keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Varhaisultra varattu

Lipsuin hieman tuosta asettamastani aikarajasta ja varasin alkuraskauden ultran ensi viikon tiistaille. Tämä ihan vain sen vuoksi, että tänään, tuossa about tunti sitten läpikävin sellaisen kipuaallon, että olin sykkyrälle käpertyneenä kylppärin lattialla ja itkin, koska tänään sattui yksinkertaisesti niin paljon. Juteltiin asiasta aviokin kanssa ja todettiin, että ensi viikolla mennään jo 7+ viikkoja ja Femedan sivulla todetaan seuraavaa:

"Raskauden aikana ultraäänitutkimuksilla voidaan selvittää monia asioita. Sikiöpussin sijainti nähdään 5. ja sydämen syke 7. raskausviikolta alkaen."

Minulle on nyt ensisijaisen tärkeää selvittää, että missä se pieni mustikan kokoinen tyyppi nyt oikein on, koska nämä kipuaallot ja muut oireet on huomattavasti helpompi kestää, kun TIEDÄN, että kaikki on kunnossa, tyyppi oikeassa paikassa ja aviokkikin näkisi, että kaikki on hyvin ja ihan oikeasti johtuvista syistä voin nyt vuoroin huonosti, nukun koko ajan ja minuun sattuu kerran tai kaksi vuorokaudessa. Tosin mainittakoon, että ihana Panadol toimii kivunlievittäjänä todella hyvin.

Taikauskoisuushan koski ainoastaan tuota ajankohtaa 6+4, mutta kun en osaa edes 100-prosenttisella varmuudella (vain 97% ;)) sanoa mones viikko nyt on menossa. Jos kierron pituus on 30 pvä:ä, niin nyt olisi menossa 6+3 ja tuo pätisi hedelmöitysajankohtaan myös 13.3. (tuolloin siis olemme pupuilleet...). Toki tuossa voi nyt olla se päivän tai kahden heitto (siittiöiden eliniän perusteella), mutta minun pääni on nyt päättänyt, että kunnes lääkäri kertoo, niin nyt ollaan raskaana 6+3 ja huomenna 6+4.

6 kommenttia:

 1. Meillähän hedelmöityspäivä on kaiken järjen mukaan 14.3, ovistesti näytti plussaa edellispäivänä ja mun ovisoireet täsmäis tuohon päivään, mutta edelliset pupuilut on sattunu kolmisen päivää aiemmin. :D Esikoisesta se väli oli vielä pitempi, joten sen perusteella ei kyllä voi viikkoja laskea. Varmaan varmempi kierron perusteella. :) Mutta joo, meillä on tänään 6+3 ja ultra on maanantaina 7+0, silloin kyllä pitäis näkyä jo vähän vaikka mitä. Esikoinen tosiaan näkyi jo 6+4 ihan hyvin, vaikka ultrattiin mahan päältä ja mulla on läskiä enemmän ku laki sallii. :D Joten eiköhän siellä teilläkin näy syke jo 7+ viikoilla, ja toivottavasti oikeessa paikassa. :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun varasit ultran! Itsekin odotan sitä hartaasti, jotta pääsee oikeasti toteamaan sen pikkuisen omin silmin. Meidän varhaisultra on päivän verran teidän jälkeen :)

  Tsemppiä sinne, pidetään meidän tyypit visusti sisuksissa!

  VastaaPoista
 3. Hei, blogissani on sinulle jotain. Olet varmaankin jo saanut tällaisen mutta halusin silti jakaa sen juuri sinulle! :) Mukavaa seurata blogiasi.

  VastaaPoista
 4. Veera: kiitos tsempityksestä! tuon kierron perusteellahan se olisikin helppo laskea, mutta kun ne edelliset kierrot ovat heitelleet 48 (vai oliko 46...) - 30 - 36, niin on vähän hankala sanoa, että mikä se kierron pituus nyt sitten olisi... Sen vuoksi lasken siitä puputteluhetkestä ainakin tällä hetkellä oman pääni mukaan. Tiistainahan sitten varmaan ollaan viisaampia joka tapauksessa.

  Verona: olen koko ajan ollut jotenkin niin fiksaatioitunut miettimään, sitä että tyyppi olisi vain nyt oikeassa paikassa etten ole oikein edes tajunnut, että mehän nähdään tyyppi tuolloin LIVENÄ! edelleen vaan hermostuttaa niin huimasti, ettei siellä olekaan ketään ja kaikki oireet ovat itseni kuvittelemia...

  Vilukissa: <3 kiitoksia!!

  VastaaPoista
 5. Mullakin heittelee kierrot, mutta satuinpa just tälle kierrolle tekemään ovistestejä, niin pääsin helpolla laskujen kans. :D En siis odota kovin suurta heittoa laskuissa, max 1 päivä.

  Tänäänhän sulla täytyykin olla sitten jo 6+5 kun mulla on kerran +4, joten oot varmaan päässy sen maagisen rajan yli. :) Mullekin tää 6+4 on siinä mielessä maaginen, että näillä viikoilla käytiin katsomassa esikoista mahassa, joten nyt alan taas uskoa vähitellen että oon raskaana, kun ei oo vielä mennyt kesken. Kaks ekaa raskautta meni aiemmin kesken, joten pitkällä ollaan jo siinä mielessä. (Ja pitkältä nämä päivät ennen ultraa tuntuukin!)

  VastaaPoista
 6. Kuis menee? Toivottavasti kaikki on ok!

  Meillä tänään ultra, jännittää älyttömästi. Oon ihan varma, ettei oo mitään elämää...

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!