keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Mansikan kokoinen...

...ihmisen näköinen.

Kiitoksia kommenteista ja myötätunnosta pahoinvointiin liittyen. :) Toivottavasti kohta puoliin ollaan sen suhteen voiton puolella, ainakin neuvolan täti kovasti toppuutteli, että suurimmalla osalla odottajista pahoinvointi ja väsymys helpottaa muutamien viikkojen päästä.

Veera: mä sanoin kans just äsken aviokille, että meidän vauva varmaan syntyy mäkkärin ranskanperunan näköisenä, kun mun ei tee mieli pahan olon vallassa syödä muuta... ;)

Martta: otettiin itseasiassa koko pääsiäinen ulkoilun kannalta! lauantaina poljettiin 21 km:ä / pari tuntia, sunnuntaina 45 minuuttia ja maanantaina vielä reipas 45 minuuttia. Liikunta tekee hyvää ja vaikutti selkeästi vireystasoon. :) Päikkäreitä ei tarvinnut nukkua tuntitolkulla.

Jaunde: A-P-U-A!! =/ =/

Anonyymi: Ihana kommentti!! <3 ja sukellusveneen takia olenkin valmis kestämään (lähes) ihan mitä tahansa.

Ira: TERVETULOA MUKAAN!! Huih, kuulostaa todella kamalalta ja rankalta. =/ Diagnosoitiinko sulla se raskausajan pahoinvointi-oireyhtymä?

miraana: so true, oksentaminen sucks.
Eri laskukaavojen mukaan tänään on joko 8+2 tai 8+3. Ultran mukaan olisi tuo jälkimmäinen, mutta neuvolan mukaan edeltävä, erilainen laskutapa johtuu neuvolan tädin mukaan siitä, että eri sairaaloilla ja neuvoloilla on erilaiset laskutavat. Sinällään mielenkiintoista, mutta toisaalta raskaus voi kestää (täysiaikaisena) mitä tahansa +/- 2 vko:a asetetusta lasketusta ajasta, joten on aika turha laskea ehkä mitään varmaksi tuohon meille asetettuun laskettuun aikaan, joka siis on 5.12. Yhdeksäs viikko käynnissä joka tapauksessa. :)

Ensimmäinen neuvolavierailu on myös takana ja sen myötä synnytyssairaala valittu. Tämä valinta piti tehdä sen vuoksi, että raskauden aikaiset ultrat tehdään synnytyssairaalassa. Me valitsimme aviokin kanssa Naistenklinikan, ei vähiten sen vuoksi, että noin 500 metrin päässä on sitten sekä lasten tehohoito, että aikuisten tehohoito. Lisäksi olen lukenut Naistenklinikasta paljon erittäin myönteisiä synnytyskertomuksia, mutta niitä luen ehdottomasti ja mielelläni lisää myös!

Neuvolan täti on ihan superihana, lämmin ja äidillinen henkilö ja ÄÄRIMÄISEN RAUHALLINEN JA RAUHOITTAVA! Oli mukava päästä heti ensimmäisestä kerrasta lähtien "omalle" terveydenhoitajalle. Seuraava käynti onkin sitten vasta 15.6. jolloin on lääkärin tapaaminen ja tuolloin sitten onkin jo otettu jos jonkinlaisia labrakokeita. Eilen mitattiin verenpaine, joka oli oikein ihanteellinen 109/79. Verenpaine oli elokuussa mitattaessa alapaineen osalta 91 joten se on pudonnut oikeasti mukavasti. Tänään vastaavat arvot olivat 122/78, joten edelleen oikein mallikkaissa lukemissa mennään.

Tänään tapasin siis myös uuden työpaikan työterveyshoitajan, joka kertoi otettavista labrakokeista. Nyt ei kuulemma kannata paljonkaan kolesteroliarvoja tsekkailla, koska ne kuulemma tuppaavat nousemaan raskauden aikana (kokemuksia?), mutta ne kuitenkin tarkistetaan, koska kuuluvat ns. työpaikan tervetulopakettiin. :) Sanoinkin, että ihan sama vaikka niihin ei ole luottamista, jos vaan ovat heilahtaneet alaspäin, kuten tuo verenpainekin. Hän myös rauhoitteli uuden työpaikan ja koeajan suhteen ja sanoi, että kerrot sitten kun kerrot, tässä paikassa tuskin kuitenkaan tarvitsee olla huolissaan työsuhteen purusta, mikä tietysti rauhoitti omaa mieltä kummasti. Ja tuntuu ihan mahtavalta, kun on tavallaan tukea työpaikalla näin suuren ja suuremmaksi päivä päivältä tulevan salaisuuden säilyttämiseen.

5 kommenttia:

 1. Huu, jännää kun olen nykyään koukussa varmaan viiteen raskausblogiin, vaikka itse en lapsia edes suunnittele :D Nuorempana tyhmänä penskana pamahdin paksuksi 15-vuotiaana ja abortin tein, enkä ole katunut sitä lainkaan. Oikea päätös. Mutta nyt kun olen 24-vuotias ja henkisesti kypsä äidiksi (mies tosin puuttuu ja vauvakuume) niin sitä jotenkin ajattelee raskausasioita ihan eri tavalla mitä aikaisemmin. Ennen vauvatkin tuntuivat pelottavilta, nykyään niitä pitää ihan kohtuuttoman söpöinä.
  Ihanaa, kun teillä sujuu kaikki hyvin! innolla seuraan raskauttasi täältä ruudun toiselta puolelta :) Muista ottaa masukuvia, että päästään porukalla vertailemaan muutoksia :D

  VastaaPoista
 2. Hei ano ja kiitos muistutuksesta. :)
  Aviokki itseasiassa otti kroppakuvat nyt sunnuntaina (niitä ei kuulemma saa tänne laittaa ;)) ja päätin, että kunhan ultra on otettu viikon kahden päästä niin sitten alan nappailemaan viikkokuvia tänne.

  VastaaPoista
 3. Ei mulle mitään erikoista kerrottu tosta pahoinvoinnista. Sanottiin vaan kokoajan, että kyllä se varmaan kohta helpottuu. Sairaalaan en päässyt, koska paino kuitenkin nousi pikku hiljaa. Itse synnytin kanssa Naistenklinikalla ja suosittelen kyllä lämpimästi. Kaikki kätilöt/hoitaja/lääkärit oli tosi ihania :) Ja tosiaan itse valitsin Naistenklinikan sentakia, koska jos jotain olisi sattunut niin kuitenkin tuotaisiin ambulanssilla Naistenkinikalle esim. Kättäriltä.

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva, että sulla on mukava neuvolantäti! Mun ei tarvi moista jännätäkään, kun tiedän sen olevan mukava. Tuttu siis sekä esikoisen raskausajoilta että lastenneuvolasta, meillä on sama molemmilla puolin. Tosi hienoa. :) Mulla eka neuvola onkin viikon päästä. Saapa nähdä kuunnellaanko sydänääniä, en ainakaan usko että kuuluu vielä. :D

  Meillä ei oo ongelmaa sairaalan valinnan kans kun on yks vaihtoehto. Tai no on toinenkin, mutta en millään viitsis lähteä yli 100km päähän synnyttämään ku lähempi sairaala on kilometrin päässä. :D Eikä sitä vaihtoehtoa täällä kyllä yhtään mainostetakaan. Esikoisen synnytys kesti 6 tuntia, joten en ehkä tällä kertaa uskaltaiskaan lähteä noin kauas. :D Toki se oli käynnistetty synnytys, että en tiedä kuinka kauan siinä olis menny luonnollisella tapaa. Mutta ultratkin meillä tehdään kaikki keskusäitiysneuvolassa, jossa ainakin viimeksi oli yks tosi tympee nainen ultraamassa... toivottavasti nyt olis joku toinen.

  VastaaPoista
 5. Heips Pingu, miten ensimmäiset työpäivät ovat lähteneet sujumaan? Toivottavasti paineet ovat helpottaneet varsinkin kun oli noin kiva työterveyshoitaja! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!