sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Lupausten suunnittelu uudelle vuodelle


Ihan kohta, siis ihan ihan kohta on uusi vuosi ja tietysti uuden vuoden lupausten aika!

Aviokki otti tänään puheeksi ajatuksensa pitää tipaton vuosi. Tähän mennessä aviokki on pitänyt 5-6 vuotena peräkkäin tipattoman tammikuun ja tällä kertaa tavoitteena onkin pitää tipaton vuosi, ainoastaan ulkomaanreissuilla on lupa juoda alkoholia. Aviokilla oli alunperin aikeena pitää tipatonta odotusaika, mutta koska nyt on vuodenvaihde käsillä ja aviokki pitäisi tipatonta kuitenkin jo tammikuun, niin siitä on luontevaa jatkaa koko vuosi eteenpäin. :)

Ja jos aviokki ottaa tällaisen "haasteen" vastaan, niin allekirjoittanutkin alkoi pohtia vastaavaa omaa haastetta! Jos aviokki kerran viettää tipatonta vuoden, niin pingu viettää sitten karkitonta, meetvurstitonta ja sipsitöntä aikaa vuoden. :) Tammikuun ekasta päivästä alkaen 365 päivää. Tästä tulee itsekuri- ja kolesterolin laskemisen testi!

Vauvakuumeen osalta aviokin päätös on tosi hyvä juttu, sillä:

"Pahiten miehen spermaa vaurioittaa alkoholi. Tutkimusten mukaan nykyoletuksena on, että jopa kohtuullinenkin alkoholinkäyttö saattaa aiheuttaa 40 prosenttia miehen hedelmättömyydestä." Lähde täällä!!

Samassa yhteydessä mainittakoon, että aion itsekin vähentää alkoholin käyttöä reippaalla kädellä, eli en aio tämän vuoden aikana juoda kotona yhden yhtä annosta alkoholia. :)
Millaisia lupauksia te olette suunnitelleet?

5 kommenttia:

 1. "pingu viettää sitten karkitonta, meetvurstitonta ja sipsitöntä aikaa vuoden."

  Hullua, suorastaan sairasta!!! :D (Sanoo Minttukrokantti, joka juuri kävi hamstraamassa muovikassillisen joulukarkkeja -50% hintaan...) Ei vaan oikeasti, kierolla tavalla ajatus kiehtoo, pitäiskö munkin... Kovasti tsemppiä, ei ole nimittäin helppo haaste! Itse en ole vielä miettinyt lupauksia, mutta pitääkin ottaa harkintaan, jonkinlainen karkkilakko ainakin tekisi hyvää.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että sulla tutkitaan terveys nyt tarkasti läpi niin sieltä selviää sitten mitä onkaan selvittävää. Voin suositella lämpimästi :)

  Haaste on todella hurja niinkuin Minttukrokanttikin sanoi! En ole muuten ikinä koskaan viettänyt tipatonta tammikuuta ja karkkilakossakin olin viimeksi muksuna. Mun tipaton vuosi alkaa sitten kun olen raskaana, lupaan pyhästi, hih.

  VastaaPoista
 3. Apua mikä lupaus!! Itse olen myös miettinyt karkki- ja ostoslakkoa uuden vuoden lupauksena, mutta vain siis tammikuuksi! (Tipaton tulee siinä sivussa kun ei nykyään tule muutenkaan kovasti juotua, mutta tipattomaan en silti jaksa ryhtyä).

  Vuosi, voi apua! En kestäisi. Enkä tavallaan haluaisi edes ryhtyä niin kovaan ääripään toimenpiteeseen. Aviokin tipaton vuosikin kuulostaa jo lähes elämäntavalta kuin lakolta, mutta sinäänsä ymmärrän syyn ihan täysin.

  Kerroin itseasiassa Tietoiskumiehelle aviokkisi lupauksesta ja tuosta mainitsemasi lähteestä... Huh huh, meillä alkaa nyt multivitamiinipillereiden ja terveellisten elämäntapojen vuosi siis!! Itse olen syönyt jo elokuusta lähtien raskaana oleville tarkoitettuja monivitamiinitabuja, mutta nyt taidetaan tehdä samanlainen päivittäinen vitamiiniannostus myös miehelle (kylläkin ihan normi multivitoilla).

  Joka tapauksessa odotan uutta vuotta ja sen mukana tulevia asioita jo niiiin innolla!

  VastaaPoista
 4. Aika pahoja lupauksia olette heittämässä kehiin. Mun alkoholinkäyttö on jo valmiiksi niin minimaalista ettei se tartte mitään lupauksia eikä karkki ole ikinä ollut ongelma.

  MUTTA jos teen lupauksia, niin se varmaan liittyy rahankäyttöön. Eteisessä seisoo rumat Lundian vaatekaapit jota inhoan sydämeni kyllyydestä! Voisin laittaa ajatushautomoon lupauksen säästää rahaa joka kuukausi sen verran, että vuoden lopussa saan tilattua upouudet mittatilaustyönä tehdyt vaatekaapit...

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia Sonea ajatuksenpoikasesta! Sain joululahjaksi Kaari Utrion kirjoittaman joka naisen vinkkioppaan, missä kehoitettiin laittamaan joka pvä kolikko säästöön niin on sitten seuraavan joulun lahjarahat säästetty etukäteen. Tuo vaatekaappi-ideasi taisi vahvistaa tämän aatoksen, eli heitän vielä lisäksi haasteen säästää 50 snt:n tai yhden euron kolikon pvä:ssä säästöpossuun. Nyt on luvassa mielenkiintoinen vuosi!!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!