lauantai 5. maaliskuuta 2011

Vauvakuumetta: Ovulaation laskentaa

Tarvitsisin hieman apua ovuaation paikallistamiseen.

Pääsääntö: ovulaatio tapahtuu kuukautiskierron pituudesta riippumatta 14 vuorokautta ennen seuraavien kuukautisten alkua. - mutta kun tästäkin on olemassa infoa, jonka mukaan vaihtelee 12-16 vuorokautta ennen kk:n alkua.

Minkä mukaan jos kiertojen pituudet heittelevät, voisin määritellä tulevan ovulaation ajankohtaa? Jos sääntö kerran on tuo ja kaksi viimeistä kiertoa ovat olleet 30 ja 36 vuorokautta, niin ystävämme Vau.fi:n laskurin mukaan siis tässä kierrossa:


Näin ollen ovis on siis 7. - 13.3. jolloin tilaisuudet maksimoidakseen on pakko pupuilla ainakin joka toinen päivä.
"Jos haluat tietää hedelmöitymiselle otollisimman ajankohdan, sinun on tunnettava oma kehosi ja kuukautiskiertosi." Siispä nyt jatkoa ajatellen ei enää kirjaillakaan ylös pelkästään kierron pituuksia vaan liityn kerhoon, jossa kalenteriin laitetaan ylös myös potentiaaliset ovistuntemukset, jotta oppisin "tuntemaan" omaa kroppaani ja kiertoa. Lähde!!

Löytyisikö vinkkejä ovulaation ajankohdan paikallistamiseksi? Tänäänhän on jo kuitenkin melkein 6.3. eli ensimmäinen ovisajankohta olis niinku kohta käsillä! Siispä kalenteri näppeihin!! En tiedä kuinka fiksua on tunnustaa tämä, mutta tuo oheinen oranssi kalenteri muutti välittömästi käsilaukkuuni, kun sen Suomalaisesta kirjakaupasta bongasin. :)

5 kommenttia:

 1. Itselläni ovikseen liittyy lievä painonnousu, hyvin pieni vuoto (eli lähinnä rusehtava viiva alkkareissa) ja toisinaan selkeitäkin vihlauksia munasarjojen kohdilla.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. No heti pitää kysyä, että huomaatko minkäänlaisia oireita itsessäsi? Minulla on aika selkeästi tykyttävä alavatsakipu ja masu myös "pullistuu" alaosasta selvästi. Ja sitten inssiin liittyvässä ultrassa todettiin, että ovis tulee noista kivuista parin päivän päästä.

  Limojakin siinä tienoilla liikkuu, mutta niistä en osaa kyllä päätellä yhtikäs mitään.

  Varmuuden vuoksi kannattaa tosiaankin heiluttaa peittoa joka toinen päivä siellä otollisten päivien tietämissä, niinkuin itsekin sanoit ;)

  VastaaPoista
 3. Oletko jo kokeillut ovulaatiotestejä?

  VastaaPoista
 4. Eija ja Verona: nuo vihlaisut alavatsassa selkeästi sivuilla ovat tuttuja, niitä nyt kärkynkin. Harmittaa, kun en ole kirjaillut niitä kalenteriin aikaisemmin ylös, olisi helppo tarkistaa niitä lupaavimpia päiviä jolloin heilutella peittoa. Eilen aloitettiin ja välttääkseni aviokille muodostuvia suorituspaineita, niin jätin mainitsematta, että tällä viikolla olisi ilmeisestikin oviksen aika. :) tänään lepoa ja huomenna viettelyä.

  Anonyymi: en ole vielä kokeillut ovistestejä, vaan aiemmankin suunnitelman mukaan todellinen yrittäminen (testaus, asennot, luomulliset apukeinot) aloitetaan vasta toukokuussa. Sitten ajattelin ajoitukseen hyödyntää Clearbluen testejä, mitkä tilaukseen ulkomailta huomattavasti edullisemman hinnan vuoksi.

  VastaaPoista
 5. What kind of favorable publicity do you think you'd get from a once-a-month letter in your local publication. A once great nation is sliding down the toilet and most everyone, especially politicians, are lying endlessly as it does, as if the nation’s decay should be ignored rather than honestly combated by its citizens. This is also probably one of the easiest forms of advertising, with only an advert designed for a specific box needing to be created. 'There is no middle way for
  Americans,' they write. Studies about Egyptians lend itself to activities such as mummy-making,hieroglyphics tablets or Egyptian jewelry.

  Here is my webpage: egyptian newspapers

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!