perjantai 22. huhtikuuta 2011

Rvko:t 7+4

7+4...
Niin pitkällä ollaan nyt.

Huono, kuvottava ja etova olo on käytännössä ollut tänään taas ihan koko päivän, eilen oli sellainen pahoinvoinnin kannalta siedettävä päivä ja ajattelinkin jo, että olisiko pahoinvointi loppumaan päin, mutta ei sellaista taida olla vielä näköpiirissä. Voimakkaimmat oireet ovat edelleenkin pahoinvointi, uupumus, huimaus (uutena tulokkaana), ummetus ja nännien arkuus. Huono olo yhdistettynä pohjattomaan väsymykseen eivät ole houkutteleva vaihtoehto liikuntaan, joten uskoisin, että liikunnan puutteella on vaikutuksensa myös ummetukseen.

Syöminen on paikka paikoin ongelmallista edelleen, nyt ovat alkaneet upota Royal Gala-omenat ja luumut, ylipäätään raikkaat viileät hedelmät. En edes muista, koska olisin viimeksi syönyt ruisleipää...

Vau:n sivuston mukaan seuraava iiiiiso juttu on (laskennallisesti) 2.5. kun Tyyppi alkaa liikkua. :) Maapähkinä siis alkaa liikkua sukellusveneellään ympäriinsä.

Varhaisultra oli tosiaan tiistaina, käytiin Femedassa ja "valokuvaajana" toimi Oskari Heikinheimo. Ultralle tuli hintaa 112 euroa, mistä ei tehty Kela-vähennystä. En varmasti ikinä unohda tohtorin onnitteluja, kun tyyppi tuli kuvaan. :) Asia, joka jäi myös mieleen voimakkaana, oli tohtorin maininta siitä, että kun varhaisultrassa löytyy viikkoja vastaava alkio, jonka sydän lyö, on keskenmenoriski 5%. Perustuu ilmeisestikin tähän tutkimukseen vuodelta 2008. Sen vuoksi olemme uskaltaneet tästä raskaudesta kertoa jo perheenjäsenille, koska tohtorikin sanoi, että nyt voi hyvillä mielin kavereille(kin) kertoa.

Tosin, pientä vuotoa on esiintynyt tiistaista lähtien (eritevaroitus), sellaista ruskehtavaa jota ei tule siis edes joka pyyhkäisyllä ja on niin vähäistä, että sitä vaan jää paperiin. Tohtorikin huomasi tämän ja sanoi olevan täysin normaalilta vaikuttavaa, joten tästä asiasta en ole yhtään huolissani. Inhottavaaa vain. Maanantaina alkaisi sitten jo 9 raskausviikko!

3 kommenttia:

 1. Mä kan kävin samalla lääkärillä jälkitarkastuksessa. Ihan ylivetotyyppi! Ihana että se teidän papu siellä köllii. Ja se väsymys kyllä helpottaa, tullakseen takaisin kun vauva syntyy ;)

  VastaaPoista
 2. Mulla on kans välillä sellasta ruskeeta tuhruvuotoa, mutta oon päättänyt, että se ei oo vaarallista.

  Mua kans väsyttää ihan älyttömästi, (no ainakin tänään ku ollu koko päivän muuttohommissa :D) ja paha olokin vaivaa. Liikunta ei tosiaan oikeen kiinnosta :/

  VastaaPoista
 3. kävin myös Femedassa varhaisultrassa :) samoilla viikoilla ja sydän löi hienosti :) Nyt täällä on iloinen 2kk 3 vkoa tytön tyllerö papupata :D

  Ja mä kärsin ekat 3kk pahoinvoinnista, monesta paikasta oon kuullut että niillä jotka voi huonosti on enemmän hormooneja kehossa ja yleensä raskaudet menee hyvin loppuun asti!
  Väsymys helpottaa jossain vaiheessa, mutta mulla tuli se takas loppuraskaudesta, ja sit tietenkin kun vauva syntyi ;)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!