alussa on varmasti halu tehdä siitä konkreettisempaa ostelulla, mutta teillä on todella pitkä aika edessä tehdä hyviä edullisia löytöjä vaikkapa kirppareilta/huutonetistä ja niistä tulee oikeasti hyvä mielikin kun maailma on nytkin täynnä turhaa tavaraa ihan liiaksi.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!