maanantai 4. huhtikuuta 2011

Taikauskoa

Olen nyt päättänyt ryhtyä taikauskoiseksi.

Soitin tänään Femedaan ja kyselin, koska tuohon alkuraskauden ultraan kannattaisi varata aika ja vastaukseksi sain vko:t 8+. Tämä johtuen siitä, että jos menee aikaisemmin, niin ultrauksesta ei välttämättä saada selvitettyä toivottuja asioita, koska esimerkiksi sydämen sykettä ei välttämättä löydy kuultavaksi vielä 6+ -viikoilla ja tällöin joutuu todennäköisesti menemään uudestaan ultrattavaksi halutessaan viikko pari myöhemmin ja siinä välissä varmaan huolehtisi aika paljon siitä, onko masussa ylipäätään ketään kasvamassa.

En varannut vielä aikaa tuohon ultraan enkä myöskään neuvolaan. Aion odottaa ajankohtaan 6+5, koska viimeksi lähti menemään kesken ajankohdassa 6+4. Olen siis taikauskoinen ja varaan sekä neuvolan, että alkuraskauden ultran, kun tämä ajankohta on ohitettu, laskelmieni mukaan ensi viikon perjantaina, jolloin 6+5. :) Ensi viikon launtaina on luvassa sellainen juttu anopin kanssa, että on enemmän kuin todennäköistä, että joudun tunnustamaan hänelle olevani raskaana. Tavallaan ihanaa, mutta tavallaan ahdistavaa. Olisin toivonut, että tuolloin olisin jo ehtinyt käydä alkuraskauden ultrassa, mutta nyt sitten ei ehdi ja sillä hyvä. Aion joka tapauksessa (jos tässä nyt ei mitään maata mullistavaa tapahdu) ensi viikon perjantaina tehdä tuon Clearbluen viikkonäytöllisen testin. ;) En oikein tajua, mutta testien tekeminen jotenkin rauhoittaa, konkreettisesti todistaa, että raskaana ollaan!

Taikauskoa on myös se, että en uskalla ostaa mitään vauvajuttuja, vaikka aiemmin ennen plussaa kirjoittelinkin, että en usko ennen plussaa ostettujen vauvajuttujen vaikuttavan tärppäämiseen. No, nyt uskon. :) Niin se mieli muuttuu. Mutta, tilasin HM:stä muutaman kivan näköisen uuden topin, joissa hieman leveämpi helma. Onneksi tämän kesän muotitrendinä vaikuttaisi olevan löysähköt tunikamaiset yläosat!

Pakkohan se oli käydä kurkkaamassa samalla kuitenkin millaisia vauvanvaatteita HM:n nettisivustolla on tarjolla ja oli kyllä niin hilkulla, etteivät nuo ylläolevat tikru-kuvioidut lähteneet tilaukseen. Lähtevät varhaisultran jälkeen. ;)

Flunssainen olo alkaa olla toipumaan päin, kurkkukipu on helpottanut ja huomenissa ajattelin käydä sitten jo työpäivän jälkeen reippaalla peekoo-lenkillä.

JA tervetulotoivotukset Heinälle, susu_lle, Sascialle (oletko ollut mukana jo aiemmin...?) ja Katrille!

10 kommenttia:

 1. Minä oon oletettavasti menossa varhaisultraan rv 6+4, ens viikon pe, tasan kaks vuotta ja yhen viikon myöhemmin ku esikoisesta ja toivon että saan yhtä hyviä uutisia. Silloin syke näkyi hyvin ja uskon että näkyy nytkin. Tiedän kyllä, että myöhäisemmillä viikoilla se on varmempaa, mutta kokeillaan nyt kuitenkin.

  Minäkään en uskalla varailla vielä neuvola-aikaa tai ostella pieniä vaatteita (saati että niille vaatteille olis tarvetta - niin paljon niitä tuli osteltua esikoiselle!). Mulla eka meni kesken aika lailla tässä 5+0, joten oon aatellut että tää menis kans, jos olis mennäkseen. Toinen meni kesken vielä aiemmin.

  Minä tein rv 4+0 viikkonäytöllisen testin, se sanoi Raskaana 1-2, enkä uskalla tehdä uutta, kun pelkään että se näyttää edelleen samaa. :/ En tiedä miksi se pelottaa enemmän kuin ultra??

  VastaaPoista
 2. Pidän peukkuja Veera! Mulla se olis se paras mahdollinen hetki varmaan mennä ens viikon perjantaina, jolloin olis se 6+5 ja kuulla sydämenlyönnit, koska sitten kyllä itselle jotenkin todella vahvistuis, että kaikki on kunnossa. Mutta kuten Femedan vastaanottava hoitaja sanoi, on ihan yhtä mahdollista ettei silloin vielä kuule mitään ja sitten ainakin huolehtisin aivan järkyttävän paljon enemmän. Sen vuoksi se Clearbluen viikkonäytöllinen testi on nyt paljon mukavampi tehdä. :)

  Sulla varmaan on tuon pelon aiheena, olet saanut hyviä uutisia ultrasta jo niin aikaisessa vaiheessa, niin on helpompi luottaa siihen, että ultrasta on tulossa tälläkin kertaa hyviä uutisia.

  VastaaPoista
 3. En mä tiedä onko tuo taikausko yhtään pahasta? Ja vaikka se sanontakin sanoo "ettei se kertomalla kesken mene", niin itse pitäisin suuni supussa. Varmaan pitäisin sen supussa viikoille 39+ asti, oman kokemuksen vuoksi.
  Lämpimästi suosittelen tuota varhaisultraa, mutta vaikka oma kokemus onkin jotain muutaman prosentin todennäköisyys luokkaa, ei se varhaisultrassa löydetty sykekään kaikkea takaa :(

  Tarkoitus ei Pinguseni kuitenkaan ole maalata piruja seinille, vaan lämpimästi toivottelen onnea odotukseen ja ymmärrän huolesi ja epävarmuutesi näin alussa.

  Tsemppiä :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kirsu kommentista.

  Näinhän se on, mutta siitä varhaisultrasta on oikein hyvä kuitenkin jatkaa vähemmällä stressillä eteenpäin. Edelleenkin haluan kyllä painottaa, että tiedostan, että mitä vain voi tässä tapahtua ja taidan olla aika vainoharhainen ja stressaantunut sinne ensi viikon perjantaihin saakka. Siitäkään eteenpäin meneminen ei auta muuten kuin päivä kerrallaan parasta toivoen. Muutenhan sitä tulisin seinähulluksi. ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana Tiikeripuku! Salaisuus pinnan alla oli tosiaan hyytävä. Muistan sen, vaikka siitä onkin aikaa. Väijyin tänään suosittelemasi Sherlock Holmesin. Ihan jäätävää näyttelemistä (taas) Robert Downey Jr:lta. Oliko Sherlockin ja Watsonin välillä jotain vai olenko jotenkin tavallista kieroutuneempi? Wikipedian kertomaa: "Holmesin ainoa pahe oli kokaiinin käyttö, ja sitäkin hän käytti vain tylsistyttyään uutisten ja rikostapausten puutteeseen. Vuosien kuluessa Watson sai Holmesin luopumaan narkoottisten aineiden käytöstä..." Robert Downey Jr. on varmasti osannut samaistua Holmesiin. Mystiset okkultismijutut oli tosi kiinnostavia ja puolen välin jälkeen homma lähti kunnolla käyntiin. Kyllä kannatti.

  VastaaPoista
 6. Mulla meni eka raskaus kesken 6+2 ja jännäsin sinne asti todella paljon tässä toisessa raskaudessa. Mutta olen sen jälkeenkin pelännyt, mutta ehkä erilailla.
  Kävin tässä raskaudessa ar-ultrassa 6+4 ja syke näkyi juuri ja juuri. En soittanut kenellekkään ja kysynyt neuvoa, vaan katsoin vau.fi laskurista koska alkion sydän alkoi lyödä ja menin noin viikko sen jälkeen.

  Tsemppiä! Voimia! Koita jaksaa epätietoisuuden kanssa!

  Riina, 17+4

  VastaaPoista
 7. Multa on mennyt kaiken "kiireen" keskellä ihan ohi tämä iso uutinen, onnea!!

  VastaaPoista
 8. Sä ootkin tosi hyvin pärjänny tuon herkkulakon kanssa. Täytyy ottaa susta mallia! :D En vaan omista läheskään yhtä hyvää itsekuria kuin sinä :D

  Isekin kävin ihailemassa noita H&M:n newborn vauvanvaatteita.. ♥

  VastaaPoista
 9. Keiju: Pakko oli itsekin googlata Sherlock ja siitä on kyllä luotu ihan niin tarkka henkilökuva, että vaikuttaa siltä, kuin kyse olisi ihan ihkaelävästä henkilöstä. :) Toisaalta onhan kyseisestä salapoliisista kirjoitettukin aika monta teosta...

  Riina: vau:n mukaan täällä alkaa sydän lyödä laskennallisesti huomenna. <3 siltikin ultraan vasta sitten 8+ viikolla, niin silloin sitten ainakin tiedetään ja kuullaan varmuudella missä mennään.

  k1su: kiitoksia onnitteluista!!

  Evelyn: juu, nyt on kohta 100 päivää plakkarissa... enää 265 jäljellä! tänään oli tosi tiukalla etten sortunut salamipizzaan... ;)

  VastaaPoista
 10. Kivempi siellä ultrassa on käydäkin vasta vähän "myöhemmin" niin ei sit oo niin pitkä aika seuraavaan ultraan :)
  Itse uskallan ostaa vauvalle vaatteita vasta nt-ultran jälkeen :)
  Mutta laitankin blogisi seuraukseen kun on mukava lukea alkuraskauden tunnelmia, kun itsekin jännäilen yhdeksännellä raskausviikolla :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!