keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Vauvakuumetta: ovulaatio? + juoksukausi aloitettu!

Kuten olemme huomanneet, kierrot ovat olleet aika lailla päin seiniä viime kuukaudet. Kertauksena:
- keskenmenovuoto alkoi 20.9. ja kesti vajaan viikon
- edellinen tätivierailu (tms?) alkoi 11.10. = kierto 21 pvä:ä
- tätivierailu nyt 4.11. = kierto 24 pvä:ä
- tätivierailu 22.12. = kierto 48 pvä:ä

Jos kierto nyt palaisi siihen 27 pvä:n tuntumaan, niin:
-hedelmälliset päivät olisivat: 01.01.2011 - 06.01.2011
-ovulaatiopäivä: 04.01.2011

ja jos 28 pvä:n tuntumaan, niin:
-hedelmälliset päiväsi olisivat: 02.01.2011 - 07.01.2011
-ovulaatiopäivä: 05.01.2011

Googlailin hieman keinoja ovulaatiotuntemuksista ja löysin seuraavanlaisen kirjoituksen:


"
Monet tuntevat ovulaation nipistelynä, jomotuksena tms. mahan jommalla kummalla puolella. Minulla tulee aina ovulaation aikaan vatsa toispuoleisesti kipeäksi. Kipu muistuttaa paljon sitä, kun on mahassa paljon ilmaa ja joutuu koko päivän istumaan kireissä housuissa. Kipu kuitenkaan ei mene ohi prutkuttelemalla ;D (eikä siihen liity muutenkaan ilmavaivoja), tulee aina joka kuussa samaan aikaan, vuorotellen molemmille puolille ja kestää jopa puoli vuorokautta."

Allekirjoitan tämän kyllä ehdottomasti tämän päivän osalta! :) Masu murisee ja möyrii ja tuntuu juuri siltä, että masu on ilmaa täpösen täynnä. Siispä, taitaa olla niin, että pingulla on tänään ovis. ;) Täytyypi hyödyntää tämä potentiaalinen mahdollisuus.

Juoksukausi lähti käyntiin tänään, kun kävin testaamassa työpaikan kuntosalin juoksumaton. Homma ei alkanut mitenkään liian lupaavasti, koska kulkulätkään ei ollut lisätty oikeuksia kulkea kuntosalille. No, onneksi sain lainata kollegan lätkää ja pääsin siten treenailemaan ja sain myös hoidettua oman lätkäni päivitykset. :) Ei mikään päätähuimaava treeni: 30 min / 3,75 km (n. 8 min/km), mutta ave-syke niinkin upean mahtavan matala, kuin 133 - 70%!! Max-sykekin oli matalalla, eli 159 - 84%. Sellainen treeni kuitenkin, että olen itse tyytis! Kaloreita paloi 177 -) 50% rasvaa.

Huomenna loppiaisen viettoon, meillä on aviokin kanssa 10kymmenvuotispäivä ja olemme tehneet varauksen ravintolaan ja käydään leffassa katsomassa Tron 3D. Samaten huomisen aikatauluun kuuluu joulun poissiivoaminen, eli joulukuusi viskataan pihalle ja koristeet pakataan kellariin.

Oikein mukavaa loppiaista kaikille yhdessä ja jokaiselle erikseen!

5 kommenttia:

 1. Mulla on myös olleet aika selkeät ovulaation oireet jotka nimenomaan ilmenevät jomotuksena munasarjan kohdalla. Ja tosiaan tykytys saattaa kestää jopa puoli vuorokautta.

  Näitä ovulaatioasioita olen pohtinut aika paljon omassa blogissani ja viimeaikoina olen ihmetellyt sitä miksi jomotus tuntuu vain oikealla puolella, eikä joka kuukausi eri puolilla?

  Toivotaan että tuosta oviksesta teillä tärppäisi tässä kuussa!

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva, kun työpaikalla on kuntosali. :)

  VastaaPoista
 3. Junna: :) kävin vastavierailulla blogissasi kännykällä, eli en ole varma tallentuiko kommenttini sinne, mutta siis blogillasi on kerrassaan mainio nimi!! Oviksen bongaukseen liittyen, tänään on tykytellyt vasemmalla puolella -) olisiko siis ovis on the left?!!

  Outi: oon kans nyt tosissaan tykästynyt, kun voi keskellä päivää tai aamulla käydä treenaamassa :)

  VastaaPoista
 4. Kommenttisi lienee jäänyt jonnekin bittiavaruuteen, harmi! Kyllä tuo vasurissa tykyttely siis viittaa siihen että sulla on vasurissa ovulaatio käynnissä:):)

  VastaaPoista
 5. Junna: oon nyt ihan satavarma asiasta ja aviokin kanssakin otettiin bongauksesta 100prosenttinen hyöty irti. ;) Katsotaan tuottaako tulosta ja nyt siis on tätivierailukin odotettavissa parin vko:n kuluessa. Toivottavasti ei tätiä kuulu... :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!